Oefenwedstr. Berchem – Rupel Boom 2-1

Berchem Sport is de eerstvolgende tegenstander waartegen Rupel Boom in de voorbereiding vriendschappelijk tegen speelt. De Rooiploeg behaalde vorig seizoen de kampioenstitel in onze reeks en treedt dus nu aan in de 1ste Amateurreeks.

Berchem Sport staat sinds een week zowat in rep en roer door het plotse vertrek van hun T1 Jonas De Roeck naar STVV. De resultaten lijden er evenwel niet onder. Zo werd afgelopen zondag voor de Beker van België US Givry (3de Amateur) in eigen huis nog met 1-6 geklopt.

Woensdag 16 augustus 2017 om 19:30u

Terrein Berchem Sport: Ludo Coeckstadion, Berchemstadionstraat 75 te 2600 Berchem

Voorbeschouwing

Twee testers: de 25-jarige Sloveen Dejan Gavric en de 28-jarige Raoul Avansey Ngadrira.

Ziekenboeg

Twee zieken: Nick Spaenhoven en Jason Adesanya.

Miguel Cobos Copado revalideert na enkeloperatie.

Weetjes

Maxime Janssens (20 jaar) heeft 13 jaar bij Anderlecht gevoetbald maar daar stopt het verhaal voor hem. Hij solliciteert nu bij Rupel Boom.
Max Van Der Brempt komt uit de eigen jeugd en behoort tot de beloftenkern van Rupel Boom.

Selectie K.Rupel Boom FC

De Reys, Snyders, Van den Driessche, De Paepe, Van Hoof, Hens, Ngadrira, Gavric, Meseure, Verdyck, Put, Kerstenne, Lodders, Mertens, Laureys, Doncos, Janssens, Goovaerts, Geudens, Somers en Van Der Brempt.

Wedstrijdverslag

Rupel Boom, met een aanvalslinie van testers met Gavric als diepe spits en Ngadrira er rond zwervend, begon het felst. Berchem werd in de eigen zestien vast gezet. Tot driemaal toe in één fase werd een poging tot ontzetten afgeblokt door een speler in blauw shirt. De derde maal stuitte de bal via Gavric zelfs in het hoekje van het Berchem doel (0-1). Dan had de thuisploeg een kwartier wat overwicht. Maar dan nam Rupel Boom opnieuw over. Op een lage voorzet van Andy Van Hoof probeerde Dejan Gavric de thuisploeg te verrassen met een listig hakje. Dat lukte ook doch de bal rolde voorlangs. Even voor het halfuur kon Raoul Ngadrira zijn tegenstander uitkappen. De knal zoefde naast de kruising. In de slotfase van de eerste helft kwam Berchem nog eens opzetten. Na een snel genomen vrije trap knalde Van Den Heuvel alleen voor doel pal tegen de rechter staak.

Na de pauze was het de beurt aan de thuisploeg om snel te scoren. Mauro kon een voorzet binnen koppen (1-1). De eerste helft was al beduidend minder van intensiteit dan het oefenduel op Eendracht Aalst. De kwaliteit van de tweede helft ging zienderogen naar beneden naarmate er meer en meer wissels werden doorgevoerd. Jeroen Mertens, aan de rust ingevallen, voelde na een sliding iets in de hamstring (achterzijde rechter bovenbeen) en moest in minuut 63 meteen het terrein verlaten. Hopelijk valt de blessure mee. Langs Boomse zijde noteerden we nog een poging van Dejan Gavric voorlangs. En Jonas Laureys stootte na een counter op de thuisgoalie. Ondertussen speelde Rupel Boom met jongens die daags tevoren een ganse wedstrijd aantraden met de beloften tegen het eerste elftal van Schelle Sport. In de slotfase kreeg Berchem nog de zege op een presenteerblaadje aangeboden door balverlies in de Boomse defensie. Zorbo zorgde voor de 2-1.

Krantenknipsels

— Kranten —

Opstelling thuisploeg

Berchem startte met Huysmans, De Wilde, Kamneng, Maluka, Hairemans, De Jonge, Van Den Heuvel, Van De Velde, Mauro, Nwokoro en Carrez.
Aan de rust en tijdens de tweede helft vielen ook nog in: Van Kruijssen, Absisan, Zorbo, Verstraeten, Huntz, Saillart en Van Dooren.

Opstelling KRBFC

14.Stef De Reys, 2.Jeroen Van den Driessche, 3.Jens De Paepe (46′ 4.Yannick Lodders), 8.Raoul Avansey Ngadrira (59′ 20.Jonas Laureys), 9.Andy Van Hoof, 10.Lennard Hens (46′ 6.Jeroen Mertens, 63′ 7.Maxime Janssens), 11.Dejan Gavric (78′ 27.Dean Doncos), 13.Jamie Meseure (46′ 23.Tom Goovaerts), 18.Ashley Verdyck (70′ 17.Seppe Somers), 24.Yannick Put (81′ 5.Max Van Der Brempt) en 26.Jordan Kerstenne (59′ 16.Joren Geudens).

Gele kaarten thuisploeg

45′ Van Den Heuvel

Gele kaarten KRBFC

Rode kaarten thuisploeg

.

Rode kaarten KRBFC

.

Doelpunten thuisploeg

50′  1-1  Mauro
88′  2-1  Zorbo

Scheidsrechter

Abdeslem ACHAGUI

Doelpunten KRBFC

2′  0-1  Gavric
.

Assistent scheidsrechters

Koen GEERAERT en Aviel RAPPÉ

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.