Kvc Lille United vs K. Rupel Boom F.C.

4 — 3 KVC Lille United 1Jeffrey Pauwels3Sven Van De Kerkhof4Olivier Schops 51'9Willem Brouwers10Emrah Bostanci 21 42', 70'11Kevin Lauryssen 5

4

KVC Lille United

Winst

  • Emrah Bostanci - 2 (42', 70') goal(s)
  • Kevin Lauryssen - 2 (60', 75') goal(s)
3

K. Rupel Boom F.C.

Verlies

  • Lars Coveliers - 1 (15') goal(s)
  • Javan Ngoyi - 2 (34', 35') goal(s)
06/03/2024 | 20:30
KVC Houtvenne

Samenvatting

WEDSTRIJDVERSLAG

Derde uitwedstrijd op rij is er teveel aan

Aanvankelijk leek nieuwe Boomse winst geen probleem te vormen. We noteerden drie goede pogingen van de Boomkes binnen het eerste kwartier. Javan Ngoyi bediende Mohamed Zeroual wiens schot door goalkeeper Pauwels uit zijn doelvlak werd gezweefd. Even later een eerste Boomse hoekschop. Die werd afgeweerd tot bij Michiel De Looze. Onze kapitein zette Arne Pörtner op links vrij die op zijn beurt Mohamed Zeroual aanspeelde. Na een knappe actie bereikte hij Lars Coveliers. Ook zijn schot werd gepareerd. Op een vrije trap van Mohamed Zeroual werd het hoofd van Jordan Kerstenne gevonden. De kopbal ging maar net naast. De thuisploeg kon er enkel een paar schoten uit de tweede lijn tegenover zetten die de juiste richting misten. Precies op het kwartier volgde de verdiende Boomse openingstreffer. Een diepe bal werd door een thuisverdediger tot buiten de grote rechthoek gekopt. Lars Coveliers pakte uit met een schitterende volley die onhoudbaar tegen de touwen vloog (0-1). Een minuut later kon Javan Ngoyi zich van links doorzetten. Oog in oog met de doelman strandde zijn poging op diens voet. Op een vrije trap van Mohamed Zeroual moest Pauwels weer goed plat gaan om een doelpunt te verijdelen. En dan eiste de thuisploeg meer en meer de bal op en kwam Rupel Boom er gedurende een kwartier nog moeilijk uit. Op het halfuur stond iedereen bij de thuisploeg oog in oog met de scheidsrechter. Zij waren van mening dat Jordan Kerstenne de bal met de hand op de lijn uit doel hield. De spelleider wees resoluut aan dat de bal via het bovenbeen werd gekeerd. En dan Rupel Boom nog eens opzetten en hoe. Javan Ngoyi was tweemaal aan het feest in evenveel minuten. Eerst over rechts de ruimte ingestuurd door Lars Coveliers besloot hij ditmaal oog in oog met de doelman wel succesvol (0-2). Onmiddellijk na de spelhervatting vond Ruben Geeraerts op links de doorlopende Arne Pörtner die de perfecte lage voorzet trapte, waarop Javan Ngoyi aan de tweede paal simpel kon binnen leggen (0-3). Wie dacht dat de thuisploeg nu de handdoek gooide, had het mis. Ergens logisch als je weet dat zij in de strijd om het behoud elk punt nodig hebben.

 

Ervaring

Ervaring speelt daarin een grote rol. De jongste speler van Lille is van 1997, bij Rupel Boom is dat de derde … oudste. De gemiddelde leeftijd van de 11 starters bij de thuisploeg bedraagt 29 jaar en 7 maanden. Bij Rupel Boom was die precies 22 jaar.

De remonte van Lille ving vlak voor de rust aan. Een voorzet werd aan de tweede paal moeiteloos door Bostanci overhoeks binnengekopt (1-3), wat meteen de ruststand was.

Na de pauze plukte doelman Pauwels eerst nog de voorzet van Mohamed Zeroual net voor de neus van Javan Ngoyi weg alvorens die kon koppen. Maar dan vielen de Boomkes als los zand uit elkaar. Een inworp in het pak voor doel belandde bij Laurijssen die van dichtbij kon scoren (2-3). Nog geen tien minuten later volgde een foute ingreep van Luka De Herdt in de hoek van de zestien. Bostanci met de gelijkmaker van de stip (3-3). En amper drie minuten later was de thuisploeg daar alweer, ditmaal bereikte de voorzet van links Laurijssen voor doel om simpel de 4-3 binnen te duwen. Dat de ref Jordan Kerstenne bedacht met een tweede gele kaart, dus rood, voor een duidelijke duik van zijn tegenstander, maakte het er niet makkelijker op om nog een punt uit de brand te slepen. Hoewel … In de laatste minuut kwam Mohamed Zeroual nog tot een schot van buiten de zestien. De doelman was verslagen doch de lat bracht redding voor Lille.

