Tempo Overijse – Rupel Boom Wedstrijdverslag

Rupel Boom nam onmiddellijk het initiatief. Het was evenwel wachten op een stilstaande fase om een echte doelkans te scheppen. Deze was dan wel meteen succesvol. Mohamed Zeroual verstuurde aan de middencirkel een hoog getrapte vrije schop. Jordy Mathei anticipeerde het best en kon de 0-1 binnen duwen. De thuisploeg had het moeilijk om de Boomse aanvallen te stoppen. Het koste ex-Boomke Giulio Mapessa al snel geel toen hij de doorgebroken Jules Houttequiet foutief afstopte. Halfweg de eerste helft werd Javan Ngoyi diep gestuurd. Een thuisverdediger kwam te laat en haalde hem onderuit. De logische elfmeter werd door Mohamed Zeroual feilloos omgezet (0-2). Pas in zicht van de rust kwam Tempo Overijse aan een doelrijpe kans. Met een prima beenveeg hield Sofiane Bouzian de nul op het bord. Ruststand 0-2.

Na de pauze probeerde de thuisploeg de bakens te verzetten. Toch waren aanvankelijk de mogelijkheden voor de bezoekers. Een vrije kopkans werd door Jordy Mathei recht in de handen van de doelman gekopt. Na een rush van Jules Houttequiet kon Javan Ngoyi aan de tweede paal net niet bij de scherp getrapte voorzet. De thuisploeg kwam nu meer opzetten. Sofian Bouzian en gans Rupel Boom was maar wat blij toen een schot via de onderkant van de dwarslat terug het veld in stuitte. Onze doelman moest regelmatig gepast ingrijpen op diverse pogingen van Tempo Overijse om de aansluiting te scoren. Sofiane Bouzian deed dit telkens vlekkeloos. Met nog een kwartier te gaan moest hij zich toch gewonnen geven (1-2). Spanning in de wedstrijd dus. Maar de Boomse wissels konden toch het spelbeeld veranderen. Op een laag inzenden van Jules Houttequiet kon de ingevallen Ruben Geeraerts de bal in één tijd op de slof nemen. Doelman Yanni De Vriendt, ons welbekend, zweefde het leder uit zijn doelvlak. Een scherpe vrijschop van Quinten Servranckx, ook ingevallen, ging maar net voorlangs. Op enkele minuten van het einde leek de beslissing een feit. In de omschakeling zonderde Arne Pörtner de snelle Javan Ngoyi af. Vanuit een moeilijke hoek haalde die toch een goed schot uit de benen. De thuisgoalie redde puik en kon ook de herneming van Javan Ngoyi afweren. De extra speeltijd van 6 (!) minuten bracht geen verandering in de stand.

Dikke proficiat aan de spelers en de staf. Een welgemeende dank aan onze supporters die gans de wedstrijd de ploeg aanmoedigden en voor de nodige ambiance in de tribune zorgden.

Er volgt nu een week rust rond het paasweekend. En dan volgen twee thuiswedstrijden op rij, FC Lebbeke en Diegem Sport.