Gemeentelijk Sportstadion

Selectie K.Rupel Boom FC

Laverge, Vits, Verkerken, Ekangamene, Abaz, Bourdouxhe, Mmaee, Lukebakio, Van Den Broek, Traore, Gadji, Scarantino, De Herdt, Thuys, Mwenda, Aydouni, Thiel en Bliek.

Wedstrijdverslag

In een verzengende hitte zagen de Boomse supporters samen met voorzitter Nathan Crockett en zijn zoon Shepherd, die beiden vanuit de USA enkele uren tevoren waren geland op Schiphol, dat Rupel Boom met gecontroleerd combinatievoetbal geduldig probeerde een opening te vinden. Na 9 minuten een eerste mogelijkheid. Yassin Aydouni kon zich doorzetten en terugleggen op Jason Bourdouxhe die in één tijd vanop de rand van de zestien de netten deed trillen doch langs de verkeerde kant van de staak via het zijnet. Even later moest de thuisgoalie bij een hoekschop van Jason Bourdouxhe met één vuist net voor de neus van Oumar Traore het leder wegboksen. Precies op het kwartier was het dan toch raak. Na een actie van Yassin Aydouni dekte de thuisdefensie onvoldoende af op Oumar Traore die de 0-1 kon maken.
Na een welgekomen drankpauze zonderde Momar Gadji met een gemeten doorsteekpass Emil Abaz af. Met een ultieme reflex kan de doelman met één hand redding brengen. De herneming van Matisse Thuys werd door een verdediger op de lijn gekeerd. In minuut 25 een eerste maal Diegem Sport in de Boomse grote rechthoek. De ref wuifde de vraag voor strafschop omwille van een vermeend handspel weg. Brice Verkerken verstuurde op zijn beurt Emil Abaz op de flank weg. Oumar Traore kon niet bij de lage voorzet. Twee minuten later opnieuw Emil Abaz, ditmaal door Matisse Thuys aangespeeld. De thuisdoelman kon in hoekschop duwen.
Zo gingen we met slechts 0-1 de rust in.

In het begin van de tweede helft wou Rupel Boom snel dat tweede doelpunt maken. Jason Bourdouxhe stuurde nog maar eens Emil Abaz langs de flank. De knal werd door het sluitstuk van Diegem in hoekschop gewerkt. Op die hoekschop kopte Julius Bliek voorlangs. Brice Verkerken speelde Matisse Thuys op rechts vrij. De lage voorzet bereikte Oumar Traore niet omdat zowel een verdediger als de doelman zich op de bal wierpen om in hoekschop te werken. Even later werd een harde voorzet van Emil Abaz door de goalkeeper hoog de lucht ingewerkt. Een verdediger won het kopduel met Matisse Thuys omdat hij met zijn hand naast het hoofd de bal beroerde. Strafschop dus, feilloos omgezet door Momar Gadji (0-2). Jack Mmaee was nog maar net ingevallen of hij trapte vrij onverwacht naar doel waar met veel moeite in hoekschop kon gewerkt worden. We noteerden minuut 68 wanneer de thuisploeg een eerste (en enige) maal doelman Senne Vits echt tot ingrijpen dwong. Aan de overzijde zag Rabbi Mwenda, pas op het terrein, zijn schot voorlangs gaan. In de slotfase konden de Boomkes de zege meer ‘fleur’ geven. Een afgeweken schot van Jason Bourdouxhe kwam bij Rabbi Mwenda. Dat doelpunt werd nog afgekeurd wegens buitenspel. Niet getreurd. Even later zonderde Jason Bourdouxhe met een prima pass Oumar Traore af die met een zogenaamd puntertje de 0-3 op het bord zette. En in de slotfase stuurde Julius Bliek de snelle Jack Mmaee op weg naar doel. Niemand kon hem bijhalen en de doelman had geen verhaal tegen de knal, 0-4 ! Opdracht volbracht in moeilijke omstandigheden.

De volgende wedstrijd voor de beker van België zal er één in Limburg zijn. De Boomkes moeten dan naar de winnaar van de partij Weerstand Koersel (1e prov. Limburg) en Belisia Bilzen (2de amateur). Deze wedstrijd wordt evenwel pas maandag 15 augustus om 19u gespeeld. Dus is het nog even wachten om de naam van de volgende tegenstander te kennen.

Maar eerst volgt de competitiestart !
Woensdag 17.08.2022 om 20u : K. Rupel Boom FC – KVK Ninove.
Alle supporters op post !

Kranten

Opstelling thuisploeg

1.Dean Michiels, 5.Jannes Bautmans, 7.Jan De Bouw (58′ 20.Maxime Mauën), 8.Jordy De Koker (74′ 6.Lucas Honshoven), 10.Daimy Deflem, 11.Sander Denayer (58′ 17.Maxime Gody), 12.Cédric Mertens, 19.Ali Barkellil (58′ 9.Yentl Egerickx), 22.Nils Struys, 23.Stefan Cojocaru Dragos (78′ 21.Aron Sulejmani) en 63.Ilias Labiad Jarque.

Opstelling KRBFC

23.Senne Vits, 4.Brice Verkerken, 6.Charni Ekangamene (86′ 17.Koen Van Den Broek), 7.Emil Abaz (60′ 11.Levi Lukebakio), 8.Jason Bourdouxhe, 19.Oumar Traore, 20.Momar Gadji (71′ 25.Luka De Herdt), 26.Matisse Thuys (71′ 27.Rabbi Mwenda), 34.Yassin Aydouni (60′ 10.Jack Mmaee), 51.Maxime Thiel en 71.Julius Bliek.
Bleven op de bank: 1.Juliaan Laverge en 21.Fabio Scarantino.

Gele kaarten thuisploeg

22′ Jan De Bouw

Gele kaarten KRBFC

33′ Emil Abaz

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

15′  0-1  Oumar Traore
55′  0-2  Momar Gadji (pen.)
84′  0-3  Oumar Traore
87′  0-4  Jack Mmaee