K. Bocholter V.V. vs K. Rupel Boom F.C.

Samenvatting

WEDSTRIJDVERSLAG

Bij de Boomkes moest Mohamed Zeroual wegens gele schorsing aan de kant blijven. Ook Cyronn De Wilde was er omwille van een blessure niet bij. Voor de thuisploeg bleek Brulmans in extremis wegens ziekte te moeten afhaken.

Bij Rupel Boom startte Koen Van den Broek in de basis. Voor Quinten Servranckx was het een eerste basisplaats.

 

De wedstrijd startte evenwichtig. Hoewel enkel Rupel Boom tot scoringsmogelijkheden kwam. De thuisploeg moest het hebben van schoten uit de tweede lijn, maar die vlogen telkens hoog of ver naast het doel van Sofiane Bouzian. Aan de overzijde werd Quinten Servranckx door Arne Pörtner langs links gelanceerd. Hij moest zich reppen om nog net voor de neus van de doelman de bal te kunnen tippen. Het leder rolde naast. Even over halfweg de eerste 45 minuten kwam Rupel Boom op voorsprong. Na een lang uitgesponnen aanval kwam de bal bij Lars Coveliers die van ruim 20 meter hard uithaalde. Doelman Wertelaers kon enkel met de vuisten redden, doch niet ver genoeg. Het leder kwam bij Quinten Servranckx die in één tijd trapte. De poging kaatste op de paal terug het veld in en dit op ideale hoogte voor Quinten, die er met het hoofd dan toch 0-1 van maakte. Even later rolde een lage voorzet van rechts voorbij iedereen. Aan de tweede paal gleed Ruben Geeraerts naar het kleinood, net niet met succes. Na een halfuur werd de wedstrijd feller maar kon de goed leidende scheidsrechter de gemoederen snel bedaren. En dan kon Rupel Boom op een ideaal moment de score verdubbelen. Een aanval werd centraal afgeweerd tot bij Ruben Geeraerts. Na een goede controle liet hij met een prima schot de thuisgoalie kansloos (0-2), meteen de ruststand.

 

Na de pauze een ideale start van Rupel Boom. Eerst probeerde de thuisploeg de bakens nog te verzetten maar al snel werd de wedstrijd in een vroegtijdige plooi gelegd. De Boomse aanval werd enkele keren onderbroken maar door de pressing kwamen de Boomkes telkens opnieuw in balbezit. Uiteindelijk vond Quinten Servranckx de sterk spelende Lars Coveliers die de bal ineens op de slof nam. Mooi in de rechterbenedenhoek en 0-3 !

De thuisploeg wist niet wat haar overkwam. Doelman Sofiane Bouzian moest enkel een paar hoge ballen plukken en geen enkele redding verrichten. Een uitermate sterke collectieve prestatie van onze jongens! De vraag was enkel of er van de geboden ruimte gebruik kon gemaakt worden om de voorsprong verder uit te diepen. Het antwoord zou positief blijken. Amper enkele minuten na de derde goal werd Javan Ngoyi diep gestuurd. Hij liet 2 verdedigers het nakijken maar bij de poging om de doelman te omzeilen raakte hij de controle over de bal kwijt. Het hobbelige veld zal er niet vreemd aan geweest zijn. Tijd voor de Boomse wissels waarbij de invallers meteen goed in de wedstrijd zaten. De ingevallen Jordy Mathei liet zich ook meteen gelden. Hij snoepte de laatste verdediger de bal af. Zijn doelpoging schoof naast de doelman maar ook naast de goal. Het was slechts uitstel want een minuut later speelde Lars Coveliers de perfecte dieptepass naar Jordy Mathei aan de linkerzijde. De spits rondde prima af (0-4). Op een paar minuten van het einde schotelde Javan Ngoyi na een knappe actie de 0-5 voor aan Jordy. Een valse bots vlak voor het trappen deed hem hoog over een leeg doel besluiten. Maar dat was opnieuw uitstel. De reguliere 90 minuten waren net rond toen Jordy Mathei, ditmaal van de rechterzijde, alleen naar doel mocht snellen na een prima diepe bal van Nelson. Nu kon hij de bal opnieuw mooi voorbij de doelman knallen (0-5).

 

Wat een prachtprestatie! Drie wedstrijden op 8 dagen leverden een 9 op 9 op.

Vol van vertrouwen kan Rupel Boom nu uitkijken naar de clash bij Racing Mechelen a.s. zaterdag 2 maart.

