Samenvatting

Zaterdag 6 augustus 2022 om 16:00u

Gemeentelijk Parkstadion, Acacialaan 2 te 2850 Boom

Wedstrijdverslag

In de eerste helft trof Rupel Boom tweemaal het doelhout. In minuut 9 bereikte een hoekschop Brice Verkerken voorbij de tweede paal. Diens doelpoging strandde op de buitenkant van de staak. Tien minuten voor het rustsignaal was het Levi Lukebakio die de paal viseerde na een collectieve aanval. Tussendoor moest Senne Vits aan de overkant redding met de voet brengen. Maar vijf minuten later vond Zimmerman aan de tweede een gaatje om de 0-1 binnen te trappen. Op slag van rust viel nog een mooie krul van Jason Bourdouxhe te noteren. De bal ging maar net naast.

De tweede helft was vooral langs Boomse zijde van betere makelij. Tien minuten na de hervatting pakte Rabbi Mwenda uit met een schot waarbij de bal precies tussen de dwarslat en de hand van de bezoekende goalie viel (1-1). Enkele minuten later kon Brice Verkerken op hoekschop naar doel koppen. Via een verdediger ging het leder maar net naast. Het was slechts uitstel want toen Rabbi Mwenda van buiten de zestien uithaalde, kon de doelman enkel vaststellen dat de bal onhoudbaar in de linkerbovenhoek zijn doelvlak doorboorde (2-1). Binnen dezelfde minuut kon het sluitstuk van OHL U23 nog net een poging van Levi Lukebakio onschadelijk maken. Aan de overzijde kwamen de bezoekers er nog eens uit. In de kluts ging de bal via de buitenkant van de paal naast. Met nog een kwartier te gaan kon de pas herstelde Jack Mmaee zich doorzetten. Zijn lage knal spatte op de staak. Het laatste wapenfeit kwam op naam van youngster Luka De Herdt. De vingertoppen van de keeper konden het knappe schot van buiten de rechthoek net over doel doen deviëren.

Opstelling KRBFC

27.Senne Vits, 4.Brice Verkerken (68′ 21.Fabio Scaratino), 6.Charni Ekangamene (68′ 17.Koen Van Den Broek), 8.Jason Bourdouxhe (68′ 25.Luka De Herdt), 11.Levi Lukebakio (68′ 7.Emil Abaz), 19.Oumar Traore (68′ 22.Diego Señorans), 20.Gadji Momar (68′ 80.Christophe Mouton), 26.Maxime Thuys (46′ 13.Gouné Niangadou), 27.Rabbi Mwenda, 51.Maxime Thiel en 71.Julius Bliek (46′ 5.Martynas Medelinskas).

Opstelling bezoekers

Startopstelling: 1.Ravet, 2.Breugelmans, 6.Tann, 9.Zimmerman, 10.Tahara, 13.Smet, 16.Sagrado, 17.Ramos Mingo, 19.Vancamp, 20.Schingtienne en 22.Asnate.

Gele kaarten KRBFC

24′ Julius Bliek
39′ Charni Ekangamene

Gele kaarten bezoekers

56′ Zimmerman
61′ Smet

Rode kaarten KRBFC

Rode kaarten bezoekers

Doelpunten thuisploeg

.
55′  1-1  Rabbi Mwenda
66′  2-1  Rabbi Mwenda

Scheidsrechter

Jari VAN LAERE

Doelpunten bezoekers

27′  0-1  Joshua Zimmerman