Interview met T1 Jose Duran Rivas

Analyse van uw spelers en de competitie waarin we spelen:
Kent u onze spelers al?

– Ik heb alle wedstrijden gezien, nu wil ik met ze gaan samenwerken, waardoor ik ze echt beter ga leren kennen.

Wat weet je over de sterktes van de andere teams in onze competitie?

– Ik weet dat we onderweg teams en spelers met veel ervaring in de categorie zullen ontmoeten, rivalen die ons met heel weinig en grote budgetten kunnen verslaan. Maar ik ben er zeker van dat we tegen elk van hen zullen weten op te boksen.

Heb je al de tijd gehad om onze tegenstanders te analyseren? Welke teams beschouwt u als de moeilijkste tegenstanders?

– Ik denk niet dat dit het moment is om over onze rivalen te praten. We moeten ons concentreren op ons team en die aspecten van het spel verbeteren die ons in staat stellen punten te scoren.

Op welke manier wil je of heb je onze concurrentie leren kennen? Omdat de meeste wedstrijden niet worden uitgezonden en ook niet altijd worden opgenomen.

– De wedstrijden van ons team dit seizoen zijn allemaal opgenomen en ik heb ze gezien. Ik heb ook wedstrijden van sommige van onze rivalen gezien, maar ik maak me nu geen zorgen over mijn rivaal. Ik concentreer me op ons werk en de verbetering van ons team.

Hoe anders is onze competitie dan wat je gewend bent?

– Voetbal is voetbal, hier en in Spanje, dit is misschien een meer fysiek voetbal, maar met talent en goede technische voorwaarden ook.
Momenteel creëren we veel kansen, maar missen we de efficiëntie om ze af te maken.

Hebben we een extra spits nodig? En hoe gaan we dit probleem oplossen zonder een extra spits?

– Nu kan ik alleen maar denken aan aankomen en aan de slag gaan met mijn spelers, ik heb de mogelijkheid om hen te helpen verbeteren door te werken. Alleen door training en hard werken kunnen we problemen overwinnen.

 

Manier van werken:

Wat is uw stijl als coach en wat zijn uw belangrijkste sterke punten? Met andere woorden, wat wil je onze spelers leren?

– Ik ben een methode coach, zeer intens met een groot vermogen tot motivatie, met middelen om te spelen wat het team nodig heeft. Ik hou van aanvallend en verticaal voetbal, als ik de bal niet heb haal ik hem snel weer terug, ik wil niet dat de tegenstander hem heeft.

Gaan we aanvallend voetbal spelen of liever verdedigend voetbal?

– Mijn teams domineren de tegenstander meestal met een hoog tempo en op balbezit ‘gameplan’, en een zeer intense en harde verdediging na verlies. Ik hou ervan om de bal te hebben en als ik hem niet heb, ga ik snel om hem terug te krijgen. Maar we moeten afwachten, laten we zien wat onze spelers ons kunnen geven.

Hoe zullen de taken verdeeld worden tussen de mensen in je staf?

– Ik ben een coach die 90% van het veldwerk op zich neemt. We hebben een keeperstrainer die we zullen helpen in aspecten van het spel en in wie we 100% vertrouwen en een scouter die de rivalen zal analyseren. Dan Manu Crespo, Hubert, als hij bij ons blijft, en ikzelf zullen de technische aspecten van het spel voor onze rekening nemen.

In welke taal zal er met de spelers gecommuniceerd worden? Zal dit gebeuren in het Engels, Frans,… ?

– Mijn idee is om in het Engels te trainen, als een speler moeite heeft met deze taal zullen we naar oplossingen zoeken. De taal van het voetbal is universeel.

Ben je van plan om voor een lange periode in België te blijven (lang is meerdere seizoenen bij Rupel Boom)?

– Vandaag kan je in het voetbal enkel op korte termijn denken. Ik zet geen limiet of houdbaarheidsdatum op mijn werk hier.

 Wat is je relatie met Rising Phoenix? Wist je vroeger al van het Rupel Boom project?

-Mensen van het project hebben me in het verleden gecontacteerd om te zien of ik bereid was met hen samen te werken, en hier ben ik dan. Ik denk dat we allemaal in goede handen zijn Club, spelers, fans en coaches. Ze hebben gewoon tijd, rust en geduld nodig om te werken.

 

Scouting en transfers:

Zullen er op korte termijn (transferperiode januari 2022 of eerder) transfers binnenkomen om onze mogelijkheden om een goed seizoen te spelen te versterken?

– Ik denk niet dat dit een vraag is die ik kan beantwoorden, zeker niet op dit moment. Mijn idee is om het meeste te halen uit de spelers die ik nu heb en te proberen om opties te zoeken in de reserve, U19 en U17 teams.

Wanneer je zou besluiten dat er extra spelers nodig zijn (januari 2022), zou je ze dan overplaatsen naar Spanje? Of zou je ze liever op de Belgische markt scouten?

