K.Eendracht Wervik vs K. Rupel Boom F.C.

2 — 3 Locatie _

2

K.Eendracht Wervik

Verlies

3

K. Rupel Boom F.C.

Winst

26/08/2017 | 18:00
_

Samenvatting

Uitslag wedstrijden vorige ronden

Ronde 1
CS Onhaye  5 – 2  JS Habay
Eendracht Wervik  4 – 0  SK Eernegem

Ronde 2
RCS Libramont  0 – 5  K. Rupel Boom FC
RUS Loyers  3 – 3  CS Onhaye   (pen. 8-9)
Entente Bertrix  0 – 1  Eendracht Wervik

Ronde 3
K. Rupel Boom FC  1 – 1  R. Exc. Virton   (pen. 5-4)
CS Onhaye  3 – 1  K. AC Betekom
Eendracht Wervik  1 – 0  VK Ninove

Ronde 4
K. Rupel Boom FC  3 – 1  CS Onhaye   (n.v.)
FC Utd Richelle  1 – 2  Eendracht Wervik

Adres

Sportcentrum Virovios, Virovioslaan 17 te 8940 Wervik

Naam stadion

Voorbeschouwing

Na de training op donderdagavond spraken we Technisch Directeur Urbain Spaenhoven.

Kan je wat meer vertellen over de zieken en geblesseerden?
U.S.: “Nick Spaenhoven bleek door een longontsteking geveld. In die mate zelfs dat hospitalisatie noodzakelijk bleek. Nick is terug thuis maar is zodanig verzwakt dat het nog wel enkele weken zal duren voor hij opnieuw inzetbaar is.”
“De blessure van Yannick Lodders valt al bij al nog mee. De pees is niet geraakt. Er wordt verwacht dat hij tegen de competitiestart in orde is.”
“Jeroen Mertens heeft heel de week meegetraind weliswaar opbouwend, dus deels trainen en deels verzorging. Hij zal in Wervik zelf beslissen of hij kan starten dan wel dat hij best, zoals afgelopen zondag tegen Onhaye, op de bank plaats neemt.”

Kan je even terugblikken op de partij tegen Onhaye?
U.S.: “Ik was niet tevreden. Het eerste half uur konden wij hen overklassen door ons positiespel maar na de 1-0 viel dat weg. Taken werden niet meer uitgevoerd en dan kom je in de problemen. Wat ik helemaal niet begreep was de paniek die ontstond na de 1-1. Wij trainen immers op patronen waar je steeds kan op terugvallen. Maar dat gebeurde niet. De inbreng van Jeroen Mertens deed de rust weerkeren.”

Sommige supporters stelden vragen bij de wissels, o.a. bij die van Lennard Hens.
U.S.: “Op een belachelijke vraag kan een belachelijk antwoord gegeven worden. Lennard werd vervangen omdat Dean de tweede goal ging maken.”
“Sommigen denken dat spelers enkel vervangen worden omdat de sportieve leiding hen niet goed vindt. Ik zeg dat spelers dikwijls gewisseld worden om het tactisch over een andere boeg te gooien en zo de wedstrijd in je voordeel te doen kantelen.”
“Dus over de wissels tegen Onhaye kan ik het volgende zeggen. Jeroen Mertens deed de rust in de ploeg terugkeren. Door de inbreng van Dean in plaats van Lennard kon Jonas naar de linksachter. Die deed dat daar goed wat ons wat meer ademruimte langs die kant gaf. Dat Dean dan ook die tweede goal maakte is leuk meegenomen. En de invalbeurt van Tom Goovaerts gebeurde op het juiste moment. Die deed dat prima en bracht meer duelkracht in de slotfase.”

