K. Rupel Boom F.C. vs Fc Mu Izegem-Ingelmunster

Samenvatting

Wedstrijdbal geschonken door

Voorbeschouwing

Dat deze wedstrijd belangrijk is, hoeft niet benadrukt te worden.
We spraken Hubert Stas.

Hubert, hoe belangrijk is de partij tegen Mandel United?
H.S.: “Als je de rangschikking bekijkt, weet je genoeg. Onze tegenstander telt 2 punten en wij hebben er 4.”
“Een Boomse zege is dus meer dan welkom temeer omdat het volgende week onze beurt is om niet spelen.”

De omstandigheden zijn niet optimaal.
H.S.: “We kampen na de wedstrijd bij Patro Eisden inderdaad met wel wat gekwetsten. Maar we moeten rustig blijven en geloven in onze kansen. En met de steun van de supporters kan er veel.”

Hoe ervaar je jouw situatie nu je mee op het trainingsveld staat?
H.S.: “Eerlijk gezegd, ik zal blij zijn dat onze nieuwe T1 volgende dinsdag in Boom arriveert. Weet je, ik ben vanochtend om 5u30 de deur uit gegaan naar mijn werk en dan na een volle dagtaak meteen naar het oefenveld om mee training te geven. Terwijl je me deze vraag stelt, zie ik de klok voorbij 20u30 gaan.”
“Zondag staan we er weer en gaan we alles uit de kast halen om de punten thuis te houden!”

Succes!

Ziekenboeg

Achraf Bouhajra is nog aan het revalideren.
Bout Van Opstal is zich volop aan het klaarstomen om over 2 weken ten volle mee te kunnen trainen.
Voor Lorenzo Matarrese komt deze wedstrijd net iets te vroeg.
Yasin Mrani heeft een keelontsteking en is onbeschikbaar.
Ryan Bantu en Emil Abaz hebben een spierscheur in de hamstring.
Robin PeetersKanu én Paolo Arrivas zijn zeer twijfelachtig.

Weetjes

Yannis Augustynen keert terug na gele schorsing.
Holly Tshimanga komt voor het eerst dit seizoen in de selectie.

Selectie K.Rupel Boom FC

Er wordt gekozen uit de volgende spelers: Nolle, Vlogaert, Mapessa, Kesteleyn, F. Polizzi, Bergiers, Geudens, Arrivas (??), Kyeremeh, Peeters (??), Augustynen, Van Den Steen, Lukebakio, L. Polizzi, Kanu (??), Monroy, Nzinga, Tschimanga en Sula.
Afhankelijk van het moeten afhaken van sommige spelers wegens blessure, kunnen er nog spelers van de Beloften opgeroepen worden die vrijdagavond hun wedstrijd in Izegem wonnen met 1-2.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Rupel Boom zit echt in de hoek waar de klappen vallen. Een tegenstander zo vast zetten die dan uit één kans de volle buit kan meegraaien. In het voetbal plegen ze dat al eens een hold-up te noemen.

De Boomkes schoten fel uit de startblokken. Nog voor de eerste 3 minuten rond waren had er al een voorsprong op het bord moeten staan. Een prima voorzet van Paolo Arrivas werd door Kanu onbegrijpelijk hoog over gekopt. Amper 3 minuten later moest het opnieuw prijs zijn. Yannis Agustynen loodste Gyamfi Kyeremeh door de defensie. Op diens lage voorzet kon Fran Monroy van in de kleine rechthoek niet meer missen. Toch besloot hij op een inglijdende verdediger. Minuut 10, opnieuw Rupel Boom. Paolo Arrivas stuurde ditmaal Gyamfi Kyeremeh door de defensie. Hij snelde de doelman voorbij maar vergat onmiddellijk af te drukken, de bal schoof door en weer een kans gemist. Op het kwartier moest doelman Laleman goed plat op een vrije trap van Luca Polizzi. Even later verlengde Yannis Augustyen met het hoofd een vrijschop van opnieuw Luca Polizzi. De ingelopen Fran Monroy besloot met een knietje. Die poging werd door de doelman van onder de lat in hoekschop geduwd. Die werd door Joren Geudens naast gekopt. En de bezoekers? Die kwamen precies halfweg de eerste helft voor het eerst de neus schuchter aan het venster steken. Een trap van De Smul vloog ver naast. Aan de overzijde bijna een perfecte scene voor het vroegere ‘Comedy Capers’. Door het massaal terugplooien hadden de bezoekende verdedigers het zelf onderling moeilijk om het overzicht te behouden. Zo gingen ze met twee naar een voorzet van Luca Polizzi. Botsing en een kopbal naar eigen doel die pal op de kruising strandde. Zelfs dat geluk is Rupel Boom niet gegund. Uiteindelijk probeerde Fran Monroy op de terugkaatser met een retro te besluiten. De bal ging over de lat. Yannis Augustynen probeerde het dan maar eens van ver. De bezoekende goalie liet zich niet verrassen. Mandel United kon met een vrije trap vanuit het middenveld de bal voorbij de tweede paal in het pak droppen. Het leder werd terug voor doel gekopt waar ter hoogte van de verste staak plots Ferber alle ruimte kreeg om de 0-1 te netten. Hoeveel meer dan tegen de gang van het spel in kan je scoren! Een paar minuten later heel wat commotie. Yannis Augustynen werd door Lorthiois zonder dat er een bal in de buurt was tegen de grond gewerkt. Toen onze kapitein, ondertussen terug rechtstaand, zijn ongenoegen hierover uitte, duwde Lorthiois hem met beiden handen tegen de vlakte. De ref floot en toonde … geel.

