Voorbeschouwing Belisia Bilzen

Na de recente 1 op 9 staat Rupel Boom voor een moeilijke opdracht. De Boomkes moeten opnieuw richting het verre Limburg om de leider van het klassement te bekampen.  Belisia Bilzen greep op het laatste nippertje naast de 1e periodetitel. Maar voerde het weekend daarop opnieuw de rangschikking aan. Ze hebben cijfermatig de beste verdediging van de reeks. Ze behaalden thuis 16 op 18 en stapten slechts 1 keer als verliezer van het speelveld.

In de wedstrijd tegen Wezel Sport stond de 2e helft in schril contrast met wat we hebben laten zien in het eerste half uur van de wedstrijd.
S.V.: Voor de rust waren we zeer dominant en creëerden we voldoende kansen. Tijdens de rust heb ik in de kleedkamer twee instructies aan de spelersgroep meegegeven. Een hogere pressing en meer scherpte rond de eigen 16 meter. Dat hebben we niet gedaan. Net na de rust komen we op 8 minuten tijd van een 1-0 voorsprong op achterstand.

Het gebeurt te vaak dat we vroeg in het begin van de wedstrijd of na de rust een tegengoal slikken.
S.V.: We moeten op deze cruciale momenten meer scherpte aan de dag brengen. Je kan de spelers hier proberen op voor te bereiden maar ze moeten voornamelijk elkaar scherp zetten. Ik heb er zelf geen verklaring voor waarom dit gebeurt. We gaan er vanuit dat dit niet bewust is. De spelers beseffen dit en we nemen het mee naar de volgende wedstrijden.

Het enige positieve dat we onthouden is dat we alsnog thuis niet hebben verloren.
S.V.: Het probleem stelt zich natuurlijk meer op verplaatsing. Daar pakken we echt te weinig punten. We hadden minstens 6 punten extra op vreemd terrein moeten behalen. Dan stonden we er helemaal anders voor dan nu. Het besef en de wil bij de spelersgroep en technische staf is er wel. Nu moeten we naar Belisia Bilzen, wat een moeilijke tegenstander blijkt te zijn. Dit maakt op zich geen verschil, makkelijk of moeilijk, de motivatie is dezelfde.

Hebben we iets te verliezen?
S.V.: Je hebt altijd 3 punten te verliezen, of te winnen. Of dat nu tegen de eerste of de laatste in de tabellen is. We hebben respect voor Belisia Bilzen. Er is een reden waarom ze aan de kop van de ranking staan. Wat niet wil zeggen dat we kansloos naar daar gaan. Ook de spelersgroep denkt er zo over en zijn extra gemotiveerd om beter te doen.

Je plaatste onze topschutter op de bank tegen Wezel Sport?
S.V.: Jordy heeft absoluut zijn kwaliteiten. Ik had een keuze gemaakt naar wat ik dacht dat we nodig hadden in die wedstrijd tegen Wezel. Javan kreeg de voorkeur op Jordy. Ik begrijp dat het vreemd lijkt om je topschutter niet te laten starten maar ik hoor niemand zeggen dat Javan wel 2 doelpunten heeft gemaakt. Hij was dreigend en bracht diepgang.

Komt Jordy terug aan de aftrap?
S.V.: Jordy had in het begin van het seizoen last van de buikspieren. Dit speelt nu opnieuw op en hij heeft hiervoor een inspuiting gekregen. Op vandaag na (zaterdag, n.v.d.r.) heeft hij deze week niet kunnen trainen en is bijgevolg niet geselecteerd.

Sommige supporters stellen zich vragen bij de selecties.
S.V.: Ik heb absoluut geen spelersvoorkeuren maar ik verwacht van iedereen dat zij met dezelfde mindset en houding op de training en de wedstrijd staan. Mee op basis daarvan stel ik mijn selectie samen.

Verder nog nieuws uit de ziekenboeg?
S.V.: Quinten Herregodts en Quinten Servranckx zijn nog steeds out.
Morgen zal Sofiane in het doel staan. Hij traint ondertussen 2-3 weken voluit mee en heeft een scherpe week achter de rug.

Heeft Tony dan iets overgehouden aan zijn contact tegen Wezel?
S.V.: Neen, Tony heeft met tape getraind maar is wel inzetbaar. Ik was tevreden over de prestatie van Tony. Tenslotte heeft hij ons nog in de wedstrijd gehouden met 2 puike reddingen. Maar na een 1 op 9 kies ik voor een ander profiel onder de lat. Dit wil zeggen dat er vanaf zondag opnieuw een reserve doelman en 3 veldspelers op de bank zullen zitten.

Schorsingen:
Kanu is geel geschorst

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.