Voorbeschouwing City Pirates – Rupel Boom

De laatste wedstrijd van het jaar zal plaatsvinden op het veld van City Pirates, waar we hopen te winnen tegen de op een-na-laatst geklasseerde ploeg. Een overwinning zou ons met een positief gevoel de winterstop in sturen. Voorafgaand aan de wedstrijd van zaterdagavond spraken we af met onze T1 Sam Vermeylen. Dit tijdens de beloftenwedstrijd, die overigens eindigde in een 5-2 overwinning tegen Lille United.

Na de teleurstelling van de wedstrijd tegen Lyra-Lierse verrassen we tegen Jong KV Mechelen B met een ijzersterke teamprestatie.
S.V.: KV Mechelen B heeft echt wel heel wat kwaliteit in de ploeg met enkele spelers die al op het hoogste niveau minuten hebben gemaakt. Als groep hebben we goed gereageerd na de vorige wedstrijd en verdienden we de overwinning op basis van de gecreëerde kansen. Vooral in de eerste helft waren we efficiënt en kwamen we voor met 1-0. Het doelpunt kort na de rust uit een standaardsituatie maakte het gemakkelijker voor ons.

Het is een leuke vaststelling dat we dankzij een hogere efficiëntie kunnen winnen van topploegen.
S.V.: Met het einde van de heenronde in zicht hebben we tegen alle teams gespeeld en er zijn maar weinig wedstrijden waarin we echt verdienden te verliezen. Bijvoorbeeld tegen Hasselt hebben we niet verloren vanwege ons spel, maar vanwege gebrek aan efficiëntie.

De spelers kwamen samen met jou de doelpunten vieren.
S.V.: Dit was niet alleen leuk voor mij maar ook bevrijdend voor de spelers zelf. Ze trainen drie keer per week en willen altijd graag winnen.

Als we de uitwedstrijden even buiten beschouwing laten, kunnen we thuis mooie cijfers overleggen (18 van de 24 punten)
S.V.: In Sint-Lenaerts was ik de laatste 12 wedstrijden op rij ongeslagen. Nu voeg ik daar 8 wedstrijden bij Rupel Boom aan toe waardoor ik in totaal 20 opeenvolgende thuiswedstrijden ongeslagen ben. Maar soms moeten we ook uitwedstrijden winnen om afstand te nemen van de ploegen onder ons en aansluiting te vinden bij de subtop. Het is al sinds 15 februari op Mandel United geleden dat Rupel Boom op verplaatsing kon winnen.

Dit weekend is het onze laatste kans in 2023 om op verplaatsing  te winnen. City Pirates staat al het hele seizoen onderaan in het klassement.
S.V.: Ik heb nog regelmatig contact met de coach van City Pirates, waarmee ik vroeger samen heb gespeeld. Ze tonen karakter en inzet, zoals onlangs toen ze een 1-3 achterstand tegen Lille wisten om te buigen tot een gelijkspel (3-3). Ze speelden zelfs gelijk tegen Lebbeke met een speler minder en kampen met veel blessures, waaronder Dean Doncos. (ex-speler Rupel Boom).

De Looze is geel geschorst, wie neemt de aanvoerdersband over?
Dit heb ik nog niet gecommuniceerd naar de spelersgroep. Wat blessures betreft, was Jordan Kerstenne vandaag niet aanwezig op de training vanwege een vermoedelijke voedselvergiftiging. We moeten dit morgenochtend nog verder bekijken. Jordy, Ladji en Quinten Herregodts zijn nog steeds niet beschikbaar.

Veel succes en alvast prettige feestdagen!

 

 

 

 

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.