K.Rupel Boom FC – R.Exc.Virton

1 — 1 Locatie Gemeentelijk Parkstadion Acacialaan 2, 2850 Boom, België

1

K. Rupel Boom F.C.

Winst

1

R.Excelsior Virton

Verlies

12/08/2017 | 20:00
Gemeentelijk Parkstadion

Samenvatting

Uitslag wedstrijd vorige ronde

RCS Libramont  0 – 5  K. Rupel Boom FC

Stadiondag aangeboden door

Wedstrijdbal geschonken door

Voorbeschouwing

Zaterdag 12 augustus om 20:00u staat Rupel Boom voor een heuse test. Het ontmoet dan in het vertrouwde Gemeentelijk Parkstadion R. Exc. Virton in de 3de ronde van de Beker van België.

“Les Verts de Gaume” waren vorig seizoen in de 1ste Amateurreeks een topper. Virton eindigde immers 3de na Dessel Sport en het ongenaakbare Beerschot-Wilrijk.

Coach Frank Defays begint aan zijn 7de seizoen als T1 van R. Exc. Virton, opmerkelijk toch. Hij startte in 2011-2012, eindigde 4de in 3de Nationale maar verloor in de eindronde van SV Oudenaarde. Het seizoen 2012-2013 werd een groot succes met de titel en bijhorende promotie naar Tweede Klasse.

We vonden enkele uitslagen terug uit de voorbereiding naar het komende seizoen. Eerst werd 1ste provincialer Rochefort verslagen met 11-0. Tegen reeksgenoot Tubize werd met 1-0 gewonnen. Maar tegen Daring Club de Cointe-Liège (3de Amateur) bleven de Luxemburgers steken op een 0-0. Tenslotte werd afgelopen woensdag met 1-0 verloren op bezoek bij FC Meux (2de Amateur).

R. Exc. Virton is o.a. de gewezen club van Thomas Meunier, vandaag in de picture bij PSG. Eén van de sterkhouders van vorig seizoen, Zotsara Randriambololona, verhuisde naar R. Antwerp FC.

Urbain Spaenhoven, hoe kijk je naar die wedstrijd?
U.S.: “Een ideale wedstrijd om als waardemeter te fungeren. De beker zullen we nooit winnen en de competitie primeert maar dat neemt niet weg dat we het beste van onszelf zullen geven.”

Wat weet je van Virton?
U.S.: “Virton speelt dan wel in 1ste Amateur maar is wel degelijk een profclub. Zij beschikken over snelle flanken maar daar hebben ook wij geen doetjes lopen. Ik ben echt benieuwd hoe Rupel Boom zich tegen deze sterke ploeg gaat manifesteren.”

Hoe bereid je de ploeg voor?
U.S.: “Wij trainen eerst nog voor de wedstrijd op jeugdcomplex De Schomme en nuttigen dan samen een pasta maaltijd. Extra motiveren zal ik de groep niet moeten doen.”

Succes!

Ziekenboeg

Afgelopen woensdag werd Miguel Cobos Copado aan de voet geopereerd. Voorlopig hebben wij hieromtrent verder nog geen nieuws.
Wij wensen Miguel alvast een spoedig herstel toe.

Weetjes

De wedstrijd wordt op zaterdag gespeeld omdat op zondag 13 augustus de clubdag plaats vindt op De Schomme.
Hersteltraining van de A-kern op De Schomme die zondag om 13:00u.

Selectie K.Rupel Boom FC

De volledige A-kern, behoudens Miguel Cobos Copado, is selecteerbaar.

Voorbeschouwing tegenstrever

Ce soir Virton rencontre la formation anversoise de Rupel Boom.
Vanavond ontmoet Virton de Antwerpse club Rupel Boom.

Rupel Boom est pointé comme un favori en D2 Amateur, ce ne sera pas une partie de plaisir pour l’Excelsior surtout que Virton compte plusieurs absent pour son entrée en coupe de Belgique :
Rupel Boom wordt beschouwd als favoriet in 2de Amateur, het zal geen gezondheidswandeling worden voor Excelsior temeer omdat Virton meerdere afwezigen kent bij de intrede in de beker van België:

  • Lesquoy – suspension (schorsing)
  • Angiulli – suspension (schorsing)
  • Fabris – blessé (repos) (geblesseerd (rust))
  • Fall – blessé (geblesseerd)
  • Harvey – blessé (cheville 2-3 semaines) (geblesseerd (enkel 2-3 weken))
  • Bah – non qualifié (niet speelgerechtigd)
  • Lamotte – non qualifié (niet speelgerechtigd)

Le noyau pour ce soir (de kern voor vanavond) : Dupire – Collin – Goulard – Diakhaby – Chardome – Schmitt – Gomez – Vaccaro – Devresse – Lazaar – Arenate – Prud’homme – N’jo Lea – Muratovic – Bru

Wedstrijdverslag

Terwijl de spelersbus van Virton aan een 3 uur durende rit richting Boom bezig was, werkte de selectie van Rupel Boom om 16:00u eerst nog een training af om dan na een pasta maaltijd richting Gemeentelijk Parkstadion te trekken.

De wedstrijd startte aan een hels tempo. Beide teams gaven elkaar geen duimbreed toe. Gevolg, aanvankelijk geen doelkansen in een nochtans aardige pot voetbal. De eerste dreiging kwam van Rupel Boom na 20 minuten toen twee doelschoten na hoekschop in de kleine rechthoek telkens door een verdediger werden afgeblokt. Op het halfuur een knappe rush van Jeroen Van den Driessche met een prima voorzet. Net voor het leder Jason Adesanya zou bereiken kon een verdediger er een voetje tegen plaatsen. Hierdoor werd het slechts een plukbal voor doelman Dupire. Aan de overzijde een eerste echte uitbraak via Arenate. Yannick Lodders kon opruimen. Het spel ging goed over en weer. De bezoekers probeerden met een snelle omschakeling de Boomse defensie te verschalken maar die stond pal. Vlak voor de pauze kreeg Virton dan toch een unieke kans maar Jef Snyders had een puike reactie op de poging van dichtbij.

