K.S.A.V. St-Dymphna Geel vs K. Rupel Boom F.C.

Samenvatting

Adres

Sportpark St-Dimpna, Eikevelden 81 te 2440 Geel

Sportpark St-Dimpna

Voorbeschouwing

In tegenstelling tot de competitie in 1ste nationale waarbij T1 Greg Vanderidt 18 spelers op het wedstrijdblad mag laten schrijven, is het in deze fase van de Beker van België niet toegelaten om meer dan 15 spelers te selecteren.

Onze tegenstander treedt in 2020-2021 aan in de 2de provinciale reeks B. St-Dymphna Geel degradeerde vorig seizoen uit 1ste provinciale nadat het afgetekend laatste eindigde.
Maar het begin van het nieuwe seizoen is alvast hoopgevend voor de thuisclub. Nadat vorig weekend Kontich FC uit de beker werd gewipt (4-3), werd deze week in een vooruit geschoven competitiewedstrijd met 1-2 gewonnen op het veld van Loenhout SK.

Het zal er voor de Boomkes op aan komen geconcentreerd te voetballen waarbij zij zelf het tempo bepalen. Onderschatting is uit den boze. Dat is een wet die in het voetbal absoluut geldt.

Supporters van K. Rupel Boom FC respecteren de opgelegde Covid-19 maatregelen, alle supporters op post !

Ziekenboeg

Wegens allerhande blessures zijn niet beschikbaar: Endy Bernardina, Fabio Polizzi, Kim Bosmans, Michiel Van Humbeeck, Quentin Van Den Steen, Quinten Simons en Yasin Mrani.

Bovendien is wegens werkverplichtingen Romain Davigny niet ter beschikking.

Weetjes

Algemene inkomprijs: 7 euro
Verplichte registratie aan inkom, handen ontsmetten !
Draagplicht neus-mondmasker
Ruim 200 zitplaatsen in kantine en buitentent: alleen bediening aan tafel
Maximum 400 toeschouwers toegelaten

Selectie K.Rupel Boom FC

Stefan Deloose, Bout Van Opstal, Tony Vlogaert, Giulio Mapessa, Holly Tshimanga, Jaric Schaessens, Jimmy Cwynar, Joren Geudens, Lorenzo Matarrese, Luca Polizzi, Mateo Siebens, Matisse Bergiers, Ruben Kesteleyn, Simon Vereeck, Thomas ‘Toto’ Nzinga en Yannis Augustynen.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Bij de laatste training op zaterdag liep rechtsachter Ruben Kesteleyn een blessure op zodat Greg Vanderidt aan zijn team moest sleutelen.

De thuisploeg moest uiteraard onmiddellijk terugplooien. De concentratie was bij de Boomkes in minuut 3 blijkbaar nog niet optimaal. Het liet Dierckx toe over links op te rukken. Het schot uit ietwat scherpe hoek belandde pardoes op doelman Stefan Deloose. Giulio Mapessa kon zonder verder gevaar ontzetten. Het zou een halfuur duren voordat de thuisploeg nog eens in de buurt van het Boomse doel kwam. Dus was het wachten op een openingsgoal van de blauwhemden.

