Hoe zou het zijn met … Jeroen Mertens

Vorig seizoen 11 maart 2018 … K. Rupel Boom FC – FC Gullegem op speeldag 24. In minuut 7 blijft kapitein Jeroen Mertens met een pijnlijke grimas roerloos op de grasmat liggen. Op dat moment gonsde het op en rond de bank van “Het zal toch niet waar zijn zeker?” Jeroen wist meteen zelf hoe laat het was toen hij van het terrein en in de kleedkamer geholpen werd. Kruisbanden van de rechterknie gescheurd. De derde soortgelijke blessure op 4 jaar tijd. Eerst rechts, dan links en opnieuw rechts.

Tijd om contact op te nemen met Jeroen Mertens, zo vlak voor aanvang van de competitie.

Hoe gaat het met jou?
Jeroen Mertens: “Goed, dank je. Weet je, de revalidatie verloopt nu het best van de drie, ook met de minste pijn.”

Wat mag of kan je al?
J.M.: “Ik werd op 29 maart geopereerd en nu precies 5 maand later ben ik volop aan het lopen en oefen ik een beetje met de bal. Ik hoop half september voorzichtig de training te kunnen hervatten om dan eerst eind september voluit te kunnen gaan. Dan eerst bij de reserven wat ritme op doen om dan vanaf half oktober er opnieuw te staan.”

Al bij al valt dat nog mee.
J.M.: “Ja, de timing van de blessure was ditmaal de beste. Je mist wel het einde en een stuk van het begin van de competitie. Maar dat is altijd beter dan de voorgaande keren want wanneer dit je in de eerste weken van de competitie overkomt, is het seizoen volledig om zeep.”

Heb je overwogen om er de brui aan te geven?
J.M.: “Het is inderdaad in me opgekomen om te stoppen met voetballen. Zwarte Leeuw, mijn nieuwe club, drong er evenwel op aan om toch door te zetten. Ik heb dat dan ook gedaan en het zal me lukken. Maar moest me dit nog eens overkomen, beslis ik om definitief te stoppen.”

Hoe lang heb je nu precies de Boomse kleuren verdedigd?
J.M.: “Ik ben begin januari 2010 van Lierse SK overgekomen. Ik moest nog 21 jaar worden. Dus tot einde seizoen 2017-2018 maakt 8,5 jaar.”

Door de 2 voorgaande zware knieblessures is de teller van het aantal wedstrijden in het Eerste Elftal gestopt op 211 officiële beker- en competitiewedstrijden. Maar er was een ander cijfer dat door je hoofd ging.
J.M.: “Ja, ik wou de meeste doelpunten voor Rupel Boom gemaakt hebben. Wel in de nationale reeksen te verstaan. Dries Ventose had er 47 en Jerry Poorters 49 gemaakt. En ik heb mijn doel bereikt. Op 25 februari 2018 thuis tegen Sint-Eloois-Winkel scoorde ik in de slotfase de winning goal en dat was mijn 52ste officiële goal. 41 in competitie en 11 in de beker.”

Jonas Laureys vroeg me naar zijn cijfers.
J.M.: “Laat het een uitdaging voor hem zijn! Ik gun het hem maar ik denk dat Yannick Put ook wel in de buurt zit. Ik ben benieuwd. Maar zoals gezegd, ik gun het zowel Jonas als Yannick.”

Zondag kom je naar Boom afgezakt.
J.M.: “Ik kom de aftrap geven en genieten van een leuke wedstrijd tegen Heist waar Dries Ventose speelt en ook Jason Adesanya. Het zal uiteraard met velen een leuk weerzien worden.”

Wat is in feite de beste herinnering aan al die jaren bij Rupel Boom? Of is dat een open deur intrappen?
J.M.: “Vooreerst dat Rupel Boom een correcte club is. En sportief, uiteraard de bekermatch op Anderlecht. Hoewel, vorig seizoen toch ook wel iets speciaal was. Ik stond de laatste 6 wedstrijden dan wel niet meer op het terrein, die titel gaf me veel voldoening. Maar wanneer ik zo terugblik op die 8,5 jaar blijft me bij dat ik bij Rupel Boom veel vriendschappen heb mogen ervaren. Er zijn periodes geweest dat de sportieve resultaten niet goed waren maar ik herinner me dat de sfeer onder de spelersgroep altijd heel goed gebleven is. Ik heb veel spelers zien komen en gaan. In het begin was ik één van de jongsten, op het einde één van de ouderen. Wel … het is misschien wel mijn allerbeste herinnering dat Rupel Boom altijd al een leuke ploeg geweest is.”

Jeroen, nog het allerbest gewenst en tot zondag!

 

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.