K. Rupel Boom F.C. vs CS Onhaye

3 — 1 Locatie Gemeentelijk Parkstadion Acacialaan 2, 2850 Boom, België

3

K. Rupel Boom F.C.

Winst

1

CS Onhaye

Verlies

20/08/2017 | 16:00
Gemeentelijk Parkstadion

Samenvatting

Uitslagen wedstrijden vorige ronden

Ronde 1
CS Onhaye  5 – 2  JS Habay

Ronde 2
RCS Libramont  0 – 5  K. Rupel Boom FC
RUS Loyers  3 – 3  CS Onhaye   (pen. 8-9)

Ronde 3
K. Rupel Boom FC  1 – 1  R. Exc. Virton   (pen. 5-4)
CS Onhaye  3 – 1  K. AC Betekom

Stadiondag aangeboden door

Wedstrijdbal geschonken door

Voorbeschouwing

Voor de bekerwedstrijd van zondag kan de kern plots heel klein worden.
U.S.: “Inderdaad. Miguel moesten we al missen. Daarbij komen Jeroen Mertens (blessure) en Jeroen Van den Driessche (geschorst). Bovendien heb ik deze week Nick Spaenhoven en Jason Adesanya wegens ziekte zien uitvallen. Deze kern is nog niet bij machte 5 afwezigen zomaar te vervangen. Daarom is het nuttig dat beloftevolle jongeren in de oefenwedstrijden de kans krijgen om van het grote werk te proeven. Zij hebben absoluut het talent maar missen ervaring en maturiteit, kortom, nog te groen achter de oren. En daar is slechts 1 groot sleutelwoord van toepassing: geduld. Geduld opbrengen, niet enkel door de spelers maar door iedereen binnen de club én vooral daarbuiten, hun entourage zeg maar. Sommigen zullen snel de stap kunnen zetten, voor anderen duurt het dan weer wat langer. Want jongeren inzetten die er nog niet klaar voor zijn, maakt het verschil tussen de linker en de rechterkolom van de rangschikking. De tweede helft op Berchem stemt me in die zin hoopvol. Ondanks dat Berchem de wedstrijd eindigde met hun kampioenenelftal, konden zij vanuit hun eigen vermogen het verschil niet maken tegen al onze youngsters. Enkel door fouten, fouten die zij van mij gerust mogen maken in zulke wedstrijden want dan kan ik hen er op wijzen, bezorgden Berchem een paar doelkansen.”

Wat kan je over Onhaye zeggen?
U.S.:  “Het is een atletische ploeg met snelle spitsen. In de voorbereiding kwamen zij al een 18 keer tot scoren, waaronder 11 maal in de beker. Dat gebeurde weliswaar tegen ploegen van hun niveau maar het toont wel een zeker scorend vermogen.”

Wat verwacht je?
U.S.: “Indien Nick en Jason niet speelklaar geraken, dat in combinatie met de andere afwezigen, zullen we op onze hoede moeten zijn. Maar dat moet altijd. Want net zoals wij extra gemotiveerd waren tegen een ploeg die hoger speelt, Virton dus, gaat ook Onhaye iets extra willen tonen tegen Rupel Boom. Ik denk daarbij ook aan hun bekerwedstrijd van vorig seizoen. Op Temse, toch ook 2de amateur, werd 2-2 gelijk gespeeld en won Onhaye de strafschoppenreeks.”

In de kantlijn. Het spitsendossier?
U.S.: “We nemen daar, met reden, onze tijd voor. Gavric zag ik op Berchem dezelfde looplijnen maken als Jason. Twee spelers van hetzelfde type heb ik niet nodig. Ngadrira was, ondanks dat die enkele maanden heeft stilgelegen, balvast. Het is een stevige kerel. Het is meer dat type dat we zoeken. Maar er zitten nog spelers in het visier. Wordt vervolgd.”

Even terug naar de beker. Winst zorgt voor nog 1 stap verwijderd van een wedstrijd tegen een eersteklasser.
U.S.: “Ik hoop dat supporters en sympathisanten niet wachten tot dan om het team te komen aanmoedigen. Er werd al heel aantrekkelijk voetbal gespeeld in de voorbereiding. Daarom een oproep om ons nu al tegen Onhaye, en natuurlijk ook later, te komen steunen.”

