K.V.C. Houtvenne vs K. Rupel Boom F.C.

1 — 2 K.V.C. Houtvenne 2Tom Ghislain5Hendrik Axel Swerten 806Alessio Alessandro 18 71'7Jef Van Der Veken 15'8Maxime Electeur 429Eyanga Freddy

WEDSTRIJDVERSLAG

Rupel Boom startte na de 9 op 9 vol vertrouwen aan de wedstrijd. Na amper één minuut leverde dit een doelkans op. Een nummertje bij een inworp diep op de helft van de tegenstander en de bal bereikte Ruben Geeraerts ter hoogte van de eerste paal. Met de rug naar doel verschalkte hij de verdediger om met een soort dropshot uit te pakken. Doelman Swinnen moest met een prima beenveeg uitpakken om te redden. Op voorzet van rechts kon Cyronn De Wilde zijn kopbal niet laag houden. En dan kwam de thuisploeg ook opzetten. Het leidde tot enkele hoekschoppen. Op de laatste corner raakte de bal maar niet weg en kon uiteindelijk Van Der Veken na heel wat geharrewar de 1-0 binnen trappen. De Boomkes waren niet uit hun lood geslagen. Aanvankelijk was er nog evenwicht in de partij maar halfweg de eerste helft kreeg Rupel Boom meer en meer controle. De gelijkmaker werd ingeleid door Javan Ngoyi die de rechtsachter van Houtvenne de bal afsnoepte, naar binnen sneed en Mohamed Zeroual op de rand van de zestien kon aanspelen. Prima aanname en dito schot precies in de linkerbenedenhoek (1-1). Een vrije trap werd door Mohamed Zeroual, na de zoveelste overtreding op hem, te hoog gemikt. Het laatste wapenfeit was een laag schot van Lars Coveliers. Ditmaal ging de thuisgoalie goed plat. We rusten bij 1-1.

Twee minuten na de pauze klom Rupel Boom op voorsprong. Weer lag Javan Ngoyi aan de basis. Hij vocht een fel duel uit rond de middencirkel en bleef aan de winnende hand. Prima bal naar Ruben Geeraerts die verrassend vanop ruim 20 meter naar doel trapte. Doelman Swinnen had geen verhaal tegen het laag schot in de rechterbenedenhoek (1-2). De thuisploeg trachtte het tij te keren met enkele wissels. Houtvenne hanteerde veel de lange bal, het bracht de Boomse defensie niet in verlegenheid. Rupel Boom controleerde de wedstrijd en als de thuisploeg dan toch eens naar doel kon trappen, kon er gerekend worden op een prima Sofiane Bouzian. De beste kansen waren voor de Boomkes. Een vrije trap van Mohamed Zeroual werd door de doelman gepakt. In het slotkwartier werd Ruben Geeraerts tweemaal in een kansrijke positie gebracht. Eerst werd er te zwak besloten en de tweede maal kon de thuisdoelman in hoekschop weren. In minuut 78 werd Mohamed Zeroual tweemaal op 30 seconden hard aangetrapt. Na oplapwerk aan de zijlijn kon hij de wedstrijd toch uitspelen. Om het aantal overtredingen op hem te tellen kom je niet toe met de vingers van twee handen. Wat de thuisploeg ook probeerde, Rupel Boom gaf geen krimp en behaalde zo een knappe 12 op 12.

Proficiat aan de spelers en de technische staf !

VOORBESCHOUWING

Zijn we eindelijk gelanceerd? Rupel Boom heeft een perfecte score van 9 op 9 behaald. Dit lukte ons twee jaar geleden ook een keer, rond dezelfde tijd. Maar het huidige Rupel Boom verlangt naar meer succes. Laten we eerst terugkijken op de spectaculaire wedstrijd van het afgelopen weekend.

Wat een erbarmelijke eerste 45 minuten waren me dat.

S.V.: Inderdaad, de eerste helft was echt niet goed. We hielden ons niet aan de afspraken. Het heeft ervoor gezorgd dat we van lager uit gingen voetballen. Dit resulteerde in twee doelpunten tegen. Er werd te weinig initiatief genomen in balbezit.

Dan krijgen we een knappe 2e helft te zien met een spetterend slot.
S.V.: Ik heb de spelers tijdens de rust op onze afspraken gewezen. Hun reactie op het veld was fantastisch.

Staf De Graeve was onzeker voor het afgelopen weekend en werd vanwege een blessure vervangen. Werd er een risico genomen?
S.V.: Staf heeft de hele week kunnen trainen en is 100% fit. Verder is Quinten Herregodts nog steeds geblesseerd. Jordy heeft voor het eerst met de groep op het veld getraind, maar hij moet volgende week opnieuw een inspuiting krijgen. Hierdoor kan hij mogelijk terugvallen.

Zaterdagavond gaan we naar Houtvenne. Ik herinner me dat we in de thuiswedstrijd heer en meester waren. Toch wisten zij uit het niets een punt mee naar huis te nemen.
S.V.: We hebben toen een zeer sterke eerste helft gespeeld en stonden bij rust met 2-0 voor. In de laatste 20 minuten lieten we de wedstrijd uit handen glippen, met in de 93e minuut de 2-2 gelijkmaker.

Statistisch gezien lijkt het geen gemakkelijke wedstrijd te worden, toch?
S.V.: Het huidige Houtvenne heeft in de laatste 11 wedstrijden slechts één keer verloren (tegen de racing). Ze hebben ook enkele inkomende en uitgaande transfers gedaan tijdens de winterse transferperiode. Daarnaast zijn twee centrale verdedigers geschorst. Het is dus afwachten hoe ze voor de dag zullen komen.

We hebben het momentum dat zich voordeed met beide handen gegrepen. Ik kan me voorstellen dat dit veel prettiger werken is voor de groep.
S.V.: Er heerst een zeer positieve sfeer dankzij de tijd dat we nu al samenwerken en natuurlijk de goede resultaten. Hierdoor is er nu ook meer ruimte voor plezier. Hopelijk kunnen we deze positieve flow vasthouden. We gaan zoals altijd voor niets minder dan de overwinning.

We gaan voor niets minder dan een 12 op 12!