Een vrije trap van Jaric Schaessens voorbij de tweede paal werd door Yannis Augustynen met het hoofd terug voor doel gebracht. De geplaatste kopbal van Lorenzo Matarrese versloeg de doelman doch een verdediger kon voor de lijn keren. Holly Tshimanga werd door Luca Polizzi door de defensie geloodst. De thuisgoalie kon de lob in hoekschop duwen. Na afgeblokte pogingen van ‘Toto’ Nzinga en Jaric Schaessens probeerde Lorenzo Matarrese het van ver. De bal vloog hoog over. Op pass van Yannis Augustynen verscheen ‘Toto’ Nzinga alleen voor de doelman die tijdig was uitgekomen om het leder weg te werken. Het kon niet blijven duren. Jimmy Cwynar speelde Luca Polizzi vrij over rechts. Diens voorzet werd subtiel door ‘Toto’ Nzinga met het hoofd in doel gekopt (0-1). De drankpauze haalde Rupel Boom wat uit het ritme voor zowat een kleine tien minuten. In die periode kon de thuisploeg dreigen via een knappe trap op de rand van de zestien van alweer Senne Dierckx. Stefan Deloose liet zich niet verrassen en ging goed plat. Het was het sein voor de Boomkes om opnieuw de draad op te nemen. Een versnelling en Jaric Schaessens nam de bal prima mee in de grote rechthoek. Niet zelfzuchtig legde hij breed voor Holly Tshimanga die simpel kon binnen tikken (0-2). Vlak voor rusten werd Rupel Boom een strafschop onthouden. Nadat de defensie uit verband werd gespeeld, hoefde Luca Polizzi aan de tweede paal maar binnen te duwen. Een teruggekeerde verdediger duwde hem echter onder de graszoden vlak voor de bal binnen speelbereik kwam. Er volgde geen fluitsignaal.

Snel na de pauze besloot Luca Polizzi, aangespeeld door Jimmy Cwynar, via de hand van de doelman op de lat. Holly Tshimanga vond centraal Giulio Mapessa met een knappe pass. Diens lob ging over. ‘Toto’ Nzinga bracht Jaric Schaessens in schietpositie. Hij besloot op de benen van de doelman. Een hoekschop kon niet weggewerkt worden en Joren Geudens snoepte de bal af en trapte al vallend in de draai naar doel. De bal stootte op een paar benen van thuisverdedigers. Het liet Giulio Mapessa toe om van dichtbij de netten bol te zetten (0-3). Even later een combinatie tussen de ingevallen Simon Vereeck en Jaric Schaessens die ‘Toto’ Nzinga in stelling bracht. Deze plaatste het leder naast de doelman maar tegen de binnenkant van de verste paal. Voor de ingevallen Mateo Siebens een koud kunstje om de 0-4 binnen te knallen. Twee vlotte combinaties tussen ‘Toto’ Nzinga en Jaric Schaessens leverden doelkansen op voor Mateo Siebens, op de doelman, en Luca Polizzi, in één tijd te hoog getrapt.

Een ruime 0-4 zege voor de Boomkes brengt hen in de 4de ronde tegen Olympia Wijgmaal op zondag 20 september a.s. in het eigen Gemeentelijk Parkstadion.
Aftrap om 16:00u.

Wedstrijdverslag tegenstrever

Kranten

Video

Beelden KSAV-TV

Opstelling thuisploeg

22.Jeroen De Bisschop, 2.Niels Van Tillo, 4.Kevin Mertens, 6.Kingsley Okafor, 7.Karim Hangisi (64′ 9.Kouakou N’Zo), 8.Senne Dierckx, 10.Adikalie Kamara, 11.Floriaan Maes, 12.Pieter-Jan Van Geet (27′ 5.Robin Wellens), 14.Lars Gielis en 15.Jorne Leysen (46′ 13.Wout Van Ham).

Opstelling KRBFC

1.Stefan Deloose, 20.Jimmy Cwynar, 33.Joren Geudens, 3.Matisse Bergiers (60′ 23.Simon Vereeck), 5.Giulio Mapessa (69′ 80.Achraf Bouhajra), 30.Lorenzo Matarrese, 39.Yannis Augustynen, 10.Luca Polizzi, 32.Jaric Schaessens, 7.Holly Tshimanga (63′ 34.Mateo Siebens) en 9.Thomas ‘Toto’ Nzinga.
Bleef op de bank: 72.Bout Van Opstal.

Gele kaarten thuisploeg

Gele kaarten KRBFC

38′ Lorenzo Matarrese

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

18′  0-1  Thomas ‘Toto’ Nzinga
36′  0-2  Holly Tshimanga
62′  0-3  Giulio Mapessa
67′  0-4  Mateo Siebens

Scheidsrechter

Gil DE CLERCQ

Assistent scheidsrechters

Michele SEELDRAEYERS en Brian VANOPPEN

Locatie

-

Vorige confrontaties

DatumHomeUitslagUitTijd
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.