Toch was je ontevreden.
U.S.: “Ja want indien dit een competitiewedstrijd had geweest, dan waren we na 90 minuten punten kwijt tegen een matige tegenstander.”
“Anderzijds wil ik ook het missen of beperkt inzetten van 5 belangrijke pionnen beklemtonen. Geen Jeroen Van den Driessche, geen Nick Spaenhoven, in ons systeem misschien wel de belangrijkste spelers. Niemand spreekt over Miguel Cobos Copado maar er wordt uitgekeken naar zijn wederoptreden. Jeroen Mertens kon maximum een klein half uur aan. En Jason Adesanya was pas verlost van koorts en had evengoed in zijn bed kunnen blijven liggen.”

Wat is er over Eendracht Wervik geweten?
U.S.: “Dat ook zij in de 5de ronde zitten en dat betekent veel. Het is een ploeg met spelers waarvan de leeftijd wat hoger ligt dan bij ons. Dus meer maturiteit. Vooral achteraan zit veel ervaring. Wervik beschikt over goede buitenspelers. Twee jaar geleden speelden zij met een straat kampioen in 1ste provinciale. Vorig seizoen hadden zij het moeilijker en werd het een overgangsjaar.”
“Dat het een belangrijke wedstrijd is, hoeft niet benadrukt te worden. Dat geldt voor beide teams want er staat in de volgende ronde een wedstrijd tegen een eersteklasser op het programma. En welke speler wil dat niet meemaken? Dat komt op de eerste plaats. Het is tevens leuk voor club en supporters.”
“Maar 3 weken terug hoorden ik al stemmen opgaan van welke eersteklasser de voorkeur zou genieten. Ik vind dat ongepaste arrogantie die ik op het Kiel ook meermaals hoorde. Je moet steeds bescheiden blijven. Want door het ontbreken van enkele belangrijke pionnen zijn wij kwetsbaar zoals tegen Onhaye bleek. Als dan niet het voetbal gebracht wordt zoals het moet, kan je van een kale reis terugkomen. Maar dat ik de spelers niet extra hoef te motiveren voor wat gaat volgen, hoeft geen betoog. Je mag daar trouwens niet te veel op focussen want dat kan leiden tot een verkeerde interactie.”

Doordat de profclubs uit 1B in deze ronde er bij komen, mogen er in plaats van 15 nu 18 spelers op het wedstrijdblad staan. Kom je daar aan?
U.S.: “Haha, ik vind dat goed dat je dit vraagt. Ik vrees er voor.”

Succes!

Ziekenboeg

Nick Spaenhoven is herstellende van een longontsteking.
Yannick Lodders is out met een enkelblessure.
Miguel Cobos Copado revalideert na een operatieve ingreep.

Weetjes

Jeroen Van den Driessche keert terug na schorsing.
Alle gele kaarten opgelopen in de vorige rondes vervallen voor aanvang van deze 5de ronde.

Selectie K.Rupel Boom FC

Er wordt gekozen uit Snyders, De Reys, Houmani, Van den Driessche, De Paepe, Kerstenne, Van Hoof, Somers, Meseure, Verdyck, Mertens, Hens, Goovaerts, Laureys, Put, Adesanya, Doncos en X.

Voorbeschouwing tegenstrever

— Voorbeschouwing —

Wedstrijdverslag

Droomstart

Rupel Boom nam onmiddellijk het initiatief en mocht in de 6de minuut op een interessante plaats een vrije trap nemen. Lennard Hens trapte in de muur maar de terugkaatser werd door Yannick Put met een volley magistraal tegen de netten geknald (0-1). Andy Van Hoof zette zich door op links, te zien aan het opstuivend zand leek hij wel op het strand te lopen. Op de lage voorzet miste Jonas Laureys zijn schot maar daar zal de erbarmelijke grasmat (?) wel voor iets tussen gezeten hebben. Maar even later werd de voorsprong toch verdubbeld. Na een vlotte aanval haalde Yannick Put verschroeiend uit. Doelman Descamps kon niet bij het overhoekse schot (0-2). Een ideale start dus met binnen het kwartier een dubbele voorsprong.