Succes!

Ziekenboeg

Nick Spaenhoven en Jason Adesanya moesten deze week wegens ziekte afhaken. Daarom een vraagteken achter hun inzetbaarheid.
Jeroen Mertens moet 1 week aan de kant blijven vanwege een lichte hamstringblessure.
Miguel Cobos Copado revalideert na zijn enkeloperatie.

Weetjes

Selectie K.Rupel Boom FC

Snyders, De Reys, Van den Driessche, De Paepe, Kerstenne, Lodders, Spaenhoven (?), Van Hoof, Meseure, Goovaerts, Verdyck, Hens, Put, Laureys, Adesanya (?), Doncos, X en X.

Voorbeschouwing tegenstrever

— Voorbeschouwing tegenstrever —

Wedstrijdverslag

Nick Spaenhoven had zich zaterdag even op training getoond maar kon door de koorts zelfs niet blijven voor de fotosessie. Jeroen Mertens testte tijdens de opwarming en kon dan toch op de bank plaats nemen. Jason Adesanya meldde zich in orde maar omwille van de koorts de afgelopen dagen, werd vooropgesteld dat hij 60 maximum 70 minuten zou spelen. Jason is diep moeten gaan want het zouden door de wedstrijdontwikkeling uiteindelijk 120 minuten worden.

Rupel Boom startte prima met gevarieerd aanvalsspel. De verdedigende gordel van Onhaye hield echter goed stand mede omdat de buitenspelval in de aanvangsfase haar werk deed. In die periode konden noch Lennard Hens noch Jonas Laureys de doelman in verlegenheid brengen. Na het openingskwartier kwamen er goede mogelijkheden. Bij een vlotte aanval kon een bedrijvige Andy Van Hoof gevat Yannick Put aanspelen. Die trapte in één tijd pardoes op doelman Levaux. De voorzet van een opkomende Yannick Lodders werd nog net in hoekschop gewerkt. Op de afvallende bal ging Yannick Put opnieuw zijn kans. De bezoekende goalie kon met één vuist de poging onschadelijk maken. Net over halfweg de eerste helft zette Lennard Hens zich achter een vrije trap van op zowat 25 meter. De zwabberbal verraste de doelman (1-0). Nadat Ashley Verdyck te hoog had gemikt, kon Onhaye een eerste maal dreigen. Jef Snyders had geen probleem met het schotje van Salmon. Een minuut later gaf de kwieke Kembi een kans aan Granville die voorlangs besloot. Het laatste wapenfeit van de eerste helft, even over het halfuur, was een voorzet van Yannick Put naar de inlopende Ashley Verdyck. Doelman Levaux kon de geplaatste kopbal in hoekschop zweven. En dan liet Rupel Boom het tempo wat zakken. Dit speelde uiteraard in de kaart van de bezoekers.

Na de pauze kopte Yannick Lodders een hoekschop van Jamie Meseure op de bovenkant van de lat. Een verdubbeling van de score zat er aan te komen nadat Ashley Verdyck op eigen helft een verloren gewaande bal kon oppikken. De knappe diepe trap bereikte Lennard Hens die de door spurtende Jonas Laureys aanspeelde. Jonas knalde de opgelegde kans naast de linker staak. In plaats van 2-0 werd het plots 1-1. Kembi ging op wandel door de Boomse defensie en rondde mooi af (1-1). Een minuut later verscheen Jamie Meseure oog in oog met het bezoekende sluitstuk maar die redde met de voet. Onmiddellijk hierop moest Jef Snyders zich reppen om een knal van Delplank onschadelijk te maken. Het geloof bij de bezoekers groeide met de minuut bij de scherpe counters van Kembi. Een vrijstaande Delplank haalde nog eens verschroeiend uit, weliswaar over het doel van Jef. Jeroen Mertens kwam een goed spelende Ashley Verdyck vervangen om meer maturiteit, meer rust in de ploeg te brengen. Een vrije trap van Yannick Put aan de zijlijn werd rechtstreeks naar doel getrapt. Levaux kon met één hand de bal beroeren die via de kruising in corner verdween. En weer was daar die duivelse Kembi die oog in oog met Jef Snyders wel zijn meerdere in de Boomse doelman moest erkennen. Een afleggen van Jonas Laureys werd door Yannick Put nipt naast getrapt. Youngster Dean Doncos werd ingebracht om extra lengte vooraan te hebben. Een voorzetschot van Jeroen Mertens miste het kader. Op een voorzet van Jonas Laureys had Yannick Put een knappe volley in huis. De bal vloog weliswaar naast. In de slotseconden van de reguliere speeltijd was de kopbal van de amper van koorts verloste Jason Adesanya te zwak om succesvol te zijn.

