K. Londerzeel S.K. vs K. Rupel Boom F.C.

Samenvatting

Adres

Brusselsestraat 149 te 1840 Londerzeel

Eeckelaers Stadion (synthetisch terrein)

Voorbeschouwing

K. Londerzeel SK puurde uit de eerste 7 competitiewedstrijden 6 punten. Na een start van 0 op 9 volgden 2 opeenvolgende zeges (2-4 op bezoek bij Diegem Sport en 4-1 tegen City Pirates). De laatste 2 confrontaties werden dan opnieuw verloren (0-4 in eigen huis tegen Belisia Bilzen en 2-0 bij Wezel Sport).

Het komt er voor de Boomkes op aan om zeer alert te zijn. De thuisploeg zal er immers op uit zijn om nog eens punten te pakken. Ande-rzijds zullen de mannen van coach Sam Vermeylen er ook wel op gebrand liggen om in een uitwedstrijd beter te doen dan de povere 1 op 9. Enkel op Diegem Sport werd een gelijkspel behaald. Bij Berchem Sport en RC Hades werd telkens van een kale reis teruggekeerd. De gevolgen van de frustraties na de wedstrijd tegen Hades laten zich deze speeldag voelen. Na die wedstrijd op 30 september laaiden de gemoederen op in de kleedkamergang waarbij de scheidsrechter een verslag heeft opgesteld. Het gevolg is dat zowel Hervé Telen als Javan Ngoyi nu één speeldag geschorst zijn, net als T2 Dave Lens.

Ook nu weer vinden we bij de tegenstander enkele ex-spelers van Rupel Boom terug. Jamie Meseure (2017-2018), Oliver De Groodt (1998-2012), Mateo Siebens (2006-2012 en 2016-2021) en Quentin Van Den Steen (2019-2022). Ook de T1 van Londerzeel SK heeft een verleden als speler van Rupel Boom: Dimitri Daeseleire (2019-2020).

Slaagt Rupel Boom er in om die broodnodige eerste uitzege te boeken? Het zou meteen een eerste 6 op 6 van het seizoen betekenen. Rekening houdend met alle hierboven vermelde ingrediënten zou het best wel eens een pittig duel worden daar aan de Brusseselstraat in Londerzeel.

Alle supporters op post om de Boomkes aan te moedigen!

Ziekenboeg

Weetjes

Selectie K.Rupel Boom FC

Vlogaert, De Looze, Kerstenne, Kanu, Geeraerts, Servranckx, Coveliers, Houttequiet, Mathei, De Wilde, Zeroual, De Graeve, Verhulst, Van Den Broek, De Herdt

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Wedstrijdverslag tegenstrever

SK is erin geslaagd om na 2 nederlagen opnieuw een punt te pakken. Goed voor de moraal van de troepen. Het diende partij te geven aan een sterk Rupel-Boom dat bijna de zege pakte maar Senne Carleer redde de strafschop van Geeraerts en behoedde zijn team voor een derde nederlaag op rij. SK verloor wel nog kapitein Dellevoet met een rode kaart, waardoor SK nog ruim een kwartier met zijn tien verder moest maar op karakter wel standhield.
Veel volk in het Eeckelaers Stadion voor den derby van den A12 tussen twee ploegen uit de kelder van het klassement. De Steenbakkers lieten wel meteen zien dat ze niet gekomen waren om te verliezen. Vlotte balwisselingen en hoge druk waarmee SK het best lastig had. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong halfweg de eerste helft. Terwijl doelman Vlogaert, bij een terugspeelbal, de slaap nog uit zijn ogen aan het wrijven was, zat woelwater Siebens er snel op en trapte de bal in de kruising (1-0). Een voorsprong die snel ongedaan werd gemaakt door sluipschutter Mathei. Kerstanne trapte van ver op de paal en Mathei had geen geen moeite om de rebound binnen te werken (1-1). De Steenbakkers ontsnapten op slag van rust aan een rode kaart voor doelman Vlogaert die de bal buiten de rechthoek met de hand devieerde. Rust 1-1

In de tweede helft kwam Rupel-Boom stevig opzetten met kansen voor Zehroual, Houttequiet en Mathei. Doelman Carleer was telkens bij de pinken. De druk van de Boomkes werd immens en het was op sommige momenten alles hens aan dek bij de thuisploeg. De Groodt diende zijn doelman op de lijn bij te springen maar even later was het prijs. Dellevoet hield zijn bewaker vast net voor de lijn en de bal ging op de stip. Tevens werd de SK libero met rood bedacht. Carleer had echter een schitterende redding in petto op de trap van Geeraerts. SK kwam niet meer aan kansen toe en trok met een ongelooflijke inzet toch nog een punt naar zich toe.

Kranten

Video

Opstelling thuisploeg

31.Senne Carleer, 2.Glenn Van Den Bogaert, 5.Ilias Harrou, 6.Jamie Meseure, 7.Matthijs Vergeylen, 13.Oliver De Groodt, 14.Dries Ceulemans; 17.Benjamin Gake (89′ 9.Robin Nelis), 27.Reangelo Sigmar Manuel, 34. Mateo Siebens, 90.Cedric Dellevoet

Opstelling KRBFC

29.Tony Vlogaert, 2.Michiel De Looze, 3.Jordan Kerstenne, 7.Kanu, 9.Ruben Geeraerts (83′ 21.Quinten Servranckx), 10.Lars Coveliers, 11.Jules Houttequiet, 16.Jordy Mathei, 17.Cyronn De Wilde, 18.Mohamed Zeroual en 33.Staf De Graeve
Bleef op de bank: 32. Mats Verhulst, 5.Koen Van den Broek en 25.Luka De Herdt.

Gele kaarten thuisploeg

09′ Jamie Meseure
16′ Dries Ceulemans
77′ Ilias Harrou

Gele kaarten KRBFC

43′ Tony Vlogaert
61′ Staf De Graeve
78′ Ruben Geeraerts

Rode kaarten thuisploeg

75′ Cedric Dellevoet

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

22′  1-0  Mateo Siebens
29′  1-1  Jordy Mathei

Scheidsrechter

Rien HILLEWAERE

Assistent scheidsrechters

Trevor DEMEYERE en Jari VOLCKERICK

Game Timeline

KO
21. Quinten Servranckx
83'
FT

Locatie

SK Londerzeel

Brusselsestraat 149, 1840 Londerzeel, België

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.