Voorbeschouwing Bocholter – Rupel Boom

Aanstaande zondag vindt de 3e wedstrijd in 8 dagen tijd plaats. De Boomkes moeten de wei in tegen Bocholter VV, waartegen onze jongens de openingswedstrijd van dit seizoen met 1-0 wisten te winnen. Het programma van de komende weken blijft zwaar. We spelen 3 uitwedstrijden na elkaar en niet tegen de minste, want na Bocholt wacht Racing Mechelen. Daarnaast volgt ook nog eens de inhaalwedstrijd tegen Lille United op 6 maart. Dus opnieuw een midweekwedstrijd. Veel tijd om op onze positieven te komen is er niet. We beginnen bij het begin, op naar Bocholt.

Over de wedstrijd tegen Londerzeel kunnen we kort zijn. Gezien de omstandigheden waren de 3 punten het enige wat telt.
Sam Vermeylen: “Gezien de omstandigheden en de wedstrijden die zo kort op elkaar volgen, waren de 3 punten het belangrijkste.”

“We hebben dit op een goede manier ingevuld. Aangezien Londerzeel meer recuperatietijd had, was er gekozen om iets lager te spelen, zodat er minder energie verbruikt zou moeten worden.”

We zijn niet met velen, maar het is gebleken dat onze supporters hondstrouw zijn en door weer en wind gaan.
S.V.: “Het was geweldig dat er toch zoveel mensen aanwezig waren. Ik heb dit ook aan de spelers meegegeven om de supporters te betrekken. Dat hebben ze dan ook gedaan bij het 2de doelpunt.”

We duiken opnieuw de linkerkolom in. Met welk resultaat ben je tevreden als deze 3 verplaatsingen zijn afgerond?
S.V.: “We gaan zoals altijd met dezelfde intenties het veld op. We zullen wel zien wat het eindresultaat is.”

De eerste wedstrijd van het seizoen was tegen Bocholter en is alweer lang geleden.
S.V.: “Dat was een goede binnenkomer. Reeds in de 1e helft kwamen we door een rode kaart van Kanu met 10 man te staan. Toch wisten we op karakter met 1-0 te winnen. Toen al hebben we laten zien dat deze groep de juiste mentaliteit en een bepaalde drive heeft om mooie dingen te laten zien.”

Als we naar het klassement kijken hoeven we ons waarschijnlijk geen zorgen meer te maken. Waar liggen nu onze sportieve ambities?
S.V.: “Onze ambities waren om een rustig seizoen te draaien. We gaan nu plots onze doelstellingen niet wijzigen. Het is wel fijn dat we 11 wedstrijden voor het einde van de competitie de ploegen onderaan de rangschikking op 14 punten hebben gezet. Zodra je in die linkerkolom duikt, wil je natuurlijk naar die top 5 toewerken. We willen zoveel mogelijk proberen te winnen en we zien wel waar we aan het einde van het seizoen staan.”

Luka De Herdt moest tegen Londerzeel geblesseerd gewisseld worden. Kan hij opnieuw aansluiten?
S.V.: “Luka is normaal gezien in orde, Cyronn De Wilde heeft nog te veel last en zit niet in de selectie. Mo Zeroual is geschorst.”

Veel succes!

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.