Strooptocht over Boomse velden

Strooptocht over Boomse velden

Eind vorig seizoen werden afspraken gemaakt met Lierse om in de voorbereiding op 30 juli 2018 een oefenwedstrijd te spelen. Zowat last minute werd dit door de Kempenzonen om nog onduidelijke redenen afgeblazen. Volop in de hete zomer werd dit beschouwd als een “fait divers”. Toen wel …

In de daarop volgende weken, maanden, bekoelde het weer maar dan brak er plots een hete herfst uit. Zonder enig voorafgaande verklaring aan Rupel Boom, trokken de Lierse Kempenzonen op strooptocht over de Boomse velden. In feite niet zozeer over, zelfs niet op – dat helemaal niet – maar naast de Boomse velden, werden zonder enige vorm van deontologie de veldheren in dienst van Rupel Boom weggekaapt.

Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt. Hoewel, de Lierse Kempenzonen spreken niet. Zij zwijgen in alle talen en werken achter de schermen met de hulp van de ingehaalde veldheer blijkbaar verder aan een snood plan. Zij hebben echt goed door dat een overeenkomst of contract op amateurvlak binnen de voetbalwereld geen enkele draagkracht heeft. Een échte amateurclub staat dus machteloos wanneer een club met profallures uitpakt met harde valuta. Immers een dikke week geleden opnieuw een aanval op onze club. De keepertrainer springt mee op de kar van een club waar het woord fatsoen niet tot de woordenschat behoort. Enige vorm van communicatie was weer niet te bespeuren.

Volgens diverse media, want opnieuw non-communicatie van club naar club, zou nu doelman Rausin naar het Lisp gehaald zijn. Wat een ethiek! Thibaut kon, gezien zijn sociaal statuut, bij onze club enkel als amateur spelen. Hij zag dat wel zitten omdat hij zich zo opnieuw in de kijker kon spelen voor profclubs uit 1B en misschien wel 1A. Als ‘menselijke’ club wil Rupel Boom immers een speler, die hogerop kan en zo een profstatuut bekomen, niet tegenhouden. Voor Thibaut is voetballen immers zijn beroep. ‘Profclub’ en ‘hogerop’ zijn echter de sleutelwoorden. Hier lijkt daar niet aan voldaan te zijn. Wordt vervolgd. Alleen weet Rupel Boom totaal niet wanneer.

Rupel Boom zit in ieder geval niet stil en doet er alles aan om weer ‘up and running’ te zijn voor de belangrijke terugronde. Op onze beurt zullen wij, door de onbegrensde graaicultuur van derden, bronnen moeten aanspreken maar dat zal met de betrokkenen wél in alle openheid gebeuren. Pas wanneer bepaalde zaken echt afgerond zijn, zal er naar de buitenwereld gecommuniceerd worden.
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.