Na de pauze plooiden de bezoekers nog meer terug. Volgens hun coaches nog niet genoeg want die bleven maar brullen dat ze meer achteruit moesten, nog meer compact, … Gevolg, geen doorkomen meer aan. Paolo Arrivas werkte zich de ziel uit het lijf en stuurde heel wat voorzetten vanop zijn linkerkant. Echter geen Boomse luchtmacht zodat doelman Laleman niet meer moest dan heel wat plukwerk. De ingevallen Levi Lukebakio probeerde een paar keer op snelheid een opening te scheppen maar werd zo een drietal keer zwaar aangetrapt. In minuut 77 eindelijk centraal doorzetten van Drin Sula die de netten bol zette. De vreugde was evenwel van korte duur want de scheidsrechter keurde het doelpunt af. Er zou voorafgaand handspel van ‘Toto’ Nzinga vastgesteld zijn. De bedrijvige Levi Lukebakio  probeerde het dan maar van afstand. Het mooie schot miste evenwel doel. In de blessuretijd werd Levi nog maar eens tegen de grond gewerkt. De moegetergde jonge voetballer had daarbij een ongelukkige reactie en de spelleider stuurde hem vroegtijdig naar de kleedkamer met rechtstreeks rood.

Een zege van het antivoetbal overkomt meestal de ploegen die al in de hoek zitten waar de klappen vallen. Het kan enkel maar beteren …

Wedstrijdverslag tegenstrever

Krantenknipsels

Het Laatste Nieuws

     

Het Nieuwsblad

     

Video

Opstelling KRBFC

1.Jordi Nolle, 3.Matisse Bergiers (84′ 7.Holly Tshimanga), 4.Fabio Polizzi, 6.Kanu, 10.Luca Polizzi, 18.Gyamfi Kyeremeh (67′ 37.Drin Sula), 19.Ruben Kesteleyn (46′ 14.Levi Lukebakio), 24.Fran Monroy (67′ 9.’Toto’ Nzinga), 27.Paolo Arrivas, 33.Joren Geudens en 39.Yannis Augustynen.
Bleven op de bank: 29.Tony Vlogaert, 5.Giulio Mapessa en 15.Quentin Van Den Steen.

Opstelling bezoekers

1.Brecht Laleman, 4.Thomas Chesnel, 5.Lennert De Smul (58′ 75.Loïc Ritière), 6.Lilian Lorthiois (55′ 17.Rayane Chayebi), 7.Tom Van Hyfte, 9.Roman Ferber (77′ 21.Jerome Mézine), 15.Tom Raes, 20.Nicholas Tamsin, 23.Amadu Jalloh, 55.Gauthier Libbrecht en 66.Artuur Zutterman (74′ 3.Jaron Dumortier).

Gele kaarten KRBFC

80′ Matisse Bergiers
.
.
.
.

Gele kaarten bezoekers

43′ Lilian Lorthiois
48′ Tom Raes
73′ Rayane Chayebi
75′ T1 Rudy Verkempinck
94′ Gauthier Libbrecht

Rode kaarten KRBFC

94′ Levi Lukebakio

Rode kaarten bezoekers

Doelpunten

41′  0-1  Roman Ferber

Scheidsrechter

Arne DE BEUCKELAER

Assistent scheidsrechters

Jonas VAN DYCK en Maxime BORREMANS

Locatie

Gemeentelijk Parkstadion

Acacialaan 2, 2850 Boom, België

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.