Rupel Boom wint met 1-0 van Beerschot-Wilrijk

Rupel Boom kon het oefenduel tegen Beerschot-Wilrijk met 1-0 winnen. Dat mag verrassend genoemd worden gezien de tegenstander al enkele weken traint en vriendschappelijke wedstrijden speelt. Rupel Boom had slechts 2 trainingen in de benen. Beerschot-Wilrijk trad evenwel niet op z’n sterkst aan.

Bij Rupel Boom liep Lucas Damblon afgelopen maandag tijdens training een hamstringblessure op en was dus onbeschikbaar net zoals Yannis Augustynen (nog iets te vroeg na een schouderblessure) en Jari Mariën (revaliderend).

De bezoekers eisten het meeste balbezit op maar toch was het wachten tot minuut 20 op doelgevaar. Doelman Anwar Houmani had telkens een prima reactie op twee pogingen van dichtbij van de vroeg in de partij ingevallen Faysel. Rupel Boom moest het hebben van een snelle omschakeling. Maar pas na een half uur spel lukte dat voor het eerst echt goed. Nick Spaenhoven bereikte daarbij Jonas Laureys net niet voor doel. Maar in minuut 35 werd de snelle Jonas Laureys de diepte ingestuurd. Zijn teruglegger werd door Dean Doncos van net binnen de grote rechthoek in één tijd heerlijk mooi onder de lat binnen gekruld (1-0).

Na de rust trad Rupel Boom aan met 11 andere spelers. De van Union St-Gillis overgekomen jonge Célestin Lilango Nzanga ging wat te fel in duel en de ref wees naar de stip. Octavio Merlo wou uitpakken met een “Panenka” maar die mislukte en de bal ging in een boog zowat een meter over het doel van Yanni De Vriendt. Beerschot-Wilrijk domineerde ook de tweede helft maar kon de Boomse goalie amper aan het werk zetten. Aan de overzijde kon tester Dante Walen De Keyser in de slotfase de bal onder de bezoekende doelman binnen duwen maar hij deed dit vanuit buitenspelpositie.

Het bleef dus bij een 1-0 Boomse zege na een knappe goal.

Rupel Boom trad in de eerste helft aan met 19.Houmani, 22.Spaenhoven, 5.Farin, 33.Geudens, 31.De Maeyer, 18.Kerstenne, 32.Schaessens, 10.Hens, 17.Van Den Brempt, 20.Laureys en 27.Doncos.

De tweede helft werkt Rupel Boom af met deze 11 spelers (waaronder 4 testspelers): 1.De Vriendt, 49.Ndiaye, 14.Somers, 3.De Paepe, 4.Lilango Nzanga, 24.Put, 8.Farhat, 33.Scoupreman, 17.Hussein, 9.Siebens en 39.Dante Walen De Keyser.

Opstelling Beerschot-Wilrijk: Nolle, Vandenbergh, Vancamp, Wilms, Merlo, Mbombo (66′ Rooseboom), Kardes, De Jonghe, Ndombasi, De Keersmaecker (10′ Faysel) en Agounon (76′ Keisers).

Volgend oefenduel op zaterdag 21 juli om 19u Reet SK – Rupel Boom.

 

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.