Snyders stopt strafschop

Toen de overrompelde thuisploeg voor het eerst echt in het Boomse strafschopgebied kwam, vond de ref het nodig om te tonen waarom de grote rechthoek zo genoemd wordt. Met de rug naar doel net binnen de rechthoek ging een thuisspeler graag neer toen hij een opdrukkende Andy Van Hoof in de rug voelde. Jef Snyders zorgde voor gerechtigdheid door de elfmeter te stoppen en ook redding te brengen bij de herneming.

Kansen genoeg

Amper een minuut later glipt Jonas Laureys door de buitenspelval maar hij besloot pal op de doelman. Yannick Put schoot een meter naast en Lennard Hens zag een vrije trap door doelman Descamps in hoekschop gezweefd. Na doorzetten van Jeroen Van den Driessche kon Lennard Hens naar doel knallen. Het sluitstuk van Wervik redde op een ietwat onorthodoxe manier. Jonas Laureys werd met een doorsteekpas weer oog in oog met de doelman gebracht maar die bleef opnieuw baas. Eenmaal kon Wervik tegenprikken maar Van Den Bogaerde kon voor doel niet bij een laag inzenden van Bouchart. Vlak voor de rust een laatste mogelijkheid voor Rupel Boom. Een vrije trap voorbij de tweede paal werd door Jonas Laureys terug voor doel gebracht waar de kopbal van Jordan Kerstenne over de dwarslat vloog. In verhouding tot de doelkansen was een dubbele Boomse voorsprong aan de rust in feite te weinig.

Spectaculaire tweede helft

Amper op gang gefloten legde de ref de bal op de stip voor Rupel Boom nadat een doorgelopen Lennard Hens door een forse duw in de rug tegen de grond ging. Doelman Descamps had blijkbaar het nodige vertrouwen geput uit zijn sterke eerste helft en stopte de strafschop van Jeroen Mertens. Even later kwam het Wervikse sluitstuk ver uit zijn gebied om te keren. De bal belandde aan de zijlijn bij Lennard Hens die vandaar probeerde. De poging vloog naast de kruising buiten. Aan de overzijde trapte de ingevallen Woodruff op counter tegen de staak. Geklungel in de thuisdefensie bracht Jeroen Mertens in stelling. Zijn poging werd in extremis nog afgeblokt. Dezelfde minuut bracht Jonas Laureys van rechts de bal voor doel. Jason Adesanya kapte zich vrij maar zag zijn poging door de doelman, die uitgroeide tot beste thuisspeler, met een beenveeg gekeerd. Precies op het uur liet Jonas Laureys iedereen achter zich. Een verdediger zocht dan maar heil door aan diens truitje te gaan hangen. De ref kon niet anders dan de bal opnieuw op de stip te leggen. Ditmaal kon Jeroen Mertens de goalie van Wervik wel kloppen (0-3). Knap van onze kapitein dit aan te durven! Rupel Boom loste het gaspedaal en de thuisploeg vond blijkbaar pas bij deze stand de moed en kracht om er echt tegenaan te gaan. Nu werd het een echte cupmatch. Een vlotte thuisaanval werd onbesuisd door Bouchart over en naast besloten. Maar een minuut later volgde dan toch een Werviks doelpunt. Vermeersch kon een tegenaanval afronden (1-3). Het gaf de West-Vlamingen helemaal moed. Het had wel de hulp nodig van een niet altijd secuur handelende assistent. Hij liet duidelijk buitenspel aan zijn neus voorbijgaan en de pas ingevallen Vandeputte lukt de aansluitingstreffer (2-3). Gelukkig zag hij twee minuten later wel buitenspel zodat het feestje voor Wervik niet doorging. Rupel Boom probeerde de bakens opnieuw te verzetten. Lennard Hens werd na geharrewar voor doel afgeblokt en een halve retro van Jason Adesanya, na voorbrengen van Lennard Hens, vloog te hoog. Aan de overzijde ging Jef Snyders gepast plat op een schot van Vandeputte. Met nog een dikke 10 minuten te gaan, struikelde een thuisspeler aan de zijlijn als het ware over zijn eigen voeten. Jeroen Van den Driessche hield hem af waarop die man helemaal theatraal neerging. De ref bedacht onze verdediger met een tweede gele kaart zodat Rupel Boom de slotfase met een man minder verder moest. Zo zie je maar. Doordat Rupel Boom eerder verzuimde de kansen af te maken, zo kwam het vier maal oog in oog met de thuiskeeper, gaf het de kans aan factoren, die je niet altijd in de hand hebt, om een wedstrijd mee te bepalen. Ondanks de numerieke minderheid kon Rupel Boom toch stand houden. Het was immers duidelijk dat de thuisploeg heel wat energie verbruikt had waardoor de passing niet zuiver was. Diep in blessuretijd kon de even voordien ingevallen Dean Doncos alleen op doel af gaan. Doch de jonge spits trapte, net als zijn ploegmakkers eerder ook deden, pardoes op de doelman. Zo bleef het toch nog spannend en in de, pakweg 95ste minuut, moest Jef Snyders een bal in het pak wegboksen. De ultieme poging van Wervik miste gelukkig het doel.

