Fc Lebbeke vs K. Rupel Boom F.C.

2 — 1 K. Rupel Boom F.C. 3Jordan Kerstenne 43'9Ruben Geeraerts 11'18Mohamed Zeroual 44'33Staf De Graeve 79' Timeline 9. Ruben

2

FC Lebbeke

Winst

1

K. Rupel Boom F.C.

Verlies

  • Ruben Geeraerts - 1 (11') goal(s)
28/10/2023 | 20:00

Samenvatting

Adres

Albert I straat 124 te 9280 Lebbeke

Sportcampus Lebbeke Site 1

Voorbeschouwing

Dit weekend staat de laatste speeldag van de eerste periode op het programma. De winnaar van deze eerste periodetitel is nog niet gekend. En dat kan best nog heel spannend worden. Dit weekend moeten de nummers 1 & 2 het tegen elkaar opnemen. Zowel Jong KV Mechelen als Belisia Bilzen kunnen de 1e periodetitel nog in de wacht slepen. De opdracht voor Jong KV oogt wel heel zwaar, het moet met minstens 3 doelpunten verschil winnen om over Bilzen te springen.
En ‘De Boomkes’?  Wij hebben geen rol van betekenis kunnen spelen in de eerste 10 wedstrijden. Maar nog veel belangrijker, we hebben de vreugde in het spelletje terug gevonden en het seizoen is nog lang. De juiste weg is ingeslagen en vanavond moet FC Lebbeke voor de bijl.  Na de mosseltjes op het jeugdcomplex van Rupel Boom vonden we opnieuw een gaatje om met T1 Sam Vermeylen na te praten en vooruit te blikken naar de wedstrijd tegen Lebbeke.

Voor de eerste keer dit seizoen hebben we een overtuigende overwinning behaald én zonder ons uiteindelijk nog in de problemen te brengen.
Klopt, we hebben het onszelf gemakkelijk gemaakt door snel een comfortabele voorsprong te maken. Dankzij dominant voetbal met snelle balrecuperatie op de helft van de tegenstrever en het afwerken van onze kansen, zijn we met deze voorsprong de rust in gegaan. Jammer dat het tegendoelpunt zo snel viel na ons eerste doelpunt.

De belofte om de tegenstrever meteen bij de keel te grijpen is ingewilligd.
Dit is ook de manier waarop we willen spelen. Je moet begrijpen dat onze kern in de voorbereiding nog niet compleet was. We hebben onze formatie een aantal keer moeten wijzigen. Sinds een 3-tal weken hebben we een nieuwe formatie aangenomen en pas na een tijdje kan je bepaalde accenten gaan leggen. Er zullen nog momenten komen waarin het niet loopt zoals we willen maar we zijn op de goede weg.

Een paar spelers zijn vorige wedstrijd een beetje pikkelend van het plein gestapt. Moeten we ons zorgen maken?
Neen, integendeel. Ondertussen staat Nelson ook terug op het trainingsveld. We kunnen niet beschikken over de voltalige kern maar het is dezelfde selectie als vorig weekend.

Vanavond FC Lebbeke, vorige week een 5-0 pandoering tegen Hasselt.
Meestal is een ploeg die zo een zware nederlaag heeft geleden, de week nadien extra gedreven om dit trachten recht te zetten. Ik heb deze wedstrijd gezien. Zij hebben heel wat ervaring en individuele kwaliteiten in de ploeg. Maar ook wij zijn extra gemotiveerd om eindelijk die eerste 3 punten op verplaatsing te behalen, na een eerdere 2 op 12. Lebbeke is thuis momenteel ook nog ongeslagen. Tijd om daar verandering in te brengen want wij stappen met dezelfde gedachten als vorige week het veld op.

Ziekenboeg

Weetjes

Naar aanleiding van onsportief handelen van de tegenstander in de slotfase van de vorige wedstrijd (Rupel Boom 3-1 Tongeren) vond de spelleider dat de reactie van coach Sam Vermeylen ongepast was. Hij bestrafte hem met dubbel geel en dus mag onze T1 bij de wedstrijd in Lebbeke niet op de bank plaatsnemen.

