Rupel Boom – Londerzeel Voorbeschouwing

De derde periode is al in volle gang, maar woensdag staat de laatste speeldag van de tweede periode op het programma. Herinnert u zich dat nog? Deze wedstrijd werd uitgesteld vanwege een dik pak sneeuw op het veld in Boom …
Aangezien we niet beschikken over een (betrouwbare) lichtinstallatie, heeft de voetbalbond ons doen uitwijken naar de jeugdterreinen om op een woensdag Londerzeel te bekampen.

In die tweede periode is het nog razend spannend. Drie teams strijden nog voor het ticketje van de periodetitel. Sporting Hasselt loopt voorop met 24 punten, gevolgd door Bocholt en Houtvenne met 23 punten. Toch richten wij onze aandacht hier niet op. De drie punten moeten aan onze kant van de Rupeltunnel blijven.

Met Rupel Boom is het nooit gedaan wanneer ze thuis spelen. Opnieuw zijn we teruggekomen vanuit een schijnbaar hopeloze situatie.
Sam Vermeylen: “We hebben vaak op het laatste moment het verschil weten te maken in wedstrijden. Het is spannend voor de supporters, maar zoals iedereen, zouden we het leuk vinden om de wedstrijd eerder in kannen en kruiken te hebben. “
“Het positieve aspect is de mentale veerkracht, het geloof in hun eigen kunnen en de fysieke conditie van de groep. Iets dat ik miste in de wedstrijd tegen Lyra-Lierse.”

Waarom vallen we toch steeds terug in oude gewoontes? We verwachten geen 90 minuten lang sambavoetbal, maar het contrast is vaak te groot.
S.V.: “We hebben de wedstrijd geanalyseerd aan de hand van de camerabeelden. City Pirates kreeg slechts een 3-tal kansen, waarvan ze er twee benutten. Wij hadden veel balbezit en controle, maar we maakten te vaak verkeerde keuzes, waardoor we geen echte kansen creëerden. Behalve ons eerste doelpunt uit een corner, waren de keuzes bij de andere twee goals wel juist.”

Voor de supporter is het fijn om Jordy weer te zien scoren bij zijn terugkeer, maar hij speelt nog steeds met pijn en is niet volledig fit. Kunnen we in de resterende 12 wedstrijden de echte Jordy nog aan het werk zien?
S.V.: “We bekijken het week per week. Ik heb met hem gesproken voor de training. Hij voelt zich snel vermoeid en erkent dat hij nog niet helemaal fit is.”

Zal Jordy en de rest van het team volledig gerecupereerd zijn?
S.V.: “De meeste spelers lijken de vorige wedstrijd goed te hebben verteerd. Het zal voor velen wel wat zwaarder aanvoelen en dat zullen we mogelijks zien in de wedstrijd tegen Londerzeel. Jordy is hierin niet anders: hij heeft immers nog geen volledige wedstrijd gespeeld.”
“We moeten niet alleen als team een tandje bijsteken, maar ook de vele vrijwilligers die in het midden van de week moeten opdraven om alles in goede banen te leiden, verdienen waardering. Dit mag ook weleens gezegd worden.”

Londerzeel is onze volgende tegenstander, een ploeg die beter presteert sinds de winterstop. Ze hebben slechts één keer verloren sinds Nieuwjaar. Toch maar niet onderschatten?
S.V.: “Dit geldt voor elke tegenstander. We onderschatten geen enkele ploeg. Ze hebben aanzienlijke wijzingen doorgevoerd met spelers als Joeri Dequevy, Stefan Verbist, Kenneth Ugoh en Stefan Roef. We mogen echter niet plotseling schrik krijgen. Zoals ik altijd zeg, als we ons niveau halen, heb ik er het volste vertrouwen in.”

Het behalen van punten is cruciaal, gezien we in drie van de vier komende wedstrijden zullen spelen tegen teams uit de top 5.
S.V.: “In deze competitie kan elk team van elk ander winnen. We hebben al goede prestaties geleverd tegen hoger geklasseerde teams. Onze focus ligt eerst op woensdag, daarna zien we wel verder.”

Veel succes!

Ter info: Indien de wind het toelaat, zal BSU een kleine overkapping voorzien. Betalen aan de toog en tapwagen zal mogelijk zijn met cash, Bancontact, Payconiq en jetons.

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.