K. Rupel Boom F.C. vs K.F.C. Sparta Petegem

2 — 0 Locatie Gemeentelijk Parkstadion Acacialaan 2, 2850 Boom, België

2

K. Rupel Boom F.C.

Winst

0

K.F.C. Sparta Petegem

Verlies

15/08/2021 | 16:00
Gemeentelijk Parkstadion

Samenvatting

Voorbeschouwing

Sparta Petegem, uitkomend in de 2de afdeling Voetbal Vlaanderen, moest vorige week in de 2de ronde van de bekercompetitie al aan de bak. Het won zeer overtuigend met 8-0 van 3de provincialer Standaard Meerbeek.

De Boomkes mogen de tegenstander dus absoluut niet onderschatten.

Elke ploeg mag maximum 7 bankzitters tellen. Er mogen 5 wisselspelers ingebracht worden.

Bij een gelijke stand na 90′ volgen onmiddellijk strafschoppen.

De winnaar moet in de 4de ronde op verplaatsing naar de winnaar van de partij Cappellen FC – SV Bornem.

Ziekenboeg

Achraf Bouhajra, Quentin Van Den Steen, Paolo Arrivas, Holly Tshimanga, Giulio Mapessa en Bout Van Opstal.

Weetjes

Niet selecteerbaar: Fran Monroy en Filipe Burset (niet aangesloten).
Rubenilson Dos Santos Da Rocha, Kanu dus, werd vrijdag door de KBVB officieel speelgerechtigd verklaard voor officiële wedstrijden zijnde beker en competitie.

Selectie K.Rupel Boom FC

Nolle, Vlogaert, Bergiers, F.Polizzi, Kanu, Peeters, Nzinga, L.Polizzi, Abaz, Lukebakio, Van Den Broek, Mrani, Kesteleyn, Bantu, Matarrese, Geudens, Sula en Augustynen.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Sparta Petegem zette een stevig blok neer. Toch was Luca Polizzi al in minuut 3 dicht bij de openingstreffer. Na een prima cross van Drin Sula besloot Luca Polizzi slechts centimeters voorlangs. De bezoekers kwamen niet tot een kans de naam waard. Het was wel opletten geblazen bij stilstaande fases, met name hoekschoppen. Daar ging wel enige dreiging van uit doch de Boomse defensie liet zich niet verschalken. En dan werd de ban gebroken. Een oprukkende Matisse Bergiers speelde de bal strak centraal naar Emil Abaz. Die draaide zich knap rond zijn verdediger om vervolgens beheerst doelman Vandenbossche overhoeks te kloppen (1-0). Wie verwachtte dat de Spartanen uit hun egelstelling zouden kruipen, kwam bedrogen uit. Op vrije trap van Drin Sula ging de kopbal van Yannis Augustynen langs de verkeerde kant van de kruising naast. Een schot van Fabio Polizzi zeilde over. Zo gingen we rusten met een 1-0 voorsprong.

Na de pauze was Luca Polizzi onmiddellijk gevaarlijk. Zijn schot miste maar net het doel. En Emil Abaz besloot in de handen van de bezoekende goalie. Nadat de bezoekers een schuiver voorlangs zagen gaan, werd het spel virieler. Misschien een manier van de meer ervaren bezoekers om onze jonge spelers uit hun lood te slagen. Maar het was eerder de wedstrijdleiding die even het noorden kwijt was en enkele vreemde beslissingen nam. En op die manier krijg je een typische cupmatch. Weinig academisch voetbal maar wel veel strijd en af en toe oplopende emoties. Maar onze jongens raakten niet in paniek wanneer de bezoekers bleven gokken om die ene toevalstreffer te netten op tegenaanval. Met nog vijf minuten op de klok werd de wedstrijd beslist. De vrije trap op rechts van Luca Polizzi werd door Lorenzo Matarrese goed ingeschat. Hij liep zich vrij aan de eerste paal om de bal naar de verste hoek buiten bereik van de doelman binnen te koppen (2-0).

Een verdiende Boomse overwinning en opdracht volbracht dus. De wedstrijd in de 4de ronde van de Beker van België is een verplaatsing naar Cappellen FC dat SV Bornem versloeg met 4-1.
Aftrap om 16u op zondag 22 augustus.
Vanaf de 4de ronde geldt bij een gelijke stand na 90′ dat er 2x 15′ verlengingen volgen en eventueel strafschoppen.

Wedstrijdverslag tegenstrever

Krantenknipsels

Video

Opstelling KRBFC

Tony Volgaert, Ruben Kesteleyn, Matisse Bergiers, Lorenzo Matarrese, Fabio Polizzi, Kanu, Yannis Augustynen (82′ Robin Peeters), Luca Polizzi, Drin Sula (74′ Levi Lukebakio), Emil Abaz (82′ Ryan Bantu) en Thomas ‘Toto’ Nzinga (61′ Yasin Mrani).
Bleven op de bank: Jordi Nolle, Koen Van Den Broek en Joren Geudens.

Opstelling bezoekers

Tom Vandenbossche, Pieter De Wulf, Ralph Ameys, Rienes Vanborm (82′ Kenzo Verheuge), Gianni Swennen (61′ Lorenzo Berwouts), Wesley Basyn (61′ Tom Denoulet), Kierian Serpieters, Sam Blancke (74′ Robbe Van Den Heede), Thomas Vande Velde, Anton Vanborm en Ken Van Den Berghe (61′ Robbe Van Steenkiste).

Gele kaarten KRBFC

53′ Luca Polizzi
69′ Matisse Bergiers
76′ Levi Lukebakio

Gele kaarten bezoekers

58′ Sam Blancke
83′ Lorenzo Berwouts
.

Rode kaarten KRBFC

Rode kaarten bezoekers

Doelpunten

26′  1-0  Emil Abaz
85′  2-0  Lorenzo Matarrese

Scheidsrechter

Arno SCHEPERS

Assistent scheidsrechters

Jonas VAN DYCK en Maarten LINART

Locatie

Gemeentelijk Parkstadion
Acacialaan 2, 2850 Boom, België