Selectie K.Rupel Boom FC

Vlogaert, Coveliers, De Graeve, De Herdt, De Looze, De Wilde, Geeraerts, Houttequiet, Kanu, Kerstenne, Mathei, Ngoyi, Telen, Van den Broek en Zeroual.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Geen eerste uitzege voor de Boomkes bij het in eigen huis ongeslagen FC Lebbeke. Het zag er nochtans hoopgevend uit. De thuisploeg moest het balbezit aan de bezoekers laten. Rupel Boom kon snel op voorsprong klimmen. Jordy Mathei gaf de perfecte doorsteekpas aan Ruben Geeraerts die beheerst de doelman in de verste hoek te grazen nam (0-1). Het spelbeeld wijzigde amper. De thuisploeg loerde op een snelle omschakeling. Na het halfuur slaagden zij in hun opzet. Wannes Van Tricht (ex-KRBFC) bediende Pieyns die afwerkte (1-1). Even leek FC Lebbeke het laken naar zich toe willen trekken maar dat was snel gedaan. Ruststand 1-1.

Na de pauze snel commotie. Een thuisverdediger kreeg in de zestien bij een Boomse voorzet de bal op de hand van zijn uitgestrekte arm. Geen elfmeter oordeelde de ref. Op de tegenaanval kreeg een Boomse verdediger op zijn beurt de bal tegen de arm. Strafschop en Van De Velde bedankte (2-1). Met nog zeker 40 minuten te spelen koos de thuisploeg nu helemaal voor de counter. Enkel in het slotkwartier kwamen zij er af en toe uit, zonder succes. Daarvoor was het pompen of verzuipen, en niet enkel omwille van de overvloedige regenval. De thuisgoalie schudde enkele geweldige reddingen uit de mouw op schoten van Mohamed Zeroual en Ruben Geeraerts. Bovendien bleef een nieuw handspel in de grote rechthoek van Lebbeke opnieuw onbestraft.

En zo leed Rupel Boom een derde uitnederlaag met als gevolg een magere 2 op 15 op vreemde bodem. Kan de ban dan wel gebroken worden bij het zeer sterke Sporting Hasselt? Want er wacht als eerste wedstrijd van de 2de periode een nieuwe uitwedstrijd en dit op zaterdag 4 november met aftrap om 20u.

Wat de eerste periodetitel betreft, die is voor KV Mechelen B. In een rechtstreeks duel met Belisia Bilzen, die door de jonge Kakkers met 3 doelpunten verschil moest worden gewonnen, haalden de Mechelaars het met 4-1 en zo ook de eerste periodetitel op basis van het doelsaldo. Eindstand periode 1.

Wedstrijdverslag tegenstrever

Kranten

Video

Opstelling thuisploeg

40.Jonas Aeyels, 4.Tom Vermeire, 8.Christophe Pieyns, 10.Wannes Van Tricht (88′ 2.Sam De Nauw), 11.Niels Verheyden, 13.Jaro Brabants D’Hooghe, 17.Mateo Sey, 18.Yannis Van Rumst, 20.Niels Loriers, 23.Yentl Van De Velde (63′ 14.Klaas De Rock) en 27.Branko Marmitte.

Opstelling KRBFC

29.Tony Vlogaert, 2.Michiel De Looze (76′ 25.Luka De Herdt), 3.Jordan Kerstenne (68′ 80.Javan Ngoyi), 7.Kanu, 9.Ruben Geeraerts, 10.Lars Coveliers (90′ 6.Hervé Telen), 11.Jules Houttequiet (45′ 5.Koen Van den Broek), 16.Jordy Mathei, 17.Cyronn De Wilde, 18.Mohammed Zeroual en 33.Staf De Graeve.

Gele kaarten thuisploeg

43′ Niels Verheyden
61′ Yentl Van De Velde
81′ Christophe Pieyns
83′ Klaas De Rock

Gele kaarten KRBFC

43′ Jordan Kerstenne
44′ Mohamed Zeroual
79′ Staf De Graeve
.

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

11′  0-1  Ruben Geeraerts
33′  1-1  Christophe Pieyns
49′  2-1  Yentl Van De Velde

Scheidsrechter

Arthur SEYNAEVE

Assistent scheidsrechters

Sander OPSOMER en Patrick VANDENBERGHE

K. Rupel Boom F.C.

Timeline

9. Ruben Geeraerts 11' 
3. Jordan Kerstenne 43' 
18. Mohamed Zeroual 44' 
33. Staf De Graeve 79'