Voorbeschouwing Houtvenne – Rupel Boom

Zijn we eindelijk gelanceerd? Rupel Boom heeft een perfecte score van 9 op 9 behaald. Dit lukte ons twee jaar geleden ook een keer, rond dezelfde periode. Maar het huidige Rupel Boom verlangt naar meer succes. Laten we eerst terugkijken op de spectaculaire wedstrijd van het afgelopen weekend.

Wat een erbarmelijke eerste 45 minuten waren me dat.
S.V.: Inderdaad, de eerste helft was echt niet goed. We hielden ons niet aan de afspraken. Het heeft ervoor gezorgd dat we van lager uit gingen voetballen. Dit resulteerde in twee doelpunten tegen. Er werd te weinig initiatief genomen in balbezit.

Dan krijgen we een knappe 2e helft te zien met een spetterend slot.
S.V.: Ik heb de spelers tijdens de rust op onze afspraken gewezen. Hun reactie op het veld was fantastisch.

Staf De Graeve was onzeker voor het afgelopen weekend en werd vanwege een blessure vervangen. Werd er een risico genomen?
S.V.: Staf heeft de hele week kunnen trainen en is 100% fit. Verder is Quinten Herregodts nog steeds geblesseerd. Jordy heeft voor het eerst met de groep op het veld getraind, maar hij moet volgende week opnieuw een inspuiting krijgen. Hierdoor kan hij mogelijk terugvallen.

Zaterdagavond gaan we naar Houtvenne. Ik herinner me dat we in de thuiswedstrijd heer en meester waren. Toch wisten zij uit het niets een punt mee naar huis te nemen.
S.V.: We hebben toen een zeer sterke eerste helft gespeeld en stonden bij rust met 2-0 voor. In de laatste 20 minuten lieten we de wedstrijd uit handen glippen, met in de 93e minuut de 2-2 gelijkmaker.

Statistisch gezien lijkt het geen gemakkelijke wedstrijd te worden, toch?
S.V.: Het huidige Houtvenne heeft in de laatste 11 wedstrijden slechts één keer verloren (tegen de racing). Ze hebben ook enkele inkomende en uitgaande transfers gedaan tijdens de winterse transferperiode. Daarnaast zijn twee centrale verdedigers geschorst. Het is dus afwachten hoe ze voor de dag zullen komen.

We hebben het momentum dat zich voordeed met beide handen gegrepen. Ik kan me voorstellen dat dit veel prettiger werken is voor de groep.
S.V.: Er heerst een zeer positieve sfeer dankzij de tijd dat we nu al samenwerken en natuurlijk de  goede resultaten. Hierdoor is er nu ook meer ruimte voor plezier. Hopelijk kunnen we deze positieve flow vasthouden. We gaan zoals altijd voor niets minder dan de overwinning.

We gaan voor niets minder dan een 12 op 12!

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.