Kanu tekent contract !

K. Rupel Boom FC heeft een belangrijke versterking binnengehaald.

Greg Vanderidt is uitermate tevreden, getuige zijn woorden aan het communicatieteam: “Kondig deze transfer maar aan met veel toeters en slingers!”

Rubenilson dos Santos da Rocha laat misschien enkel een belletje rinkelen bij de doorwinterde voetballiefhebbers. Maar de spelersnaam KANU klinkt bij de meerderheid ongetwijfeld wel bekend in de oren, zeker wanneer daarbij in één adem RSC Anderlecht genoemd wordt.

Kanu werd geboren op 23 september 1987 te Barueri, São Paulo (Brazilië). Aanvankelijk werd Kanu op 20-jarige leeftijd door RSC Anderlecht gehuurd van Barueri, de plaatselijke club. Maar na een half seizoen werd de ondertussen 21-jarige middenvelder definitief door de Brusselse club ingelijfd. Een jaar later, januari 2009, werd de Braziliaan voor een half seizoen uitgeleend aan Cercle Brugge. Glen De Boeck had toen bij de vereniging de sportieve touwtjes in handen. Dat seizoen behaalde de ex-Boom FC’er als trainer een 9de plaats in de hoogste voetbalreeks.

Vanaf het seizoen 2009-2010 speelde Kanu zich in de kijker in het shirt van RSC Anderlecht, behaalde tweemaal de landstitel in 2010 en 2012. Telkens werd het de dubbel met winst in de Supercup. Hij trad ook aan in heel wat Europese wedstrijden. Na 3,5 seizoenen volgde een transfer naar de Tsetsjeense hoofdstad bij de club Terek Grozny. Na passages bij Buriram United (hoogste afdeling Thailand) en Omonia Nicosia (Cyprus) keerde hij terug naar België. Hij kwam de eerste seizoenshelft van 2018-2019 uit voor KVK Kortrijk onder leiding van … Glen De Boeck.

Maar dan was er opnieuw de roep uit het buitenland. Van Al-Raed uit Buraidah (Saoedi-Arabië) ging het opnieuw naar Cyprus bij P.O. Xylotymbou. Het laatst was Kanu in loondienst bij het Braziliaanse S.D. Juazeirense (Juazeiro, Bahia).

De 33-jarige Kanu bleek in de 3 reeds gespeelde oefenwedstrijden van groot belang voor ons Eerste Elftal. Met zijn 1m90 is hij een imposante figuur op het middenveld, toont over heel wat voetbalvista te beschikken en blijkt een sterk duo te vormen met Luca Polizzi. Een ervaren speler, met meer dan 150 wedstrijden in onze hoogste voetbalafdeling, die onze jonge groep veel kan bijbrengen.

Kanu tekende een contract voor 1 seizoen met optie voor een tweede.

We vroegen aan Greg Vanderidt waarom zulk een topper voor K. Rupel Boom FC kiest.

Greg Vanderidt: “Kanu trainde de voorbije drie seizoenen in de voorbereiding telkens met onze A-kern mee om zijn conditie op peil te houden. Hij ligt zeer goed in de groep en traint zeer professioneel waardoor hij op z’n eentje het niveau opkrikt. Na zijn buitenlandse avonturen zocht hij stabiliteit en een club dicht bij huis. Natuurlijk hebben wij dan toegehapt.”

Dus de kans dat hij vooralsnog door het buitenland wordt weggelokt, is gering?

G.V: “Buitenland? Er is deze week nog meermaals geprobeerd om hem van ons weg te snoepen. En niet enkel ploegen uit het buitenland maar ook door clubs uit onze reeks! Maar dat is niet meer mogelijk aangezien het contract ondertekend werd.”

Welkom Rubenilson ‘Kanu’ dos Santos da Rocha bij Rupel Boom !

 

 

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.