Zijn geel geschorst: Jeffrey Neral en Luka De Herdt.

Brice Verkerken keert terug na zijn gele schorsing.

Last minute werd scheidsrechter Florian Stove vervangen door Bert Verbeke.

Selectie K.Rupel Boom FC

Er wordt gekozen uit doelmannen Laverge, Merckx en veldspelers Akbas, Bah, Bliek, Bourdouxhe, Buyl, Dolet, Gadji, Lukebakio, Medelinskas, Monden, Mouton, Sekyere, Señorans, Thuys, Van Den Broek, Verkerken en Vervoort

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Na vijf minuten moest Juliaan Laverge een eerste maal ingrijpen. De thuisploeg zocht een snel doelpunt. Na een tiental minuten bracht Rupel Boom meer evenwicht en dreigde het na doorzetten van Jason Bourdouxhe die Jossue Dolet zag kaatsten tot bij Ibrahima Bah. Diens geplaatst schot krulde over doel. Even later kon Ibrahima Bah een inzenden met de borst terugleggen op Jason Bourdouxhe. De overhaast getrapte volley vloog hoog over doel. Opnieuw Rupel Boom waarbij een lage voorzet van Ibrahima Bah, na een knappe aanval, slecht ontzet werd. Matisse Thuys onderschepte en knalde hard vanuit een heel scherpe hoek. Doelman Herbots moest in twee tijden redding brengen. Een vrije trap van de zijkant werd door Matisse Thuys tussen defensie en doelman gedropt. Net geen deviatie of de thuisgoalie had heel wat meer moeite gehad om zijn netten schoon te houden. En dan het verhaal van zovele weken. De thuisploeg kwam er occasioneel uit. Twijfel in de Boomse defensie en Yagan aanvaardde het geschenk door knap overhoeks binnen te trappen (1-0). Even later schoot dezelfde speler maar net over de kruising. Aan de overzijde kwam een hoge bal bij de vrijstaande Stephen Buyl ter hoogte van de tweede paal. Zijn volley werd ietwat gekraakt pardoes in handen van de doelman getrapt. In het zicht van de rust beging een thuisaanvaller een overtreding op Jonathan Vervoort. De scheidsrechter schatte dit verkeerd in met tot gevolg een grote kans voor Tienen. Er werd echter voorlangs besloten. Jonathan Vervoort moest evenwel geblesseerd vervangen worden door Martynas Medelinskas.

Aan de rust moest ook Koen Van den Broek met een blessure aan de kant blijven. Een andere youngster Christophe Mouton kwam hem vervangen. In de tweede helft lukte het Rupel Boom niet een vuist te maken. En de thuisploeg kon met de geboden ruimte niets aanvangen, tot ergernis van de thuisaanhang. Zo bleef de kans bestaan dat er toch nog een spreekwoordelijke appel uit de boom kon vallen. Met het ingaan van het laatste kwartier was het bijna zover. Een prima doorsteek van Levi Lukebakio naar Jeffrey Sekyere die overhoeks besloot. De bal ging evenwel centimeters naast. Ei zo na kon de thuisploeg aan de overzijde de beslissing netten. De poging van Yagan kaatste via de bovenkant van de lat over doel.

En zo had de tegenstander aan één doelpunt genoeg, reeds de 6de 1-0 Boomse nederlaag, om de drie punten te pakken.

Wedstrijdverslag tegenstrever

Kranten

Video

Opstelling thuisploeg

19.Tibo Herbots, 3.Matisse Bergiers, 5.Hannes Meeus, 6.Robert-Jan Vanwesemael, 9.Arne Naudts, 10.Yvan Yagan (90′ 2.Lucas Chantrain), 13.Amardeep Singh, 14.Simon Bracké (79′ 23.Jonas Bogaerts), 17.Andries Claes (82′ 7.Jordy Vanweerts), 18.Pieter Jochmans en 67.Paolo Arrivas (82′ 25.Daan Matterne).

Opstelling KRBFC

1.Juliaan Laverge, 3.Jonathan Vervoort (43′ 5.Martynas Medelinskas), 4.Brice Verkerken (75′ 20.Momar Gadji), 8.Jason Bourdouxhe, 12.Ibrahima Bah, 14.Stephen Buyl (61′ 11.Levi Lukebakio), 17.Koen Van Den Broek (46′ 24.Christophe Mouton), 26.Matisse Thuys, 34.Jossue Dolet (61′ 91.Jeffrey Sekyere), 61.Muhammed Akbas en 71.Julius Bliek.
Bleven op de bank: 23.Jari Merckx en 22.Diego Señorans.

Gele kaarten thuisploeg

54′ Pieter Jochmans
57′ Yvan Yagan
88′ Daan Matterne
.

Gele kaarten KRBFC

57′ Ibrahima Bah
65′ Julius Bliek
81′ Matisse Thuys
83′ keepertrainer Christophe De Spriet

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

25′  1-0  Yvan Yagan