R. Olympic Club Charleroi vs K. Rupel Boom F.C.

3 — 0

3

R. Olympic Club Charleroi

Winst

0

K. Rupel Boom F.C.

Verlies

24/08/2022 | 20:00

Samenvatting

Adres

Rue Neuve 75 A, 6061 Montignies-sur-Sambre (Charleroi)
Ingang langs de Rue Paul Janson.

Stade Neuville

Voorbeschouwing

Tussen twee succesvolle bekerwedstrijden in, werd vorige week woensdag een onverwachte thuisnederlaag geleden. Ondanks dat op bezoek bij Weerstand Koersel het elftal op zes plaatsen gewijzigd werd, kon de thuisploeg gemakkelijk opzij gezet worden. Tot zover een eerste reactie van de groep op de competitienederlaag.

Een korte vooruitblik?

Stéphane Demets: “Op Olympic Charleroi moet de belangrijkste reactie volgen. Een tweede opeenvolgende nederlaag is immers niet voorzien. We moeten er alles aan doen om de nederlaag tegen Ninove te compenseren met liefst de eerste driepunter van het seizoen.”

Succes!

Ziekenboeg

Buyl, De Herdt en Ekangamene.

Selectie K.Rupel Boom FC

Er zal gekozen worden uit Laverge, Vits, Van Opstal, Abaz, Aydouni, Bliek, Bourdouxhe, Gadji, Lukebakio, Medelinskas, Mmaee, Mwenda, Scarantino, Señorans, Thiel, Thuys, Traoré, Van Den Broek, Verkerken en Vervoort.

Wedstrijdverslag

Een wedstrijd om vlug te vergeten. Althans voor de supporters die Rupel Boom een warm hart toe dragen. Absoluut niet te vergeten door de technische staf en de spelersgroep.  Want uit deze vertoning dienen lessen getrokken te worden, veel lessen.

In de aanvangsfase kabbelde de wedstrijd wat aan maar door mistasten in onze defensie werd de thuisploeg de 1-0 op een presenteerblaadje aangeboden. Olympic Charleroi won zowat elk duel. De Doggen waren telkens een stapje sneller bij de bal. Het leek wel of de Boomkes met lood in de benen speelden want enige druk naar voren zetten was er niet bij. Pas halfweg de eerste helft kon Rabbi Mwenda, die in de spits startte in plaats van Traoré, Emil Abaz bereiken. Diens schot werd afgeblokt nog voor er gevaar dreigde. Een pegel van Guedj zoefde over het Boomse doel. Het was wachten op een tweede thuisdoelpunt. Eerst nog een vrije trap voor Rupel Boom. Maar Emil Abaz verkoos van veel te ver rechtstreeks naar doel te trappen. Doelman Moriconi kon gemakkelijk klemmen. Lioka Lima begon dan aan een solo in de as van het terrein. Hij kon enkel foutief gestopt worden. Omdat dit pas in de grote rechthoek gebeurde, was een strafschop een logisch gevolg. Delbergue liet Juliaan Laverge kansloos (2-0).

Met 3 wissels aan de rust werd geprobeerd het tij te keren. De tweede helft was van iets betere makelij maar nog niet van dat niveau om over naar huis te schrijven. Yassin Aydouni kon naar doel trappen, doch te hoog. Een voorzet werd door de Oumar Traoré met de kop terug gelegd tot bij Matisse Thuys. Bij de controle had de ref een handje gezien dus weg kans. Pas in het laatste kwartier kon Rupel Boom er een ietwat wedstrijd van maken. Na een prima actie van Levi Lukebakio kon door een mistasten in de thuisdefensie op de rand van de zestien Oumar Traoré in een leeg doel besluiten. De aansluitingstreffer werd evenwel afgevlagd door vermeend buitenspel. We hebben onze twijfels hierover. Maar dus geen Booms doelpunt. De fase toonde wel aan dat als je druk naar voren zet de thuisdefensie ook in de fout kan gaan. In de slotfase nog maar eens een solo van Lioka Lima. Tussen enkele verdedigers was de controle over de bal wel even weg dus besloot de solist om maar te gaan liggen. De ref zag er een nieuwe strafschop in. Dank u zei Hadj-Moussa en de 3-0 stond op het bord.

Tijd voor bezinning om er op 3 september in de thuismatch tegen KVK Tienen wél te staan. Dat er nu zondag 28 augustus voor de beker op Francs Borains moet gespeeld worden, lijkt even op de achtergrond te moeten verdwijnen. Hoewel …

C’mon Boomkes !

Kranten

Het Laatste Nieuws

Het Nieuwsblad

Opstelling thuisploeg

1.Tanguy Moriconi, 4.Kieran Felix, 6.Maxence Maisonneuve, 7.Mohamed Dahmane, 9.Yassine Delbergue (83′ 21.Anis Hadj-Moussa), 12.Jeremie Lioka Lima (89′ 3.Semih Ocakli), 17.Sirabah Hassaini (70′ 25.Javan Ngoyi) , 22.Ayoub Kouri, 23.Singa Ito, 93.Dieter Reynders en 97.Arnaud Guedj (89′ 99.Aïssa Saïdane).

Opstelling KRBFC

1.Juliaan Laverge, 3.Jonathan Vervoort, 7.Emil Abaz, 8.Jason Bourdouxhe (46′ 19.Oumar Traoré), 10.Jack Mmaee (46′ 11.Levi Lukebakio), 20.Momar Gadji, 26.Matisse Thuys, 27.Rabbi Mwenda, 34.Yassin Aydouni, 51.Maxime Thiel en 71.Julius Bliek (46′ 17.Koen Van Den Broek).
Bleven op de bank: 23.Senne Vits, 4.Brice Verkerken, 5.Martynas Medelinskas en 22.Diego Señorans.

Gele kaarten thuisploeg

73′ Arnaud Guedj
78′ Ayoub Kouri
.

Gele kaarten KRBFC

36′ Matisse Thuys
38′ Jason Bourdouxhe
40′ Rabbi Mwenda

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

12′  1-0  Sirabah Hassaini
38′  2-0  Yassine Delbergue (strafschop)
88′  3-0  Anis Hadj-Moussa (strafschop)

Scheidsrechter

Massimiliano LEDDA

Assistent scheidsrechters

Francesco MURATORE en Andy DENUIT