KAS Eupen vs K. Rupel Boom F.C.

3 — 2

3

KAS Eupen

Winst

2

K. Rupel Boom F.C.

Verlies

20/09/2017 | 20:30

Samenvatting

Uitslagen vorige ronden

Ronde 2: 06-08-2017  RCS Libramont  0-5  K. Rupel Boom FC
Ronde 3: 12-08-2017  K. Rupel Boom FC  1-1  R. Exc. Virton   (pen. 5-4)
Ronde 4: 20-08-2017  K. Rupel Boom FC  3-1  CS Onhaye  (n.v.)
Ronde 5: 26-08-2017  K. Eendr. Wervik  2-3  K. Rupel Boom FC

Adres

Kehrweg 14 te 4700 Eupen

Het plan van het stadion kan je hier vinden.

Het reglement van inwendige orde kan je hier terugvinden.

Kehrweg stadion

Voorbeschouwing

Het is bedroevend te moeten vaststellen dat het mooie bekerparcours van Rupel Boom niet beloond zal worden. Immers, bij de verplaatsing naar Eupen en al wat er bij hoort, zoals de transport- en eetkosten en de scheidsrechtervergoedingen, zullen de kosten hoger zijn dan de baten. Maar het is wat het is. Een amateurclub moet zich nu eenmaal schikken. Punt.

Onze Technisch Directeur haalt aan dat sommige spelers zelfs geen vakantiedagen meer staan hadden en onbezoldigd verlof moeten nemen. Maar Rupel Boom zal haar sportieve plicht vervullen. Om te laten zien dat Rupel Boom ook kan voetballen. En dat Rupel Boom beter kan dan wat zondag in de eerste helft te zien was. Blijkbaar zat bij sommige spelers de partij in Eupen al in het kopje ondanks dat de Technische Staf geprobeerd heeft die er uit te praten. In ieder geval beseffen de spelers en de Technische Staf dat de wedstrijd tegen Torhout zoveel belangrijker was dan het komende bekertreffen. Maar Rupel Boom zal in Eupen positief gaan voetballen, uitgaand van het eigen voetballend vermogen. Aanvallend in de mate van het mogelijke, dus geen Torhoutse stelling. Uit respect voor onze supporters die op woensdag de trip naar Eupen maken. Zij kunnen op dat vlak op hun twee oren slapen. Rupel Boom speelt om te winnen en om goals te maken op een manier die de toeschouwers graag zien.

Andy Van Hoof zal de geschorste Jeroen Van den Driessche vervangen want er zal snelheid op de flanken nodig zijn. Links loopt Nick Spaenhoven, die op Pepingen-Halle nog op adrenaline speelde maar afgelopen zondag de weerbots van de week in het hospitaal te verwerken kreeg. Trouwens, Jeroen Van den Driessche zal in ieder geval zondag a.s. in Brakel fris aan de aftrap kunnen verschijnen.

Rupel Boom wordt een kleine kans toegemeten. Logisch, want één van de verschillen met de eerste klasse is, naast het tempo, bijvoorbeeld dat bij de passing harder wordt ingespeeld. Onze jongens zijn dat nu eenmaal niet gewoon. Wel opnieuw een leermoment voor de jonge bende. En dat geldt niet enkel voor hen die op het terrein staan.

Ziekenboeg

Jamie Meseure is licht onzeker door wat stijfheid in de lies.

Weetjes

Jeroen Van den Driessche is geschorst ten gevolge van het dubbele geel op Eendracht Wervik. Hij zal de verplaatsing niet met de groep maken. Een amateurvoetballer moet nu eenmaal werken overdag.

Selectie K.Rupel Boom FC

Rupel Boom mag 18 namen op het wedstrijdblad schrijven. Deze zullen gekozen worden uit de volgende spelers: Snyders, Houmani, De Reys, Van Hoof, De Paepe, Kerstenne, Lodders, Spaenhoven, Meseure (?), Mertens, Put, Hens, Nkomb, Laureys, Adesanaya, Verdyck, Janssens, Doncos, Goovaerts en Somers.