 

Laat het verloop van deze wedstrijd een les wezen voor onze jonge groep.
Zondag gaan we er opnieuw tegenaan met de komst van de tweede uit de rangschikking Belisia Bilzen. C’mon Boomkes!

VOORBESCHOUWING

De oorspronkelijke ambities waren gericht op een rustig seizoen. Overwinningen in derby’s, zoals die tegen Racing Mechelen, zouden het seizoen wat meer kleur geven. Na de wedstrijd van afgelopen zaterdag heerste er veel euforie onder spelers en supporters, waarbij de sfeer van hoogtijdagen herleefde. Maar een rustig seizoen draaien? Dat staat niet op onze agenda! Met een recente reeks van 24 punten op 30 staan supporters, spelers en de technische staf op dezelfde lijn. Rupel Boom beukt op de deur van de top 5 en kan alsnog een belangrijke rol spelen in deze competitie. Woensdag is het mogelijk zover. Bij winst tegen Lille United stijgen we naar de vierde plaats in de rangschikking. Laten we proberen met beide voeten op de grond te blijven. Alles mag, niets moet, maar als het mogelijk is… graag!

 

Hebben jullie de overwinning van zaterdag nog uitbundig gevierd?
Sam Vermeylen: “We zijn langs een supporterscafé in Schelle geweest en hebben daar samen met de spelers een uurtje doorgebracht. Het was een leuke manier om de overwinning te vieren, vooral na zo’n belangrijke wedstrijd voor de supporters.”

De supporters hopen stiekem op het behalen van de eindronde. Begint dit ook te leven in de kleedkamer?
S.V.: “Voor het begin van de derde periode heb ik de spelersgroep gemotiveerd om zo lang mogelijk mee te doen in de strijd om de periodetitel. Als we winnen tegen Lille hebben we een perfecte score van 12 punten uit 12 in deze laatste periode.”

Is het geloof aanwezig in de groep?
S.V.: “We moeten er zelf in geloven en er alles aan doen om het te bereiken. Aan het einde van de rit zien we wel waar we geëindigd zijn.”

Op Bocholt wonnen jullie met 0-5. Quinten Servranckx viel op en tegen Racing keerde Zeroual na schorsing terug en maakte de 0-1. Dit zijn positieve selectieproblemen.
S.V.: “Als coach maak ik altijd keuzes in het belang van het team, nooit tegen een bepaalde speler. De opstelling wordt gekozen op basis van een bepaald idee. Goede trainingen hebben geleid tot positieve resultaten en het creëren van automatismen. Het is prettiger om te kiezen tussen spelers dan om te gaan met blessures of vormproblemen. Het is fijn dat we op meerdere spelers kunnen rekenen, met invallers die positief hebben bijgedragen aan de behaalde resultaten.”

De volgende tegenstander is Lille United. Ze zullen zich niet zomaar gewonnen geven omdat ze de punten harder nodig hebben dan wij. Wat verwacht je van deze wedstrijd?
S.V.: “Het wordt een moeilijke midweekwedstrijd met jongens die eerst nog moeten werken om daarna nog de verplaatsing te maken. De wedstrijd begint pas om half 9, wat de omstandigheden niet gemakkelijker maakt. Er is zeker kwaliteit bij Lille aanwezig. Ervaring en gestalte moeten we zeker niet onderschatten, zelfs als ze onderaan staan. Lille heeft een goede reeks van 4 punten op 6 tegen Belisia en Houtvenne neergezet.”

“Met de juiste focus, volwassenheid en vastberadenheid als team, zien we wel welk resultaat we na 90 minuten behalen. We gaan volledig voor die 3 punten, zoals altijd.“

Veel succes! C’mon Boomkes!

Deze inhaalwedstrijd zal gespeeld worden op het kunstgrasterrein van het vroegere FC Oosterzonen waar ook reeksgenoot KVC Houtvenne haar thuiswedstrijden speelt.
Adres: Bovemansstraat 20 te 2260 Westerlo
Om organisatorische redenen zal de aftrap op woensdag 6 maart gegeven worden om 20u30 !

KRANTENKNIPSELS

SPELERSOPSTELLING

Bleven op de bank: 44.Haagen Kristiaan & 20.Loots Thibe

Bleven op de bank: 5.Koen Van Den Broek

Wedstrijdleiding

ScheidsrechterLijnrechter
Thomas LucasJari Volckerick
Senne Boeckx

Locatie

KVC Houtvenne
Bovemansstraat 20, 2260 Westerlo, België