K. St.-Truiden V.V. B — K. Rupel Boom F.C.

Lees meer

D2 Amateur B 2024-2025

Tiensesteenweg , 3800 St-Truiden

K. St.-Truiden V.V. B
K. Rupel Boom F.C.
Lees meer

Lees meer

VOORBESCHOUWING

Na de overtuigende overwinning in onze eerste competitiewedstrijd staan we zondag tegenover de B-ploeg van Sint-Truiden VV. De kanaries verloren hun eerste wedstrijd tegen Lille United met 2-0. In de aanloop van de wedstrijd spraken we met T1 Sam Vermeylen en met Ruben Geeraerts.

Ondanks de vele blessures speelden we een uitstekende wedstrijd tegen Diegem. Het zou echter meer rust geven als de ziekenboeg wat kleiner was. Hoe staat het met het herstel van de geblesseerde spelers?

Sam Vermeylen: “Er is weinig veranderd. Stef De Backer heeft de hele week kunnen trainen en zal opnieuw aansluiten. Daartegenover viel Quinten Servranckx geblesseerd uit tegen Diegem. Hij trainde deze week wel mee, maar we moeten dit nog verder evalueren. Hervé Telen heeft minuten gemaakt bij de beloften, maar door zijn lange inactiviteit is hij fysiek nog niet compleet in orde.”

Veel supporters kwamen met een bang hartje naar het Parkstadion door de afwezigheid van meerdere spelers. De overtuigende overwinning was voor velen dan ook een aangename verrassing.

Ruben Geeraerts: “Voor ons kwam de overwinning niet echt als een verrassing. We hebben een brede kern en alle beschikbare spelers hebben ook hun kwaliteiten. We hadden vertrouwen in een goede afloop. Een eerste wedstrijd is natuurlijk altijd even afwachten, we wisten niet precies hoe Diegem zou spelen.”

S.V.: “De laatste wedstrijd van de voorbereiding in Knokke sloten we met een goed gevoel af. En we hebben die lijn doorgetrokken tegen Diegem. De spelers begrijpen wat we willen bereiken en diegenen die beschikbaar zijn, hebben hun rol goed ingevuld. Alle spelers die aan de aftrap stonden, hebben de kwaliteiten om basisspelers te zijn. Ik heb gehoord dat veel supporters ervan genoten hebben. Dat is precies wat we willen bereiken.”

De volgende wedstrijd is tegen Sint-Truiden B. Een onbekende tegenstander én het is dit weekend een interlandbreak voor de 1e klassers. Zou dit invloed kunnen hebben op onze wedstrijd?

R.G.: “Voor ons is het als ploeg lastig in te schatten wat we kunnen verwachten. Sint-Truiden B is een nieuwe ploeg in de tweede amateurklasse en heeft veel jonge spelers. De trainerswissel bij hun A-ploeg maakt de voorbereiding op onze wedstrijd er niet eenvoudiger op.”

S.V.: “Uiteraard hebben we ons voorbereid en hun wedstrijdbeelden tegen Lille geanalyseerd. De coach van hun eerste elftal is ontslagen.  STVV speelde afgelopen donderdag nog een oefenwedstrijd onder hun nieuwe trainer, Felice Mazzu. Bij B-ploegen weet je nooit precies wat je kunt verwachten. Het is mogelijk dat hun nieuwe coach enkele jonge spelers uit de A-kern aan het werk wil zien bij de B-ploeg.”
“Als we terugkijken naar Jong KV Mechelen vorig seizoen, speelde Ngala Mukau toen nog een aantal wedstrijden mee met de B-ploeg, en nu zit hij bij Lille in de Franse Ligue 1.”

Ruben, heb je al vaak een hattrick gescoord in je nog jonge carrière?
R.G.: “Het is de eerste keer dat ik een hattrick scoor in een officiële wedstrijd. Het is ook de eerste keer dat ik als basisspeler in de spits startte. Daarvoor had ik op die positie voornamelijk een invallersstatuut.”

Denk je dat je dit seizoen pakweg 20 doelpunten kan maken?
R.G.: “Ik ben er zeker van dat ik hiervoor de kwaliteiten heb. Als spits ben je afhankelijk van het team rond u. Bij Rupel Boom ben ik goed omringd om er een mooi seizoen van te maken.”

Je voorbereiding was ook uitstekend. Kom je stilaan in de vorm van je leven?
R.G.: “Die drie doelpunten van vorige week hebben mij het nodige vertrouwen gegeven. Ook de trainingsweek verliep goed.”

Veel succes!

Wedstrijdleiding

ScheidsrechterLijnrechter
Yenthe BoogaertsGeoffrey Martens
Maarten Linart

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Fulltime
08/09/2024 15:00 D2 Amateur B 2024-2025 90'

Locatie

Stayen

Tiensesteenweg , 3800 St-Truiden

Vorige confrontaties

DatumHomeUitslagUitTijd
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.