K. Berchem Sport vs K. Rupel Boom F.C.

3 — 0 K. Rupel Boom F.C. 29Tony Vlogaert2Michiel De Looze3Jordan Kerstenne6Hervé Telen 87Kanu9Ruben Geeraerts11Jules Houttequiet 3312Arne Pörtner 1617Cyronn De

3

K. Berchem Sport

Winst

0

K. Rupel Boom F.C.

Verlies

16/09/2023 | 20:00
Berchem Sport

Samenvatting

Adres

Berchemstadionstraat 75 te 2600 Berchem

Ludo Coeck stadion

Voorbeschouwing

Zaterdagavond staat één van de korte verplaatsingen op het programma. De Boomkes trekken dan naar het Ludo Coeck stadion om er partij te geven aan Berchem Sport.
En dat is geleden van het seizoen 2016-2017 in 2de nationale. Het seizoen waarin Berchem Sport zich tot kampioen kroonde en Rupel Boom op een mooie derde plaats eindigde.
De onderlinge duels van dat seizoen eindigden als volgt
19-03-2017 Rupel Boom – Berchem Sport 2-2
06-11-2016 Berchem Sport – Rupel Boom 2-1
Eerdere confrontaties:
24-04-2016 Rupel Boom – Berchem Sport 2-0
29-11-2015 Berchem Sport – Rupel Boom 0-3
Beide clubs speelden daarvoor op hetzelfde niveau maar werden apart ingedeeld in reeks A en reeks B.

Het wordt een weerzien met Jeroen Van Den Driessche die de kapiteinsband bij de geel-zwarten draagt. Een andere gekende naam is Charni Ekangamene. In de spits loopt bij Berchem een zekere Cheickna Touré, die vorig seizoen even in beeld is geweest. Maar om gekende reden nooit werd aangesloten.

De Boomkes zullen er ongetwijfeld op gebrand liggen de in blessuretijd verloren 2 punten in de partij tegen Houtvenne terug te pakken.
Beide clubs zijn nog ongeslagen in dit prille seizoen begin. Een leuk gegeven wat deze streekderby extra pigment bezorgd.

Alle supporters op post!

Ziekenboeg

Weetjes

Selectie K.Rupel Boom FC

Er wordt gekozen uit Vlogaert, Bouzian, De Herdt, De Looze, De Wilde, Degrave J., Geeraerts, Houttequiet, Kanu, Kerstenne, Ladji, Mathei, Nelson, Ngoyi, Pörtner, Telen en Zeroual.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

De eerste mogelijkheid kwam er na amper anderhalve minuut spelen. De snelle Javan Ngoyi liet vanop rechts iedereen achter zich. Zijn gekruist schot werd gepareerd door doelman Van Hove. De bal vloog hoog op en Javan pakte uit met een knappe retro die de kruising likte. In plaats van 0-1 werd het snel 1-0. Vanop het Booms middenveld werd er niet scherp genoeg verdedigd en Vennekens lukte de openingstreffer. Rupel Boom nam het heft in handen, iets wat de thuisploeg graag zag gebeuren want hun opzet is sowieso spelen vanuit een laag blok om op de tegenaanval te speculeren. Berchem schuwde trouwens ook niet de noodrem te hanteren wanneer, vooral via Javan Ngoyi, er gevaar dreigde. Na een viertal overtredingen van die aard vond de scheidsrechter het welletjes en volgden een resem gele kaarten. Ondanks het veldoverwicht en een ontelbaar aantal hoekschoppen was het voor Rupel Boom telkens van net niet. Counters van de thuisploeg weerden oordeelkundig in de kiem gesmoord. Maar wanneer op een moment dat de gelijkmaker in de lucht hangt er onnodig balverlies op het middenveld geleden wordt en zo de tegenpartij vrij baan gegeven wordt, is een tegendoelpunt haast onvermijdbaar. Vennekens lukte zijn tweede van de avond. En zo moest er gerust worden met een dubbele achterstand. Twee kansen, twee tegengoals.

Na de pauze lukt het maar niet om die bal tegen de touwen te krijgen. Een verdedigend been, een sterke doelman, het doelkader, … ondanks die pech bleef de ploeg er wel voor gaan, de kopjes gingen niet naar beneden. Enkele minuten van het einde kwam de thuisploeg, nadat de Boomse defensie man tegen man ging spelen – Kanu trok immers mee naar voren – aan een derde kans. Die werd benut door Toure. De thuisploeg verzaakte vervolgens nog enkele loepzuivere kansen na counters af te maken. Gelukkig maar want de score was nu al overdreven.

De eerste nederlaag van het seizoen is een feit. Rupel Boom zakt hierdoor vrij diep weg in de rangschikking naar plaats 12+1. Anderzijds ook maar slechts 2 punten achter de nummer 2 in het klassement.
Tijd voor een reactie! Zondag tegen RC Mechelen? Graag!

Wedstrijdverslag tegenstrever

Kranten

Het Laatste Nieuws

Video

Opstelling thuisploeg

48.Gerben Van Hove, 2.Jeroen Van Den Driessche, 3.Noah Neiman, 6.Charni Ekangamene, 14.Brend Lambrechts (87′ 33.Ambrose Frimpong), 17.Len Vennekens, 22.Lander Beirlant, 28.Light Nwokoro, 44.Jalal Azzaoui (76′ Saimon Gebremichael), 45.Kenneth Boakye en 91.Cheickhna Toure.

Opstelling KRBFC

29.Tony Vlogaert, 2.Michiel De Looze, 3.Jordan Kerstenne, 6.Hervé Telen (82′ 8.Nelson), 7.Kanu, 9.Ruben Geeraerts, 11.Jules Houtequiet (70′ 33.Julian Degrave), 12.Arne Pörtner (57′ 16.Jordy Mathei), 17.Cyronn De Wilde, 25.Luka De Herdt en 80.Javan Ngoyi.
Bleef op de bank: 1.Soufiane Bouzian H.

Gele kaarten thuisploeg

24′ Len Vennekens
40′ Light Nwokoro
42′ Kenneth Boakye
48′ Charni Ekangamene

Gele kaarten KRBFC

70′ Luka De Herdt
.
.
.

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

04′  1-0  Len Vennekens
38′  2-0  Len Vennekens
88′  3-0  Cheickna Toure

Scheidsrechter

Marnic CLAES

Assistent scheidsrechters

Cedo CARPELS en Sven OSIER

Locatie

Berchem Sport
Berchemstadionstraat 75, 2600 Antwerpen, België