– Ik ben een clubcoach in Spanje en nu hier, ik bedoel, ik kijk altijd naar het beste voor de club, en ik denk dat we eerst moeten proberen te kijken naar wat dicht bij ons staat. We weten allemaal dat België een zeer getalenteerd land is als we het over voetbal hebben.

Hoe zal de scouting werken onder uw rol als T1?

– We geloven dat het belangrijk is om de tegenstander te analyseren, want hoe meer informatie je tegenwoordig hebt, hoe beter. We bekijken de vorige wedstrijden van de tegenstander en maken een technisch rapport met hun sterke en zwakke punten in offensief en defensief opzicht. Dan laten we het de dag voor de wedstrijd aan de spelers zien. Mijn assistent-coach Manu Crespo heeft een grote ervaring op dit gebied, en hij en ik zullen nauw samenwerken met onze nieuwe analist om zo professioneel mogelijk te werk te gaan.

Wat zijn volgens u de meest kritische profielen die we op dit moment op de transfermarkt moeten aantrekken?

– Zoals ik al eerder heb gezegd, is mijn enige gedachte om het team te verbeteren en te helpen om competitief te zijn, ik denk nergens anders aan.

 

Verwachtingen en doelstellingen voor het seizoen:

Sommige fans beweren dat de ambities om naar 1B te promoveren niet in overeenstemming zijn met de competenties en kwaliteit van onze spelers. Wat is uw mening hierover?

– Mijn verantwoordelijkheid in de club is om mijn spelers te laten werken en hen ervan te overtuigen dat zij de besten zijn en dat wij moeten streven naar de best mogelijke klassering. Daarna zullen de competitie, de rivalen en ons eigen talent ons vertellen wat onze plaats is op 30 april.

Wat zijn de kansen om met de huidige spelersgroep in de top 5 te eindigen?

– Ik denk dat we op dit moment gewoon moeten denken aan verbeteren en een duidelijke stijl hebben die ons definieert en ons helpt wedstrijden te winnen. Ik kijk meestal naar de klassering aan het einde van het seizoen, dan is het pas echt belangrijk en niet nu. Elk doel is mogelijk in oktober.

Welke doelen zijn nog haalbaar dit seizoen na een nogal moeilijke start?

-Mijn enige doel is nu om het team zo veel mogelijk te verbeteren en het zo snel mogelijk competitief te maken, daarna zullen we het over het klassement hebben. Het belangrijkste is niet hoe we er nu voor staan, maar op 30 april.

 

Verbinding met de club in termen van bestuur en fans:

Hoe belangrijk vindt u het contact met de fans? Is dit iets waar u actief aan zult meewerken?

– De fans van een club zijn het allerbelangrijkste, de mensen op de tribunes elke wedstrijd zijn degenen voor wie we werken, degenen voor wie we spelen. We moeten het beste van onszelf geven en voetbal spelen dat mensen naar het veld brengt. Ik zal veel werk en creativiteit meebrengen om dit te bereiken.

Het is een jarenlange traditie in Rupel Boom, dat de spelers na de wedstrijd naar de VIP bar van de club komen en daar de mensen begroeten (dit zijn sponsors etc.). Blijven jullie deze traditie in ere houden? Want sinds enkele jaren gebeurt dit minder en minder.

– Ik denk dat je de goede gewoontes moet behouden, ik ben nieuw en ik moet me aanpassen en genieten van de Belgische gewoontes en het voetbal. Ik zal mijn ervaring en werk meebrengen waarvan ik hoop dat het de club en het team zal helpen groeien.

 

Varia:

Waar ga je in België wonen? Is je familie met je meegekomen?

– Mijn bedoeling is om zo dicht mogelijk bij de club, de fans en de lagere elftallen te zijn, hoe dichter hoe beter. Mijn familie woont in Lugo, Spanje, mijn vrouw is lerares van beroep net zoals ik coach ben, het zou niet eerlijk zijn om haar te vragen weg te gaan van wat ze leuk vindt alleen om aan mijn zijde te zijn. En mijn dochters zitten op de middelbare school, doen aan sport en spelen viool, dus nu kunnen ze niet verhuizen.

Wie is je favoriete Hoofd Coach in de voetbalwereld? Hebben jullie dezelfde stijl?

– Ik heb geen favoriete coach, er zijn er veel, ik vind het leuk om de coaches te zien, vooral van jeugdteams. Waar je iets nieuws kunt leren is waar ik graag ben.

Wat vind je van het Rising Phoenix-Rupel Boom project?

-Ik denk dat zoals elk project, het tijd nodig heeft en dat de mensen van de club en de fans erop vertrouwen dat ze in goede handen zijn. Ik ben er zeker van dat er mooie momenten zullen komen voor de club.

Hieronder poseert Jose Duran met een clubsjaal en vind je een artikel uit Het Nieuwsblad.

     

 

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.