K. Rupel Boom F.C. vs Ksk Tongeren

3 — 1 K. Rupel Boom F.C. 29Tony Vlogaert2Michiel De Looze3Jordan Kerstenne7Kanu 25 38'9Ruben Geeraerts 610Lars Coveliers11Jules Houttequiet 516Jordy Mathei

Voorbeschouwing

Rupel Boom ontvangt op de 9de speeldag KSK Tongeren. Deze Zuid-Limburgse ploeg doet het voorlopig niet onaardig met een gedeelde 4e plaats in de rangschikking.  Enkel tegen Tempo Overijse kreeg het een 5-0 pandoering. In de aanloop van deze wedstrijd blikken we met hoofdcoach Sam Vermeylen vooruit en kijken we terug op het teleurstellende gelijkspel van vorig weekend.

Onder de supporters heerste er wat onenigheid over de prestatie van Rupel Boom tegen Londerzeel. Hoe kijkt de technische staf hierop terug?
We zijn niet beloond voor de sterke 2e helft die we gespeeld hebben. Akkoord dat de 1e helft veel beter kon maar we hebben deze wedstrijd met dezelfde aanvallende intenties aangevat zoals we na de pauze hebben getoond. Het was de bedoeling om Londerzeel vanaf in het begin onder druk te zetten. De uitvoering bleef in de 1e helft wat achterwege. Als de strafschop binnengaat, werd iedereen opnieuw in een delirium gebracht. Dan krijg je een heel andere kijk op deze wedstrijd.

In Boom, net zoals elke voetbalsupporter, willen ze niets anders dan aanvallend voetbal. Mogen we tegen Tongeren aanvallend voetbal verwachten?
We hebben eens een andere (n.v.d.r. lees: niet-aanvallende) spelwijze gehanteerd maar deze tactiek ligt ons niet. We willen aanvallend voetbal spelen. We stappen altijd het plein op met het doel om te winnen. De intentie is er om aanvallend voetbal op de mat te brengen. Soms moet je tijdens de wedstrijd bijsturen naar je eigen kwaliteiten en die van de tegenstrever. We hebben al heel hard gewerkt, enkel het rendement in de zone van de waarheid zou omhoog moeten en minstens even belangrijk, trachten geen tegendoelpunt binnen te krijgen.

Tot op heden zijn we in ons parkstadion ongeslagen. Laat ons deze thuisreputatie verder uitbouwen, liefst met een overwinning.
‘Als 1 blok achter Rupel Boom’ kunnen we volgens mij hele mooie dingen laten zien. Met de aanwezigheid van onze supporters en het vertrouwen van onze technische staf in de groep, kunnen we onze spelers vooruit duwen.

Ziekenboeg

Ladji traint terug voorzichtig mee.
Nelson staat voorlopig nog niet op het voetbalveld.

Sommige spelers kenden deze week kleine kwaaltjes. Het is afwachten hoe zij de zaterdagochtend training hebben verteerd. Hoofdcoach Sam Vermeylen maakt zich geen zorgen.

Weetjes

Selectie K.Rupel Boom FC

Vlogaert, De Looze, Kerstenne, Kanu, De Herdt, Geeraerts, Telen, Coveliers, Houttequiet, Van Den Broek, Mathei, Ngoyi, De Wilde, Zeroual en De Graeve.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Rupel Boom nam de bezoekers onmiddellijk bij de keel door hoog druk te zetten. Het resulteerde ook in kansen. In de 5de minuut kon Staf De Graeve hoog oprukken en laag voorzetten naar de eerste paal. Jordy Mathei duwde in één tijd net naast. De secondewijzer was nog niet helemaal rond gedraaid of daar waren de Boomkes opnieuw. Het schot van Ruben Geeraerts werd nog door een verdedigende voet beroerd waardoor de snelheid geremd werd en doelman Vandecaetsbeek geen probleem had om te vangen. Ruben Geeraerts speelde Michiel De Looze op links vrij. Een geslaagde dribbel en voorzet naar de tweede paal waren het vervolg. Jules Houttequiet kopte naast. En dan volgde de beloning. Jules Houttequiet onderschepte een bal op het middenveld en zag de ruimte voor Mohamed Zeroual op rechts. Met zijn fluwelen traptechniek werd de perfecte voorzet verzonden richting Jordy Mathei. Onze spits kopte onhoudbaar de 1-0 tegen de touwen. Nog voor het eerste kwartier voorbij was, konden nog twee mogelijkheden genoteerd worden. Jules Houttequiet spurtte door doch een verdediger was tijdig teruggekeerd om het gevaar te neutraliseren. Een schot van Kanu strandde in het zijnet. En de bezoekers? Alle hens aan dek, meer niet. Tot in minuut 21 zij er toch in slaagden op counter de snelle Cilt over rechts eens goed aan te spelen. Zijn gemeten voorzet werd door Stassen binnengetrapt (1-1). Dat is wat men noemt volledig tegen het speelbeeld in. Maar dat is voetbal … Even leek Tongeren in de wedstrijd te komen. Er werd geprobeerd een strafschop af te dwingen bij de ref doch een aangeschoten bal waarbij de arm tegen het lichaam is, is onvoldoende om naar de stip te wijzen. De Boomkes gingen snel terug over naar druk vooruit zetten. Mohamed Zeroual bleek heel wat overtredingen op zich te moeten incasseren. Op één van de vrije trappen, door hem voor doel gezet, kopte een bezoekende verdediger maar net naast het eigen doel. En toen in de grote rechthoek een verdediger met de voet vooruit op de enkel van Mohamed Zeroual trapte, vlak nadat het schot vertrokken was, wees de scheidsrechter terecht naar de stip. De boosdoener kwam goed weg met geel. Jordy Mathei zette de elfmeter feilloos om (2-1). Geen vijf minuten later zette Kanu het stadion in vuur en vlam. Van buiten de rechthoek zette hij een actie op en omspeelde 3 verdedigers om vervolgens in de korte hoek de 3-1 binnen te knallen. Wat een doelpunt!