Na de appelsientjes was de bezoekende defensie niet onmiddellijk bij de les. Nick Spaenhoven dolde op de linkerflank. Zijn perfecte lage voorzet bezorgde Jason Adesanya veel ruimte en tijd. Controle en pats 1-0 ! Nog geen minuut later, Rupel Boom was nog niet uitgevierd, dook Njo-Lea alleen op voor doel. Maar Jef Snyders hield zijn netten schoon. Virton moest nu meer komen en de partij werd een echte cupmatch. Een voorzet van Arenate werd door Bru ver naast gekopt. Maar het was wel Rupel Boom dat voor doelkansen zorgde. Jonas Laureys zag een grondscherend schot door de doelman gelost. Een verdediger kon wegwerken. Een prachtige aanval van Rupel Boom werd afgerond door Jeroen Mertens. Het feest ging niet door wegens buitenspel. Nick Spaenhoven trapte de bal niet echt zuiver links in de grote rechthoek. Jeroen Mertens ging er toch achteraan, samen met doelman Dupire. Het sluitstuk van Virton kon keren maar had hij eerst Jeroen Mertens tegen de grond gewerkt of niet? Een geval voor de videoref … hier uiteraard niet aanwezig. Jordan Kerstenne onderschepte een diepe bal en lanceerde meteen Jonas Laureys. Die sneed naar binnen maar kraakte zijn schot dat naast ging. Na het uur trachtte coach Defays zijn team meer aanvalskracht te bezorgen door twee wissels door te voeren. Maar het was toch weer Rupel Boom dat dreigde. Een knappe cross van Jeroen Mertens naar Jeroen Van den Driessche die zijn mannetje voorbij snelde. De voorzet was te hoog voor Jonas Laureys. En dan plots in de 82ste minuut viel de gelijkmaker uit het niets. Lazaar glipte door de defensie, al dan niet vanuit buitenspelpositie, en lobde Jef Snyders die er nog met een hand bij kon doch onvoldoende (1-1). Een minuut later klom Rupel Boom ei zo na opnieuw op voorsprong. In een geharrewar voor de bezoekende goal ging de bal langs de verkeerde kant van de paal naast. Ondanks dat de Luxemburgers een reeks hoger spelen, sloop er regelmatig paniek in hun defensie. Coach Defays bracht dan maar opnieuw een meer verdedigend ingestelde speler in het veld. Virton verkoos te gokken op de strafschoppenreeks. De slotfase werd een zenuwachtige bedoening waarin, het dient gezegd, Jamie Meseure aan een mogelijke uitsluiting ontsnapte na intens inkomen op Lazaar. Maar de stand wijzigde niet meer. De strafschoppenreeks moest uitmaken wie naar de 4de ronde in de Croky Cup mocht gaan.

Hierin ontpopte Jef Snyders zich meteen al tot de held. Hij ranselde op knappe wijze de nochtans hard getrapte elfmeter van Goulard uit zijn doelvlak. De overige strafschoppen werden allemaal omgezet zodat Rupel Boom verdiend een ronde verder mag bekeren.

Strafschoppenreeks:
0-0 Antoine Goulard mist voor Virton (Jef Snyders pakt)
1-0 Jeroen Mertens
1-1 Luigi Vaccaro
2-1 Yannick Put
2-2 Edvin Muratovic
3-2 Jason Adesanya
3-3 Alexandre Arenate
4-3 Jamie Meseure
4-4 Jeremy Bru
5-4 Yannick Lodders

Wedstrijdverslag tegenstrever

— Wedstrijdverslag tegenstrever —

Krantenknipsels

Opstelling KRBFC

1.Jef Snyders, 2.Jeroen Van den Driessche, 3.Jens De Paepe, 4.Yannick Lodders, 6.Jeroen Mertens, 9.Jason Adesanya, 10.Lennard Hens (78′ 24.Yannick Put), 13.Jamie Meseure, 18.Jordan Kerstenne, 20.Jonas Laureys en 22.Nick Spaenhoven.
Bleven op de bank: 14.Stef De Reys, 7.Andy Van Hoof en 27.Dean Doncos.

Opstelling bezoekers

40.Geordan Dupire, 5.Antoine Goulard, 7.Alexandre Arenate, 8.Arthur Njo-Lea (85′ 4.Florent Devresse), 10.Mehdi Lazaar, 18.Pierre Chardome, 21.Nathan Gomes (62′ 9.Edvin Muratovic), Luigi Vaccaro, 27.Lassana Diakhaby, 28.Benjamin Schmit (80′ 17.Luca Prudhomme) en 29.Jeremy Bru.

Gele kaarten KRBFC

43′ Lennard Hens
89′ Jeroen Van den Driessche
90′ Jamie Meseure

Gele kaarten bezoekers

89′ Jeremy Bru

Rode kaarten KRBFC

Rode kaarten bezoekers

Doelpunten thuisploeg

46′  1-0  Jason Adesanya

Scheidsrechter

Istvan LAGAERT

Doelpunten bezoekers

82′  1-1  Mehdi Lazaar

Assistent scheidsrechters

Christophe SNOECK en Wouter DURÉ

Locatie

Gemeentelijk Parkstadion
Acacialaan 2, 2850 Boom, België