Voorbeschouwing tegenstrever

Wedstrijdverslag

Onmiddellijk na de aftrap een snelle actie van de thuisploeg over links. De lage voorzet bereikte de vrijstaande Diallo die ietwat onbesuisd via de linker staak naast trapte. Aanvallen dan maar dacht Rupel Boom want dat is, ook tegen deze eersteklasser, de beste verdediging. Nick Spaenhoven dolde met twee verdedigers en bracht laag voor. Yannick Put gleed naast de bal die zo perfect bij de vrijgelaten Andy Van Hoof kwam. En die trapte buiten bereik van doelman Niasse de 0-1 in de linker benedenhoek.
Aan die zijde stond ook onze luidruchtige supportersschare die de ingezette aanmoedigingen en gezangen van bij de aanvang nog naar een hoger decibelgehalte tilden. Onze supporters waren trouwens vanwege wegenwerken en omleidingen, vlak voor en in Eupen, slechts seconden voor de aftrap in het stadion aanwezig. Gelukkig viel de Boomse goal niet in de eerste minuut.
Vijf minuten na de voorsprong kwam Yannick Put na een vlotte combinatie tussen Jamie Meseure en Jeroen Mertens in schietpositie centraal voor doel. Spijtig dat hij naast de bal trapte. Pas in minuut 17 moest Jef Snyders een eerste maal aan het werk. Hij duwde het schot van Diallo in hoekschop. Maar het was Rupel Boom dat het meeste dreigde. Zo pakte Jeroen Mertens uit met een strak schot dat onderweg licht afweek. Het leder zoefde naast een verslagen doelman ook net naast de staak buiten. Na de hoekschop kon Eupen een snelle tegenaanval opzetten. Yannick Lodders blokte het doelschot af zodat onze goalie maar moest oprapen. Even voor het halfuur kreeg Jamie Meseure centraal op het middenveld veel ruimte en tijd om aan te leggen. Het verraderlijke schot kon niet geklemd worden. De thuisdefensie stond er op te kijken hoe Yannick Put wel alert reageerde en beheerst afrondde (0-2). De toeschouwers, en niet enkel de Boomse, konden hun ogen niet geloven. Even later snoepte Andy Van Hoof – wat een knappe wedstrijd – de bal af en legde breed voor Yannick Put. De kanonbal strandde op een verdediger. Aan de overzijde kwamen we goed weg toen een harde lage voorzet via een Boomse voet nipt voorlangs ging. Eupen moest nu wel komen en schakelde een tempo hoger. Verdier werd door de defensie geloodst en trapte de aansluitingstreffer binnen (1-2). Een paar minuten voor rusten kon Schouterden van 25 meter uithalen. De botsende bal schoof door en onze doelman was er aan voor de moeite (2-2).

Coach Condom van Eupen was er niet helemaal gerust in bracht aan de rust met Amani en vooral Mbaye Leye, ex-Zulte-Waregem, extra talent in. Het verschil was meteen merkbaar. Diallo viseerde, opnieuw, de linker staak. Het was slechts uitstel want een minuut later mocht Mbaye Leye vanop het maantje voor de grote rechthoek een vrije trap nemen. De knap getrapte bal verdween buiten bereik tegen de touwen (3-2). De veer leek gebroken bij onze jongens. Desondanks bleven onze supporters het op decibels halen van de thuisaanhang. Het dreef onze ploeg ertoe toch nog het beste van zichzelf te geven. In ieder geval werkte de buitenspelval prima en wist Eupen er geen antwoord op. Maar toen onze doelman voor het oprapen van een teruggekaatste bal bestraft werd met een indirecte vrije trap op de hoek van de kleine rechthoek leek een vierde tegengoal onvermijdelijk. Maar dat was buiten Yannick Lodders gerekend die onverzettelijk op de doellijn het schot weg kopte. Op een nieuwe vrije trap van Leye wist Jef Snyders nu wel raad. Ook een knal van Lazare kon hij in hoekschop werken. Met nog een tiental minuten op de klok ging Eupen wat meer zekerheid inbouwen. Rupel Boom rechtte de rug en kon zo toch opnieuw mogelijkheden scheppen. Jamie Meseure stuurde Andy Van Hoof op rechts de ruimte in. De ingevallen John Nkomb kon net niet bij de bal. Nick Spaenhoven probeerde het dan ook maar eens van afstand. Maar het dichtst bij de gelijkmaker kwam Rupel Boom toen Nick Spaenhoven het leder naar de tweede paal stuurde. Doelman Niasse verkeek zich op de scherpe voorzet maar Jonas Laureys was te verrast zodat hij zijn voet maar half tegen de bal kon zetten en de goalkeeper tijdig wist te klemmen. Dean Doncos kwam Andy Van Hoof nog vervangen doch een moegestreden Rupel Boom kon geen vuist meer maken. Het laatste wapenfeit was een poging van Jonas Laureys om in de grote rechthoek tussen twee verdedigers te laveren. Hij kwam ten val na een licht contact. Geen strafschop waard maar de bijhorende gele kaart was dan ook weer overdreven.

