Spelen op zondag wegens overmacht !

De thuiswedstrijden tegen SE Winkel Sport, VV Thes Sport en RAAL La Louvière zullen met 100% zekerheid telkens op zondag om 15u gespeeld worden.

Voor de laatste thuiswedstrijd tegen KSK Heist is het nog even wachten op de ontwikkelingen tijdens de komende wedstrijden.

Gezien de gekende problematiek met de verlichting in het Gemeentelijk Parkstadion werd vanuit de lokale overheid, de gemeente Boom is eigenaar van het stadion, een grondig onderzoek uitgevoerd. De bevindingen en besluitvorming werden overgemaakt aan de kalendermanager van de KBVB:

“Verder onderzoek heeft uitgewezen dat de lichtmasten niet meer op een veilige manier kunnen worden aangestoken, waardoor wij het – als Lokaal Bestuur Boom en eigenaar van het Gemeentelijk Parkstadion – voorlopig niet meer kunnen en willen toestaan om nog avondwedstrijden te laten doorgaan in Boom. Elke keer er een avondwedstrijd in het Gemeentelijk Parkstadion doorgaat, is er een groot risico op brandgevaar.”

“Om de overlast te beperken in tijd hebben wij eerst de piste van renovatie bekeken. Echter bleek het al zeer snel dat een renovatie niet mogelijk zou zijn, aangezien de noodzakelijke wisselstukken niet meer te bestellen zijn.”
“Hierdoor hebben wij ondertussen de nodige eerste stappen gezet in de richting van volledige verledding. Aangezien wij echter gebonden zijn aan de wet op openbare aanbestedingen, is dit een project dat aanzienlijk wat tijd zal vragen. Bij vergelijkbare projecten gaat dit al snel over een periode van 4 tot 6 maanden.”

“Bovenstaande risico’s en termijnen in acht genomen, vragen wij – Lokaal Bestuur Boom – om de resterende thuiswedstrijden van dit seizoen (en mogelijk de eerste wedstrijden van volgend seizoen) van K. Rupel Boom FC middels een kalenderwijziging aan te passen zodat de thuiswedstrijden kunnen plaatsvinden op zondagmiddag om 15u. Op deze manier is er geen risico meer op brandgevaar en hebben wij de tijd om het project rond de verledding van het Gemeentelijk Parkstadion af te ronden.”

“Hartelijk dank voor uw begrip en positief antwoord op onze vraag.”

“Namens het college van burgemeester en schepenen.”

De volgende wedstrijden werden ambtshalve door de kalendermanager van de KBVB aangepast.
De club dankt de kalendermanager van de KBVB voor de begripvolle behandeling van dit dossier.

zondag 09-04-2023 om 15u K. Rupel Boom FC – SE Winkel Sport
zondag 23-04-2023 om 15u K. Rupel Boom FC – VV Thes Sport
zondag 07-05-2023 om 15u K. Rupel Boom FC – RAAL La Louvière