Rupel Boom – Berchem Sp. 1-0

Rupel Boom heeft quasi gans de wedstrijd tegen Berchem Sport gedomineerd. De 1-0 zege was dan ook verdiend. Enkel nadat bij Rupel Boom massaal de jonge garde werd ingebracht, kon de tegenstander dreigen. Het was daar op het terrein van Reet SK tevens een leuk weerzien met Frank Magerman (T1), Guy Van Bergen (T2) en de spelers Jeroen Van Den Driessche en Jamie Meseure in de Berchemse rangen.

Vroeg in de wedstrijd krulde Yannick Put een hoekschop aan iedereen voorbij tegen de verste paal. Berchem’s doelman Appels hield de nul op het bord door prima tussenkomsten op pogingen van Jaric Schaessens, Nico Binst en Simon Vereeck. Op een lage voorzet van Nico Binst kon Mateo Siebens net niet bij de bal om binnen te tikken en een kopbal van Nico Binst op hoekschop zeilde over. Dus wel wat doelkansen voor het gehavende team van Greg Vanderidt. Dat ook nog eens Yannis Augustynen met een hamstringblessure na een half uur aan de kant moest, komt er nog eens bij. Op slag van rust lukte Rupel Boom dan toch de verdiende goal. Van buiten de 16 een pegel, streep, kanonbal, hoe je het ook wil noemen, getekend Nick Spaenhoven liet de bezoekende goalie geen schijn van kans (1-0).

Na de rust waren er nog mogelijkheden om de score verder uit te diepen. Zo kopte Joren Geudens op hoekschop maar net naast. Na een knappe actie van Ruben Kesteleyn wist deze Jaric Schaessens te bereiken die in één tijd uithaalde. Het schot krulde net iets te veel want zoefde centimeters voorlangs. Met nog 25′ te spelen werden de youngsters ingebracht. Berchem kon hier van profiteren om voor het eerst echt te dreigen. Na een vrije schop raakte de bal niet weg maar kon een dot van een kans op de gelijkmaker niet benut worden. Na een tiental minuten nam Rupel Boom opnieuw het heft in handen. Ilias Van Nuffel kreeg dé kans om te verdubbelen doch de 18-jarige Ilias schrok blijkbaar toen hij plots alleen voor doel de bal voor de voeten kreeg. Hij trapte in één tijd de bal over.

Opstelling Rupel Boom:
Maxim Figys (65′ Tony Vlogaert), Ruben Kesteleyn, Yannis Augustynen (30′ Joren Geudens), Seppe Somers, Nick Spaenhoven (65′ Steve Rubanguka), Jaric Schaessens (60′ Max Van Der Brempt), Michiel Jaeken (testspeler) (65′ Quentin Van Den Steen), Simon Vereeck, Yannick Put (65′ Achraf Bouhajra), Mateo Siebens (65′ Ilias Van Nuffel) en Nico Binst (65′ Finn Keisers).

Doelpunt:
45′  1-0  Nick Spaenhoven

 

 

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.