K.W.V.V. Weerstand Koersel vs K. Rupel Boom F.C.

Samenvatting

Adres

Sportlaan 1 te 3582 Beringen-Koersel

Curticella Sportcentrum

Voorbeschouwing

Weerstand Koersel speelt dit seizoen in 1ste provinciale Limburg en moest daarom al vanaf de eerste ronde deelnemen aan de beker van België.
In die eerste ronde werd in eigen huis gevoetbald tegen de B-ploeg van Berchem Sport, uitkomend in 3de provinciale. De Limburgers wonnen met 3-1.

In de tweede ronde moest, opnieuw in eigen huis, partij gegeven worden aan FC Lebbeke. Deze club uit 2de amateur werd met 2-0 wandelen gestuurd.

Bij de loting had Weerstand Koersel alle geluk want de club uit Beringen mag telkens in eigen huis aantreden. Zo ook afgelopen maandag 15 augustus tegen opnieuw een club uit de 2de amateurreeks, Belisia Bilzen. Het team onder leiding van trainer Luc Nilis kwam wel op een 0-1 voorsprong doch Koersel kon 10 minuten voor het einde gelijkmaken (1-1) en dus strafschoppen afdwingen én winnen met 4-2.

En zo staat Weerstand Koersel in de 4de ronde van de Croky Cup om op hun kunstgrasterrein onze K. Rupel Boom FC te ontvangen op zondag 21 augustus met aftrap om 16u.
Vanaf de 4de ronde geldt dat bij gelijke stand na 90 minuten er tweemaal 15 minuten verlengingen volgen, eventueel met er nog een strafschoppenreeks bovenop.

Gezien de uitschakeling door Weerstand Koersel van 2 clubs actief in 2de amateur, mogen de Boomkes deze verplaatsing absoluut niet onderschatten. Een bekercompetitie blijft immers altijd wel een verrassing in petto te hebben.
Zo werden 1ste nationalers Olympic Charleroi (1-0 verlies op bezoek bij City Pirates, 2de amateur VV) en vooral KVK Tienen (0-1 verlies op eigen terrein tegen FC Perwez uit 1ste provinciale Waals-Brabant) al meteen enigszins verrassend uitgeschakeld. De 8-0 nederlaag van FC Mandel United, dat aantrad met een jeugdteam, bij Eendracht Aalst is dan weer geen verrassing gezien de omstandigheden.

We spraken coach Stéphane Demets.

De wedstrijden volgen elkaar snel op. Misschien een pluspunt na de nederlaag tegen Ninove. Toch eerst nog even terugblikken op die wedstrijd.

Stéphane Demets: “Ja inderdaad, het is een pluspunt dat de wedstrijden snel na mekaar gespeeld worden. Want dat betekent weinig tijd om na te denken na een nederlaag.”
“Wel hebben we de wedstrijd van woensdag met de groep geanalyseerd met de positieve maar ook de minpunten en dit om uit deze nederlaag verder te groeien en te leren.”
“Het zijn inderdaad hectische weken. Veel werk voor de technische staff, namelijk analyse maken van onze tegenstanders maar ook analyses maken van de eigen wedstrijden én tegelijkertijd ook alles inzetten in het teken van recuperatie voor de spelersgroep.”

Charni Ekangamene ontbrak woensdag in de selectie. Wat was de reden? En wat is de stand van zaken bij de blessure van Stephen Buyl?

S.D.: “Charni had vocht in zijn dijbeen na een kniestoot. Wij hebben geen risico genomen. Stephen Buyl revalideert verder na zijn periostitis, scheenbeenvliesontsteking.”

Nu zondag op Koersel voor de beker. Hoe schat je de tegenstander in? Heb je ze aan het werk gezien?
S.D.: “Koersel is een ploeg uit 1ste provinciale. Wij mogen ze zeker niet onderschatten. Dit zou een professionele fout zijn!”
“Zij hebben immers Belisia Bilzen uitgeschakeld in de vorige ronde. Weet dat Belisia vorig seizoen de eindronde in 2de amateur gespeeld heeft.”

Wat verwacht je van de groep?

S.D.: “Ik verwacht gewoon een reactie van de groep.”

Kan je al een selectie van 18 namen geven?
S.D.: “Helaas nog niet aangezien wij zaterdag in de voormiddag nog trainen.”

Succes!

S.D.: “Bedankt.”

Ziekenboeg

Afwachten of Charni Ekangamene speelklaar geraakt.
Stephen Buyl revalideert na periostitis.
Luka De Herdt moet met een enkelblessure afhaken.

Weetjes

De winnaar van de wedstrijd Weerstand Koersel – K. Rupel Boom FC speelt op zondag 28 augustus op het terrein van de winnaar van het duel Francs Borains – Olsa Brakel.

Selectie K.Rupel Boom FC

Laverge, Vits, Abaz, Aydouni, Bourdouxhe, Gadji, Lukebakio, Mwenda, Medelinskas, Mmaee, Scarantino, Señorans, Thiel, Thuys, Traoré, Van Den Broek, Verkerken en Vervoort.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Julius Bliek werd, gebaseerd op zijn uitgelezen data, verplicht zich vóór de wedstrijd te beperken tot het lopen van rondjes rond het terrein. Andere spelers werden ook gespaard.

