Oefenmatch E. Aalst – Rupel Boom 2-0

Woensdag 2 augustus 2017 om 19:30u

Terrein JEUGDCOMPLEX : Zandberg 4, 9300 Aalst

Voorbeschouwing

Na drie oefenpartijen tegen provinciaal spelende clubs is de wedstrijd tegen Eendracht Aalst een eerste waardemeter. Eendracht Aalst komt uit in de 1ste amateurreeks nadat het vorig seizoen de eindronde won.

Ziekenboeg

Doelman Anwar Houmani.

Miguel Cobos Copado sukkelt met dezelfde blessure die hem eind vorig seizoen ook langs de kant hield.

Weetjes

Testspeler Noë Bokila, die op Nielse meespeelde, kan tegen een sterker team zijn kunnen tonen.

Selectie K.Rupel Boom FC

— Selectie KRBFC —

Wedstrijdverslag

De aanvangsfase was gelijkopgaand maar dan kende Eendracht Aalst een sterk kwartier waarin Rupel Boom het moeilijk had om tot uitvoetballen te komen. Er werden weliswaar geen doelrijpe kansen weggegeven. Maar vanaf minuut 20 was het Rupel Boom dat een sterke 15 minuten op de mat kon brengen. De aanleiding was een hoekschop na een scherp aangesneden vrije trap van Yannick Put. Jamie Meseure vond het hoofd van Jens De Paepe die zijn kopbal maar net de kruising zag missen. Een geplaatst schot van Jamie Meseure ging een metertje over. Een dribbel in de grote rechthoek van Jonas Laureys werd besloten door een poging vanuit een scherpe hoek. De Aalsterse doelman had een prima reflex in huis. Amper een minuut later schudde Nick Spaenhoven een zelfde nummertje uit de sloffen. Hij trapte in het zijnet. Onmiddellijk gevolgd door een knappe Boomse aanval over Yannick Put en Jeroen Van den Driessche over rechts. De teruglegger werd in één tijd naar doel getrapt door Jeroen Mertens. De thuisgoalie pareerde opnieuw. Tester Bokila snoepte een twijfelende verdediger de bal af en zette scherp voor. Jason Adesanya kon er aan de tweede paal niet bij. Yannick Put zag zijn knal via een verdediger in hoekschop verdwijnen. Tussendoor had de thuisploeg éénmaal kunnen dreigen. De kopbal vloog hoog over. Het was dus enigszins tegen de gang van het spel in dat Aalst op voorsprong klom. Aan de basis lag een foute laterale pas op Boomse helft. Snel diep en Jef Snyders kansloos, 1-0. Jamie Meseure besloot nog een vrije trap pardoes in de handen van de doelman. Het laatste wapenfeit was een schot van ex-Bomenaar Wannes Van Tricht gered door Jef Snyders.

Na de pauze werd een ander systeem gehanteerd waarbij Bokila vervangen werd door Yannick Lodders. De thuisploeg bracht bijna een gans nieuw elftal tussen de lijnen. Rupel Boom dwong wel het meeste balbezit af maar kwam niet tot uitgespeelde kansen. De thuisploeg counterde daarbij wel telkens scherp. Zo kwam ook de 2-0 tot stand. Tijd om langs Boomse zijde heel wat wissels door te voeren. Het liet de thuisploeg toe om de ruimte te benutten. Zo werd, na een ingreep van Jens De Paepe, een discutabele strafschop toegekend die evenwel op de lat werd getrapt. De thuisploeg besloot ook nog eens een counter op de buitenkant van de paal. Rupel Boom verdiende wel een goaltje maar de ingevallen Dean Doncos en Andy Van Hoof waren net niet scherp genoeg in het besluiten. Op hoekschop kopte Jens De Paepe tenslotte net naast.

Krantenknipsels

— Kranten —

Opstelling thuisploeg

— Opstelling thuisploeg —

Opstelling KRBFC

Jef Snyders (46′ Stef De Reys), Nick Spaenhoven (80′ Seppe Somers), Jordan Kerstenne, Jens De Paepe, Jeroen Van den Driessche (80′ Tom Goovaerts), Jamie Meseure, Jeroen Mertens (70′ Lennard Hens), Jonas Laureys (75′ Andy Van Hoof), Yannick Put (70′ Achley Verdyck), Jason Adesanya (75′ Dean Doncos) en Noë Bokila (46′ Yannick Lodders).

Gele kaarten thuisploeg

Gele kaarten bezoekers

78′ Jordan Kerstenne