De bezoekers probeerden met drie wissels aan de rust het tijd te keren. Dat lukt slechts mondjesmaat. De eerste en beste kansen na de pauze kwamen immers van een Boomse voet. Na een actie van Kanu kon Jules Houttequiet zich vrijkappen. Het schot zoefde over. Een vrije trap op zowat 25 meter van het doel werd door Mohamed Zeroual maar net over de dwarslat getrapt. Even voor het uur lukten de bezoekers ei zo na de aansluitingstreffer. Doelman Tony Vlogaert pakte echter uit met een schitterende redding op de stevige kopbal van de ingevallen Cheprassov. Tongeren eiste dan wel meer balbezit op, onze doelman werd niet echt meer aan het werk gezet. Integendeel, de 4-1 hing eerder in de lucht. Een verraderlijk laag schot van Jules Houttequiet, Jordy Mathei die de bezoekende goalie hem van een hattrick zag houden en een te hoog gemikte knal van Mohamed Zeroual na doorkoppen van Jordy Mathei, illustreerden dit. En in de slotminuten leek de ingevallen Javan Ngoyi dan toch op weg naar een verdiende 4de goal na knap dribbelwerk doch zijn schot werd nog net afgeblokt.

Proficiat aan de spelersgroep en de technisch staf voor deze knappe prestatie tegen het sterk ingeschatte Tongeren!

Zo blijft Rupel Boom in eigen huis ongeslagen. 3 zeges en 2 draws zorgen voor een 11 op 15. Als daar nog eens een eerste uitzege zou kunnen aan toegevoegd worden, dan kan de opmars in de rangschikking extra luister gegeven worden.
Er volgen nu 2 uitwedstrijden op rij, naar FC Lebbeke en Sporting Hasselt, telkens op zaterdag om 20u.
De volgende thuiswedstrijd is op zondag 12 november. Let wel, gezien het winteruur, aftrap om 14u30!

Wedstrijdverslag tegenstrever

Met 0 punten richting Tongeren | Scherpte ontbrak vandaag om iets mee te nemen uit Boom
Het was al snel achtervolgen nadat er na makkelijk balverlies een center binnen gekopt werd. SKT knokte zich wel terug in de wedstrijd na een knal doelpunt met Stassen als eindstation. Hierna namen we het even over van Boom. Tot de penalty fases. SKT krijgt er geen nadat er hands geclaimd werd. Boom krijgt wel eentje. Hun speler gaat neer nadat hij de bal eerst onbesuisd over de goal trapt. De penalty werd omgezet en dus 2-1. Hierna slikken we te makkelijk de 3-1 waardoor het nog lastig zou worden zonder tegentreffer voor rust. Die kwam er nog bijna via Stassen maar zijn bal zoefde net langs.
In de tweede helft, en na drie wissels, tapte SKT uit een ander vaatje. Hieruit puurde we enkele kansen op de aansluitingstreffer maar de keeper van Boom weerhield ons hiervan. In het tweede deel van de tweede helft was het vooral Boom dat nog kon dreigen in de omschakeling.
Even de koppen bij elkaar steken en opladen voor de derby volgend weekend! Thuis tegen titelkandidaat Sporting Hasselt

Krantenknipsels

Het Nieuwsblad

Video

Opstelling KRBFC

29.Tony Vlogaert, 2.Michiel De Looze, 3.Jordan Kerstenne, 7.Kanu (73′ 25.Luka De Herdt), 9.Ruben Geeraerts (76′ 25.Hervé Telen), 10.Lars Coveliers, 11.Jules Houttequiet (85′ 5.Koen Van den Broek), 16.Jordy Mathei (76′ 80.Javan Ngoyi), 17.Cyronn De Wilde, 18.Mohammed Zeroual en 33.Staf De Graeve.

Opstelling bezoekers

1.Lennert Vandecaetsbeek, 2.Charles Dupain (89′ 14.Zion Buekers), 6.Gil Vanderhoven, 7.Selim Cilt, 10.Lance Voorjans, 17.Didier Haenen (45′ 11.Joran Larondelle), 18. Oleg Kuchinska (45′ 19.Oleg Olegovitsj Cheprassov), 20.Bernd Stassen, 25.Adrien Callemin, 26.Romain Spailier (45′  Hans Geenen), 27.Di-Livio Jungschleger

Gele kaarten KRBFC

80′ Luka De Herdt
.
.
.
.

Gele kaarten bezoekers

23′ Romain Spailier
33′ Charles Dupain
55′ Lance Voorjans
60′ Bernd Stassen
90′ Di-Livio Jungschleger

Rode kaarten KRBFC

90′ T1 Sam Vermeylen (2x geel)

Rode kaarten bezoekers

Doelpunten

12′  1-0  Jordy Mathei
20′  1-1  Bernd Stassen
35′  2-1  Jordy Mathei (strafschop)
38′  3-1  Kanu