Zo versloeg Rupel Boom de bij momenten onverzettelijke West-Vlamingen, een voorproefje van wat ons in competitie te wachten staat (?), met 2-3 en mogen wij ons opmaken, als enige club uit de A-reeks van 2de amateur, voor een clash met een eersteklasser (1A).

De loting voor de 1/16e finales van de Croky Cup vindt plaats op maandag 28 augustus vanaf 13:30u, niet in het bondsgebouw te Brussel maar wel in het Belgian Football Center te Tubeke.
De 1/16e finales zullen worden gespeeld op 19, 20 en 21 september 2017.

Wedstrijdverslag tegenstrever

— Verslag tegenstrever —

Kranten

Voorbeschouwing

Wedstrijdverslag

Opstelling thuisploeg

1.Christophe Descamps, 3.Frederic Fleurman, 5.Thomas Lambrecht (46′ 23. Jelle Popelier), 9.Teddy Bouchart (65′ 11.Kenzie Vandeputte), 10.Jorg Dutoit, 13.Kenneth Voet, 14.Bram Gekiere (46′ 6.Robinson Woodruff), 19.Brecht Verstraete, 20.Tim Van Den Bogaerde, 21.Michael Vermeersch, 24.Jens Pante en 31.Thijs Debuyck.

Opstelling KRBFC

1.Jef Snyders, 2.Jeroen Van den Driessche, 3.Jens De Paepe, 6.Jeroen Mertens, 7.Andy Van Hoof, 9.Jason Adesanya, 10.Lennard Hens (93′ 16.Tom Goovaerts), 13.Jamie Meseure, 18.Jordan Kerstenne, 20.Jonas Laureys en 24.Yannick Put (90′ 27.Dean Doncos).
Bleven op de bank: 14.Stef De Reys, 4.Seppe Somers, 21.Levy Maviluka Zingula, 22.Max Van Der Brempt en 80.Ashley Verdyck.

Gele kaarten thuisploeg

60′ Jens Pante
.
.

Gele kaarten KRBFC

52′ Jeroen Van den Driessche
56′ Jamie Meseure
94′ Tom Goovaerts

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

79′ Jeroen Van den Driessche (2de geel)

Doelpunten

06′  0-1  Yannick Put
14′  0-2  Yannick Put
60′  0-3  Jeroen Mertens (pen.)
64′  1-3  Michael Vermeersch
66′  2-3  Kenzie Vandeputte

Scheidsrechter

Christophe WINDELS

Assistent scheidsrechters

Mario BAELE en Davy SIMOENS

Locatie

_