Alle supporters op post!

VOORBESCHOUWING

Aanstaande zondag vindt de 3e wedstrijd in 8 dagen tijd plaats. De Boomkes moeten de wei in tegen Bocholter VV, waartegen onze jongens de openingswedstrijd van dit seizoen met 1-0 wisten te winnen. Het programma van de komende weken blijft zwaar. We spelen 3 uitwedstrijden na elkaar en niet tegen de minste, want na Bocholt wacht Racing Mechelen. Daarnaast volgt ook nog eens de inhaalwedstrijd tegen Lille United op 6 maart. Dus opnieuw een midweekwedstrijd. Veel tijd om op onze positieven te komen is er niet. We beginnen bij het begin, op naar Bocholt.

Over de wedstrijd tegen Londerzeel kunnen we kort zijn. Gezien de omstandigheden waren de 3 punten het enige wat telt.
Sam Vermeylen: “Gezien de omstandigheden en de wedstrijden die zo kort op elkaar volgen, waren de 3 punten het belangrijkste.”

“We hebben dit op een goede manier ingevuld. Aangezien Londerzeel meer recuperatietijd had, was er gekozen om iets lager te spelen, zodat er minder energie verbruikt zou moeten worden.”

We zijn niet met velen, maar het is gebleken dat onze supporters hondstrouw zijn en door weer en wind gaan.
S.V.: “Het was geweldig dat er toch zoveel mensen aanwezig waren. Ik heb dit ook aan de spelers meegegeven om de supporters te betrekken. Dat hebben ze dan ook gedaan bij het 2de doelpunt.”

We duiken opnieuw de linkerkolom in. Met welk resultaat ben je tevreden als deze 3 verplaatsingen zijn afgerond?
S.V.: “We gaan zoals altijd met dezelfde intenties het veld op. We zullen wel zien wat het eindresultaat is.”

De eerste wedstrijd van het seizoen was tegen Bocholter en is alweer lang geleden.
S.V.: “Dat was een goede binnenkomer. Reeds in de 1e helft kwamen we door een rode kaart van Kanu met 10 man te staan. Toch wisten we op karakter met 1-0 te winnen. Toen al hebben we laten zien dat deze groep de juiste mentaliteit en een bepaalde drive heeft om mooie dingen te laten zien.”

Als we naar het klassement kijken hoeven we ons waarschijnlijk geen zorgen meer te maken. Waar liggen nu onze sportieve ambities?
S.V.: “Onze ambities waren om een rustig seizoen te draaien. We gaan nu plots onze doelstellingen niet wijzigen. Het is wel fijn dat we 11 wedstrijden voor het einde van de competitie de ploegen onderaan de rangschikking op 14 punten hebben gezet. Zodra je in die linkerkolom duikt, wil je natuurlijk naar die top 5 toewerken. We willen zoveel mogelijk proberen te winnen en we zien wel waar we aan het einde van het seizoen staan.”

Luka De Herdt moest tegen Londerzeel geblesseerd gewisseld worden. Kan hij opnieuw aansluiten?
S.V.: “Luka is normaal gezien in orde, Cyronn De Wilde heeft nog te veel last en zit niet in de selectie. Mo Zeroual is geschorst.”

Veel succes!

KRANTENKNIPSELS

SPELERSOPSTELLING

Bleven op de bank: 22.Giel Kolen & 20.Bram Vanheukelom

Game Timeline

KO
KO
21. Quinten Servranckx
25'
4. Toon Lenaerts
36'
9. Ruben Geeraerts
42'
25. Luka De Herdt
44'
10. Lars Coveliers
50'
3. Faïssal Boujemaoui
60'
6. Hervé Telen
65'
15. Rik Jacobs
68'
19. Andrea Cascio
69'
8. Nelson Temitope
69'
11. Jules Houttequiet
69'
16. Jordy Mathei
77'
16. Jordy Mathei
84'
80. Javan Ngoyi
90'
16. Jordy Mathei
90'
FT

Wedstrijdleiding

ScheidsrechterLijnrechter
Arno SchepersKenneth Lenaerts
Toon Valgaeren

Locatie

Bocholter VV

Eikenlaan 4, 3950 Bocholt, België

Uitslag

ClubGoals1st Helft2de helft
K. Bocholter V.V.0
K. Rupel Boom F.C.5

Vorige confrontaties

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.