Zo verlaat Rupel Boom met opgeheven hoofd het bekeravontuur. Proficiat aan de spelers en de technische staf voor het knappe parcours!

Wedstrijdverslag tegenstrever

Verslag van KAS Eupen : as-eupen.be

Wedstrijdverslag Sporza

Eupen vermijdt een blamage tegen Rupel Boom

Rupel Boom lijkt te gaan stunten

Rupel Boom trof met Eupen allicht een van de zwakst voetballende ploegen uit de hoogste afdeling op dit moment en koesterde zeker hoop op een stunt. Zes jaar geleden wipte het toenmalige eersteklassers OH Leuven en Anderlecht voor het de boot in ging tegen Bergen. Eupen wist ook hoe het moest verderbekeren, want vorig seizoen bereikten ze de halve finales.

Eupen opende meteen gevaarlijk, maar Diallo zag zijn poging tegen de paal uit elkaar spatten. Enkele tellen later was het aan de overkant wél raak. Andy Van Hoof trapte de bal voorbij Niasse in de linkerhoek. Een droomstart die voor het half uur nog een vervolg kreeg toen Yannick Put de 0-2 in doel legde.

Eupen herstelde het evenwicht en had aan enkele flitsen genoeg om opnieuw op gelijke hoogte te komen. Eerst rondde Verdier een knappe dieptepass keurig af, waarna Nils Schouterden de bezoekende doelman geen enkele kans liet met een pegel vanop een meter of 25.

Eupen gaat op en over moegestreden bezoekers

De tweede helft begon exact zoals de eerste. Diallo mikte het leer ook deze keer op de paal, maar deze keer wist Rupel Boom niet tegen te scoren. Eupen bleef de gevaarlijkste ploeg en dat loonde. Invaller Mbaye Leye krulde een vrije trap knap voorbij Jef Snyders.

Net na het uur leek diezelfde Leye de klus helemaal te klaren. De Senegalees kopte een vrije trap in doel, maar werd afgevlagd voor buitenspel. Moussa Diallo, de pechvogel van de avond, zag na zijn twee schoten tegen de paal ook een doelpunt afgekeurd worden.

Een moegestreden Rupel Boom kon geen vuist meer maken tegen een Eupen dat na de rust duidelijk maakte dat het drie reeksen hoger speelde. Ook dit jaar dus geen stunt voor de mannen uit de Rupelstreek, terwijl Eupen stiekem hoopt zijn bekerparcours van afgelopen seizoen te herhalen.

Kranten

 

 

Video

Opstelling thuisploeg

30.Babacar Niasse, 10.Luis Garcia (46′ 8.Lazare Amani), 14.Alessio Castro Montes (65′ 11.Akram Afif), 15.Moussa Wague, 18.Nils Schouterden, 21.Moussa Diallo, 22.Siebe Blondelle, 24.Silas Gnaka, 25.Odeni George, 44.Marc Valiente en 99.Nicolas Verdier (46′ 9.Mbaye Leye).

Opstelling KRBFC

1.Jef Snyders, 3.Jens De Paepe, 4.Yannick Lodders, 6.Jeroen Mertens, 7.Andy Van Hoof (85′ 27.Dean Doncos), 9.Jason Adesanya (69′ 11.John Nkomb), 13.Jamie Meseure, 18.Jordan Kerstenne, 20.Jonas Laureys, 22.Nick Spaenhoven en 24.Yannick Put (72′ 10.Lennard Hens).
Bleven op de bank: 19.Anwar Houmani, 8.Maxime Janssens, 14.Seppe Somers en 16.Tom Goovaerts.

Gele kaarten thuisploeg

56′ Moussa Diallo
90′ Odeni George
.
.

Gele kaarten KRBFC

55′ Nick Spaenhoven
60′ Jason Adesanya
63′ Jeroen Mertens
89′ Jonas Laureys

Rode kaarten thuisploeg

Rode kaarten KRBFC

Doelpunten

03′  0-1  Andy Van Hoof
27′  0-2  Yannick Put
37′  1-2  Nicolas Verdier
43′  2-2  Nils Schouterden
52′  3-2  Mbaye Leye

Scheidsrechter

Ken VERMEIREN

Assistent scheidsrechters

Ruben WYNS en Yves KENENS