K. Rupel Boom F.C. vs V.K. Ninove

1 — 2 Locatie Gemeentelijk Parkstadion Acacialaan 2, 2850 Boom, België

1

K. Rupel Boom F.C.

Verlies

2

V.K. Ninove

Winst

17/08/2022 | 20:00
Gemeentelijk Parkstadion

Samenvatting

De aftrap wordt gegeven door …

Onze voorzitter Nathan Crockett die sinds afgelopen zaterdag in België is, zal uiteraard de wedstrijd tegen Ninove bijwonen. Zijn zoon Shepherd geeft de aftrap.

Voorbeschouwing

Een quasi volledig vernieuwd Rupel Boom, zowel op als naast het terrein, start aan de competitie tegen promovendus VK Ninove. De Ninovieters, geëindigd op een tweede plaats in 2de amateur A, mochten als vervanger van Sparta Petegem, dat geen licentie voor 1ste Nationale aanvroeg, meteen een derde promotie op rij vieren.

Het wordt voor onze supporters en nog een paar spelers van onze huidige kern meteen een weerzien met de broers Luca en Fabio Polizzi, die in het tussenseizoen de overstap maakten.

Afgelopen weekend won VK Ninove in de 3de ronde van de beker van België op eigen terrein tegen ES Couvin-Mariembourg uit de 3de amateur ACFF met 3-1 na een 0-1 achterstand.

Beide teams kijken uit naar het niveau dat er nu al kan gehaald worden. Voor Rupel Boom is het nog zoeken naar een standaard elftal, voor Ninove is het afwachten hoe een nieuwe stap hoger verteerd wordt.

Alle ingrediënten zijn ongetwijfeld aanwezig om er een leuke pot voetbal van te maken.

C’mon Boomkes!
Alle supporters op post!

Selectie K.Rupel Boom FC

Laverge, Vits, Abaz, Aydouni, Bliek, Bourdouxhe, De Herdt, Gadji, Lukebakio, Medelinskas, Mmaee, Mwenda, Thiel, Thuys, Traoré, Van Den Broek, Verkerken en Vervoort.

Wedstrijdverslag

Ondanks nog volop in de vakantieperiode kwam aardig wat volk opdagen. De toeschouwers zagen Rupel Boom een droomstart maken. Emil Abaz kon zich op links doorzetten en hard naar doel uithalen. Doelman Van Den Noortgaete verkeek zich volledig op de bal en devieerde het leder via de binnenkant van de paal in doel (1-0). De bezoekers onmiddellijk op achtervolgen aangewezen. Zij hadden het meeste balbezit maar wat verder dan enkele hoekschoppen of afstandsschoten die geen gevaar opleverden, kwamen ze niet. Rupel Boom loerde op mogelijkheden in de omschakeling. Zo bediende Matisse Thuys spits Oumar Traoré maar die besloot wat te optimistisch want van te ver in één tijd hard naast. Op het halfuur speelde Brice Verkerken fout terug op zijn doelman doch Juliaan Laverge had op de poging van zijn tegenstander een geweldige redding in huis. Onmiddellijk gevolgd aan de overzijde door een lage schuiver van Jason Bourdouxhe die via een verdediger maar net naast ging. De hoekschop werd scherp voor doel gezet maar ging aan iedereen voorbij. Een minuut later opnieuw de Boomkes. Oumar Traoré zette Emil Abaz in een kansrijke positie. Ditmaal draaide de krulbal over en naast het doel. Op hoekschop moest de bezoekende goalie alert reageren om net voor de neus van Julius Bliek te kunnen wegwerken. In het slot van de eerste helft nog een keer Ninove. Na een solo van Deryck had Juliaan Laverge geen moeite met het zwakke schot.

In het eerste kwartier ging het spel nog wel over en weer met een poging van de bezoekers door doelman Laverge gepakt, een doorsnellen van de ingevallen Jack Mmaee waarbij de thuisdefensie tijdig kon afblokken en een trap van Emil Abaz gevat door het bezoekend sluitstuk. Precies op het uur werd een duidelijke overtreding op Oumar Traoré ter hoogte van de middellijn niet bestraft en Romero Gomez werd bereikt die onze doelman kansloos liet (1-1). De bezoekers gingen op zoek naar meer en Deryck was er onmiddellijk dicht bij. Rupel Boom moest afhaken. Toch leek de wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel tot Romero Gomez in de slotfase in een geharrewar door een kluwen van benen de 1-2 kon binnen duwen. Wat de Boomkes ook probeerden, het lukte niet om nog een punt uit de brand te slepen.

Het was duidelijk dat ons team nog volop in opbouw is met 20 nieuwe spelers en dat betaal je cash tegen een ploeg die reeds gevormd was. Een volgende keer beter!

C’mon boomkes!

Krantenknipsels

Video

Opstelling KRBFC

1.Juliaan Laverge, 3.Jonathan Vervoort, 4.Brice Verkerken (45′ 10.Jack Mmaee), 7.Emil Abaz (83′ 11.Levi Lukebakio), 8.Jason Bourdouxhe, 19.Oumar Traoré, 20.Momar Gadji, 26.Matisse Thuys (67′ 27.Rabbi Mwenda), 34.Yassin Aydouni, 51.Maxime Thiel en 71.Julius Bliek.
Bleven op de bank: 23.Senne Vits, 5.Martynas Medelinskas en 25.Luka De Herdt.

Opstelling bezoekers

1.Kevin Van Den Noortgaete, 3.Kevin De Wannemaeker, 4.Fabio Polizzi (68′ 10.Luca Polizzi), 6.Marco Hertveldt, 7.Menco Deryck, 8.Florin Grancea (90′ 2.Boris Kamneng Djoum), 9.Olivier Romero Gomez, 13.Jelle Geenens, 20.Alain-Jerry Lufira Luebo, 22.Alan Tshimanga en 24.Steve Bael (78′ 11.Bob Straetman).

Gele kaarten KRBFC

86′ Jason Bourdouxhe

Gele kaarten bezoekers

Rode kaarten KRBFC

Rode kaarten bezoekers

Doelpunten

03′  1-0  Emil Abaz
60′  1-1  Olivier Romero Gomez
83′  1-2  Olivier Romero Gomez

Scheidsrechter

Thomas VANBOVEN

Assistent scheidsrechters

Dieter VAN DEN HOECK en Brian VANOPPEN

Locatie

Gemeentelijk Parkstadion
Acacialaan 2, 2850 Boom, België