De wedstrijd was amper één minuut ver of Levi Lukebakio rolde zijn flank op. Na een knappe combinatie werd Matisse Thuys vrij voor doel gespeeld. Zijn knal vloog ietwat onbesuisd over. Maar toen even later Jack Mmaee zich kon doorzetten en Levi Lukebakio bedienen, was de 0-1 via een mooie boogbal een feit. De jonge Levi Lukebakio bleef een gesel voor de thuisdefensie. Na een mooie actie zag hij zijn schot door doelman Reckers in hoekschop gezweefd. Rupel Boom bleef doordrukken. Jack Mmaee zette zijn opponent in de wind en legde panklaar voor Oumar Traoré. Die trapte echter meer naast dan op de bal. Een schuiver van Jack Mmaee ging nog naast. Op het kwartier een eerste maal de thuisploeg met een prima doelkans. Gelukkig stond Martynas Medelinskas op de goede plaats om op de lijn te keren. Het zou zo maar plots gelijk kunnen staan. Vlak voor de drankpauze kon Rupel Boom de voorsprong verdubbelen. Rabbi Mwenda met de perfecte doorsteekpass op Oumar Traoré die alleen op doel kon lopen. Hij zette zijn eerdere misser goed en werkte rustig af (0-2). Na de verfrissing een tweede mogelijkheid voor Koersel. Ansong pakte uit met een knappe solo doch doelman Senne Vits had een prima redding met de voet als antwoord. Net over het halfuur schilderde Rabbi Mwenda een hoekschop op het hoofd van Oumar Traoré. De kopbal werd afgeweerd, de bal kwam bij Matisse Thuys die uithaalde maar op een verdediger strandde. Het leder viel dan op de rand van de zestien bij Martynas Medelinskas die onhoudbaar in het dak van het doel besloot (0-3). De weerstand bij Weerstand Koersel brak. Drie minuten later volgde immers de 0-4. Momar Gadji rukte op, bal prima in de loop van Oumar Traoré en wedstrijd definitief gespeeld. Oumar Traoré kwam in het zicht van de rust dicht bij een hattrick. Levi Lukebakio kon zich nog maar eens doorzetten en terugleggen op Oumar Traoré die in één tijd uithaalde. De bal spatte op de onderkant van de staak.

Dat Rupel Boom na de pauze, waarin twee wissels werden doorgevoerd, gas terug zou nemen was te verwachten. Woensdag a.s. staat er immers weeral een belangrijke wedstrijd op het programma. De controle over de wedstrijd bleef, de aanvallende impulsen ook maar minder uitgesproken. Toch waren er zeker nog mogelijkheden om de score verder uit te diepen. Op aangeven van Jack Mmaee kwam Oumar Traoré nog eens oog in oog met de thuisgoalie. Hij plaatste de bal naast de doelman maar ook naast het doel. Aan de overzijde ook een kans voor Vaesen maar het werd voor Senne Vits slechts een oprapertje. Even over het uur nog eens 3 Boomse wissels. Tijd om nog eens de druk op te voeren. Levi Lukebakio bleef een kwelduivel op rechts. Matisse Thuys lukte het niet om te scoren. Diego Señorans trapte de bal binnendoor in het hart van de thuisdefensie, Levi Lukebakio liet slim lopen zodat de bal Rabbi Mwenda bereikte. Diens hard schot vloog op de binnenkant van de staak en verdediger Ponet zag tot zijn teleurstelling de bal via zijn lichaam toch tegen de touwen gaan (0-5). Even later mocht Asnong vrij doorlopen en mooi de eerredder voor zijn club aantekenen (1-5). In de absolute slotfase zag Rupel Boom nog een goal  van Matisse Thuys afgekeurd omdat die in de voorafgaande kluts de bal tegen de arm kreeg.

Rupel Boom plaatste zich dus eenvoudig voor de 5de ronde, opnieuw een uitwedstrijd:
Francs Borains (dat op de valreep Olsa Brakel versloeg met 3-2) ontvangt onze Boomkes op zondag 28 augustus 2022 met aftrap om 15u !

Maar eerst woensdag a.s. de competitiewedstrijd bij Olympic Charleroi.

C’mon Boomkes!

Wedstrijdverslag tegenstrever

Kranten

Het Nieuwsblad

Het Laatste Nieuws

Het Belang van Limburg

Video

Opstelling thuisploeg

1.Jenthe Reckers, 3.Ties Claes (53′ 2.Tibo Croonenborghs), 5.Thibo Ballet (41′ 11.Mike Geybels), 7.Olivier Asnong, 8.Yarne Derwa, 9.Gillian Vaesen (70′ 16.Rhune Ceunen), 10.Bob Putzeys, 14.Kenny Ponet, 15.Lennert Renders, 18.Toon Coenen en 19.Yarne Nulens (70′ 4.Xander Claes).

Opstelling KRBFC

23.Senne Vits, 3.Jonathan Vervoort (62′ 51.Maxime Thiel), 5.Martynas Medelinskas, 10.Jack Mmaee (62′ 7.Emil Abaz), 11.Levi Lukebakio, 17.Koen Van Den Broek, 19.Oumar Traoré (62′ 22.Diego Señorans), 20.Momar Gadji (46′ 8.Jason Bourdouxhe), 26.Matisse Thuys, 27.Rabbi Mwenda en 34.Yassin Aydouni (46′ 4.Brice Verkerken).
Bleven op de bank: 1.Juliaan Laverge en 21.Fabio Scarantino.

Gele kaarten thuisploeg

62′ Bob Putzeys
82′ Toon Coenen

Gele kaarten KRBFC

19′ Momar Gadji
69′ Matisse Thuys

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

05′  0-1  Levi Lukebakio
21′  0-2  Oumar Traoré
31′  0-3  Martynas Medelinskas
34′  0-4  Oumar Traoré
74′  0-5  Rabbi Mwenda (via Ponet)
77′  1-5  Olivier Asnong

Scheidsrechter

Thibo LE PERA

Assistent scheidsrechters

Tim DE KEYZER en Maxime BORREMANS

Vorige confrontaties

DatumHomeUitslagUitTijd
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.