Dan maar verlengen. Rupel Boom trok daarbij ten aanval en aan het langste eind. Jason Adesanya vond de doelman op zijn weg en Dean Doncos trapte naast op aangeven van Jordan Kerstenne. De jonge Tom Goovaerts kwam een door krampen geplaagde Andy Van Hoof vervangen en die deed dat prima. Vlak voor het einde van de eerste verlenging zag Jeroen Mertens een gaatje om Dean Doncos voor doel te midden van heel wat verdedigers te bereiken. En die maakte er heel fraai 2-1 van. In de tweede verlenging werd de ingevallen Herman van het terrein verwezen met rechtstreeks rood na stevig inkomen op Yannick Put. Kort hierop kon Jason Adesanya de genadeslag niet toedienen. Zij harde kopbal vloog toch nog naast de kooi. Twee minuten na de uitsluiting bij Onhaye, werd ook Rupel Boom herleid tot 10 spelers. Niet omwille van een rode kaart maar omdat de drie wissels al waren opgebruikt toen Bastin heel driest inging op Yannick Lodders die van het terrein moest gedragen worden. Vijf minuten later kon Yannick Put de wedstrijd beslissen met een overhoeks schot (3-1). In de slotminuut bewees Jef Snyders nogmaals een betrouwbaar sluitstuk te zijn op de counterkans van Van Aerschot.

Rupel Boom bereikt zo de 5de ronde van de beker van België. Winst daarin levert een wedstrijd op tegen een club uit 1A.

Wedstrijdverslag tegenstrever

— Wedstrijdverslag tegenstrever —

Krantenknipsels

 

Opstelling KRBFC

1.Jef Snyders, 3.Jens De Paepe, 4.Yannick Lodders, 7.Andy Van Hoof (100′ 16.Tom Goovaerts), 9.Jason Adesanya, 10.Lennard Hens (77′ 27.Dean Doncos), 13.Jamie Meseure, 16.Jordan Kerstenne, 20.Jonas Laureys, 24.Yannick Put en 80.Ashley Verdyck (64′ 6.Jeroen Mertens).
Bleef op de bank: 14.Stef De Reys.

Opstelling bezoekers

1.Gilles Levaux, 2.Leopold Granville, 7.Loic Crucifix, 11.Jérémy Wauthy (74′ 6.Louis Herman), 13.Jean-Baptiste Kembi, 19.Josue Bastin, 20.Jimmy Salmon (46′ 4.Arnaud Lefevere), 21.Bastien Delplank, 23.Aurélien Lambert (86′ 9.Sébastien Nicolas Loriers), 59.Sébastien Van Aerschot en 77.Romain Lamour.

Gele kaarten KRBFC

72′ Andy Van Hoof
74′ Jason Adesanya
98′ Jens De Paepe
105′ Jeroen Mertens

Gele kaarten bezoekers

41′ Bastien Delplank
54′ Leopold Granville
61′ Sébastien Van Aerschot
.

Rode kaarten KRBFC

Rode kaarten bezoekers

108′ Louis Herman

Doelpunten thuisploeg

24′  1-0  Lennard Hens

104′  2-1  Dean Doncos
115′  3-1  Yannick Put

Scheidsrechter

Michael LONNOY

Doelpunten bezoekers

.
52′  1-1  Jean-Baptiste Kembi
.
.

Assistent scheidsrechters

Wesley BOETS en Matthias MASSA

Locatie

Gemeentelijk Parkstadion
Acacialaan 2, 2850 Boom, België