Interview met Yoroma Jatta

Dag Yoroma, welkom bij Rupel Boom! Wat zijn jouw eerste indrukken na jouw eerste training?

Yoroma Jatta: “Dank je wel! Het lijkt me een leuke groep die bestaat uit veel jong talent. Ik arriveerde in principe op dezelfde dag als onze nieuwe hoofdcoach.”
“Ik kan me vinden in zijn speelstijl en als we de tijd nemen om ons allemaal aan te passen ben ik ervan overtuigd dat we successen zullen oogsten.”

Je speelde in de kleuren van Olympic Charleroi en hebt daarmee ervaring in onze competitie. Wat zijn jouw persoonlijke ambities bij Rupel Boom?

Y.J: “Ik wil vooral mijn zelfvertrouwen terugvinden en daarmee ons team helpen om matchen te winnen. Als ik het nodige vertrouwen krijg, dan ben ik ervan overtuigd dat ik veel goals zal maken.”

Je belandt in een redelijk jonge spelerskern waarin jij één van de oudere spelers zal zijn. Wat zal je onze youngsters bijbrengen?

Y.J.:”Het is de eerste keer dat ik in dit soort situatie terechtkom (n.v.d.r. één van de oudere jongens zijn in een jonge groep). Ik ben een relaxte persoonlijkheid, ik spreek niet te veel en ben kalm van aard. Ik zal er desalniettemin alles aan doen om mijn eigen ervaringen te delen met deze groep.”

Rupel Boom heeft dit seizoen een scoringsprobleem. Ben jij het profiel dat dit spreekwoordelijke ‘gat’ in onze kern zal invullen?

Y.J.:”Ik heb inderdaad een ander profiel dan de andere aanvallende spelers in de huidige spelerskern van Rupel Boom. Ik ben me bewust van mijn kwaliteiten en ik weet wat ik Boom kan bijbrengen.”
“Ik scoorde heel wat doelpunten in Charleroi. Als ik deze vorm terugvind, zal ik zeker mijn goals maken en het team helpen om te winnen.”

Je speelde in 2020 al eens tegen Rupel Boom. Ken je onze club een beetje?

Y.J.: “Dat was maar één wedstrijd in het Stade de Neuville. Ik herinner me vooral dat ik het winnende doelpunt scoorde. Verder ken ik de club nog niet zo goed. Daar hoop ik natuurlijk spoedig verandering in te brengen.”

Wat mogen we jou toewensen voor de rest van het seizoen?

Y.J.: “Mij persoonlijk mag je veel goals toewensen zodat ik Rupel Boom kan helpen om matchen te winnen. Dat is waarom ik naar Boom ben gekomen, ik wil samen met de ploeg matchen winnen! Dat is de manier om zelfvertrouwen te kunnen kweken en een bepaalde chemie tussen de spelers kunnen creëren.”

Heb je alvast een eerste boodschap voor de Boomse supporters?

Y.J.: “Ik kan niet wachten om voor het Boomse publiek te spelen. Hopelijk kunnen we samen veel matchen winnen! Ik hoop om een glimlach te kunnen toveren op de gezichten van de Boomse fans. Ik ben er ook rotsvast van overtuigd dat dit mogelijk is want deze groep bevat heel veel kwaliteiten. Hopelijk blijven jullie ons steunen en kunnen we er samen iets moois van maken.”
“Ik besef dat de seizoenstart op zijn zachtst gezegd moeilijk was. Langs de andere kant spreken we ook nog maar over 7 wedstrijden. Er is nog een lange weg te gaan waarin we nog veel kunnen rechtzetten.”

“C’mon Boomkes, tot snel!”

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.