K. Rupel Boom F.C. vs K.V.C. Houtvenne

2 — 2 K. Rupel Boom F.C. 29Tony Vlogaert2Michiel De Looze3Jordan Kerstenne6Hervé Telen7Kanu9Ruben Geeraerts 31'11Jules Houttequiet 1012Arne Pörtner17Cyronn De Wilde25Luka

Voorbeschouwing

KVC Houtvenne heeft een nauwe samenwerking met profclub KVC Westerlo in die mate dat er kan gesproken worden in de termen van een satellietclub.

Vorig seizoen eindigden de rood-groenen achter kampioen Wezel Sport en promoveerden zij via de eindronde.

Rupel Boom en Houtvenne tellen elk 4 op 6 als seizoenstart. De winnaar van dit duel nestelt zich bijgevolg wat steviger in de kop van de rangschikking. C’mon Boomkes! Alle supporters op post!

Ziekenboeg

Door de blessure van doelman Soufiane Bouzian nam de laatste weken de 19-jarige doelman Jari Merckx plaats op de bank. Echter in de laatste minuut van de wedstrijd van onze beloften (6-4 winst tegen Tempo Overijse) afgelopen vrijdag 8 september sloeg het noodlot toe. In een botsing met een tegenstander liep Jari Merckx een zeer zware knieblessure op. Hij werd ondertussen geopereerd en er wacht hem een zeer lange revalidatie. Alvast alle sterkte gewenst aan Jari.

Omdat 4de doelman Mats Verhulst (°2005) niet ter beschikking is, neemt de doelman van de U19 Siebe Docx (°2006) plaats op de bank.

Weetjes

Uitzonderlijk speelt ons Eerste Elftal haar thuiswedstrijd op zaterdag. De reden is simpel. Omwille van het groots Kickoff tornooi voor G-spelers, een organisatie van de KBVB, de Proleague, Voetbal Vlaanderen en het ACFF, in samenwerking met de gemeente Boom en onze club, op jeugdcomplex De Schomme, waarbij meer dan 1000 spelers en minstens evenveel toeschouwers (gratis inkom) op zondag 10 september worden verwacht, hebben wij de inzet van al onze medewerkers die dag nodig.

Dus K. Rupel Boom FC – KVC Houtvenne op zaterdag 9 september met aftrap om 18u.

Gezien de verwachte hoge temperaturen zullen de spelers er niet rouwig om zijn dat er niet (op zondag) om 15u wordt gespeeld.

Selectie K.Rupel Boom FC

Vlogaert, Docx, Coveliers, De Herdt, De Looze, De Wilde, Geeraerts, Houttequiet, Kanu, Kerstenne, Mathei, Nelson, Ngoyi, Telen en Pörtner,

Wedstrijdverslag

Rupel Boom startte met de meeste drang naar voren. In het eerste kwartier kraakte Jules Houttequiet zijn schot en vloog de volley van Ruben Geeraerts uit een scherpe hoek over doel. De bezoekers dreigden via Swerten. De harde knal leverde geen probleem op voor doelman Tony Vlogaert. Na de drinkpauze werden de Boomkes sterker en sterker. Het resulteerde rond het halfuur in twee goals kort na elkaar. De aalvlugge Javan Ngoyi werd diep gestuurd. Blijkbaar een communicatiefout in de bezoekende defensie en Javan kon ietwat schuin voor doel staalhard via de onderkant van de dwarslat de netten bol zetten (1-0). Amper twee minuten later bleek Javan Ngoyi opnieuw onhoudbaar. Via een tussenstation rolde de bal voor de voeten van Ruben Geeraerts die in één tijd een kanonskogel afvuurde en doelman Swinnen kansloos liet (2-0). Even later een actie van Jules Houttequiet op links naar Ruben Geeraerts die in de korte hoek besloot. Een ultieme beenveeg van de bezoekende keeper voorkwam een derde Booms doelpunt. En kort voor rusten was daar opnieuw Javan Ngoyi. Het prima schot met buitenkant voet stootte op een knappe reflex van het sluitstuk van Houtvenne. Die man hield zijn ploeg echt wel in de wedstrijd.

Na de pauze probeerden de bezoekers snel het tijd te doen keren. Zonder succes. Integendeel, de kansen waren voor Rupel Boom. Tweemaal werd er geappelleerd voor handspel in de bezoekende zestien, evenveel keer werd het protest weggewuifd. Aan de overzijde moest Tony Vlogaert goed plat gaan op een afgeweken schot. Kort daarop liet Javan Ngoyi de tegenstander weeral eens achter zich. Doelman Swinnen was aan een schitterende wedstrijd bezig en redde ook ditmaal. Met nog 20 minuten op de klok leek de beslissing dan toch een feit. Ruben Geeraerts dolde met zijn verdediger en trapte buiten bereik van de keeper naar doel. De paal bracht redding. In plaats van 3-0 werd het 2-1. De aan de rust ingebrachte Allegria, in plaats van Matisse Thuys, kon uit het niets de aansluiting netten (2-1). De bezoekers hadden nu het meeste balbezit doch konden niets klaarmaken. Tot in minuut 93 na een mistasten in het Booms middenveld de ook al ingevallen Van Keilegom met een droge knal de 2-2 kon binnentrappen. Voetbal kan hard zijn.

De volgende wedstrijd, zaterdag 16 september om 20u op bezoek bij Berchem Sport, gaan we opnieuw op zoek naar een driepunter. C’mon Boomkes!

Krantenknipsels

Klik op de afbeelding om te vergroten.

Het Nieuwsblad

Video

Opstelling KRBFC

29.Tony Vlogaert, 2.Michiel De Looze, 3.Jordan Kerstenne, 6.Hervé Telen, 7.Kanu, 9.Ruben Geeraerts, 11.Jules Houttequiet (73′ 10.Lars Coveliers), 12.Arne Pörtner, 17.Cyronn De Wilde, 25.Luka De Herdt (62′ 8.Nelson) en 80.Javan Ngoyi (69′ 16.Jordy Mathei).
Bleef op de bank: 32.Siebe Docx

Opstelling bezoekers

20.Victor Swinnen, 2.Tom Ghislain, 4.Ben Santermans, 5.Hendrik Swerten, 6.Alessio Alessandro (69′ 19.Xander Van Keilegom), 7.Jef Van Der Veken, 9.Freddy Mombongo, 10.Joery Dequevy, 17.Matisse Thuys (46′ 32.Alessio Allegria), 27.Stéphane Odimbolenko-Owandjilonge en 61.Ilkan Cavus.

Gele kaarten KRBFC

.
.

Gele kaarten bezoekers

11′ Matisse Thuys
41′ Ilkan Cavus

Rode kaarten KRBFC

Rode kaarten bezoekers

Doelpunten

29′  1-0  Javan Nogyi
31′  2-0  Ruben Geeraerts
74′  2-1  Alessio Allegria
93′  2-2  Xander Van Keilegom