K. Rupel Boom F.C. – SK Beveren

Samenvatting

Zaterdag 2 juli 2022 om 16:00u

Terrein KSV Bornem: Breevendreef 56B, 2880 Bornem

Voorbeschouwing

Ontbreken nog om diverse redenen: Juliaan Laverge, Jack Mmaee, Gouné Niangadou, Diego Señorans, Matisse Thuys en Bout Van Opstal.

Selectie K.Rupel Boom FC

Doelmannen Vits en Merckx. Veldspelers: Abaz, Aydouni, Baik, Bourdouxhe, Buyl, De Herdt, Ekangamene, Lukebakio, Medelinskas, Mwenda, Scarantino, Thiel, Traore, Van Den Broek, Verkerken en Vervoort.

Wedstrijdverslag

Dat de start van de wedstrijd met een volledig nieuwe ploeg tegen een hoger spelend team niet van een leien dakje zou lopen, mag geen verrassing heten. SK Beveren kon dan ook in het eerste kwartier tweemaal de weg naar doel vinden. Maar dan rechtte Rupel Boom de rug. Op voorzet van een bedrijvige Levi Lukebakio kon Yassin Aydouni aan de tweede paal na mistasten van de Waaslandse defensie de 1-2 binnen duwen. Er was nu meer evenwicht in de partij. Het klasseverschil was er wel maar de Boomkes lieten zich niet zo maar wegzetten. Integendeel, ook Rupel Boom creëerde mogelijkheden. Nadat eerst ‘Sonny’ Baik in verdachte omstandigheden in de zestien van de bal werd gezet, werd het naar doel trappen door Jason Bourdouxhe foutief verhinderd. Geen strafschop want de ref deed of zijn neus bloedde. Misschien omdat aan de overzijde een onterechte claim voor een elfmeter onbeantwoord bleef. Zo gingen we rusten met een 1-2 achterstand.

Snel na de pauze liet Martynas Medelinskas zich betrappen op een te korte pass en zag geen andere oplossing dan even de sterkte van het truitje van zijn tegenstander te testen. Een logische, volgens het reglement, rode kaart was het gevolg. Gezien het geen brutale overtreding betrof, was het de coach van de tegenstander die voorstelde om een vervanger te laten opdraven om zo toch met 11 tegen 11 de oefenpot verder af te kunnen werken. Meer interessant voor beide teams. De spelleiding wou er niet van weten. Gevolg, einde van de wedstrijd na 55 minuten. Hoewel het wachten was tot minuut 73 toen de scheidsrechter voor Beveren wel naar de stip wees. 1-3 en dan toch de veer gebroken. In de laatste vijf minuten kwam dan nog de overdreven 1-5 eindstand op het bord.

De Boomkes konden zich in de eerste helft niets verwijten en voetbalden behoorlijk mee. In de tweede helft werd het met z’n tienen snel een ongelijke strijd waarna pas in de slotfase Beveren de score wist op te drijven.

De groep krijgt nu vakantie om op 18 juli a.s. terug te verzamelen en keihard te werken naar de beker- en competitiestart toe, half augustus.
Eerstvolgende oefenwedstrijd is op zaterdag 23 juli om 16u op Kontich FC.

Opstelling KRBFC

1ste helft
1.Senne Vits, 8.Luka De Herdt, 10.Levi Lukebakio, 11.Jason Bourdouxhe, 12.Yassin Aydouni, 14.Stephen Buyl, 15.Jonathan Vervoort (K), 16.Brice Verkerken, 17.Koen Van Den Broek, 18.’Sonny’, Baik en 20.Noa Wyns (testspeler).

2de helft
1.Senne Vits, 3.Rabbi Mwenda, 5.Martynas Medelinskas, 6.Charni Ekangamene, 7.Emil Abaz, 9.Oumar Traore, 11.Jason Bourdouxhe (68′ 8.Luka De Herdt) 13.Christophe Mouton, 18.’Sonny’ Baik (55′ 12.Yassin Aydouni), 19.Fabio Scarantino en 21.Maxime Thiel.

Opstelling bezoekers

1ste helft
37.Oscar Linner, 2.Jenthe Mertens, 3.Katuku Tshimanga, 11.Lucas Costa, 14.Tom Reyners, 15.Dries Wuytens, 17.Daniel Maderner, 19.Joan Edmundsson, 29.Mohamed Belhadj, 32.Lorenzo De Geyndt en 33.Louis Verstraete.

2de helft
37.Oscar Linner, 7.Jacob Jacobsen, 27.Anicet Yao Kipre, 29.Mohamed Belhadj (68′ 23.Dylan Van Camp), 31.Michael Davis, 32.Lorenzo De Geyndt, 34.Malick Fall, 35.Nathan Okumu Monkoy, 36.Yacine Boufath, 38.Thierno Barry en 39.Vic Osselaer.

Gele kaarten KRBFC

73′ Charni Ekangamene

Gele kaarten bezoekers

Rode kaarten KRBFC

55′ Martynas Medelinskas

Rode kaarten bezoekers

Doelpunten thuisploeg

21′  1-2  Yassin Aydouni
.
.
.
.

Scheidsrechter

Ruben Calluy

Doelpunten bezoekers

08′  0-1  Daniel Maderner
16′  0-2  Joan Edmundsson
73′  1-3  Nathan Okumu Monkoy
85′  1-4  Thierno Barry
89′  1-5  Thierno Barry

Assistent scheidsrechters

Wouter Cochet en Tom Glazemaekers

Locatie

-

Vorige confrontaties

DatumHomeUitslagUitTijd
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.