Voorbeschouwing Jong KV – Rupel Boom

Zelfs na het gelijkspel van vorige week blijft alles nog mogelijk. Volgend weekend staat de confrontatie met Sporting Hasselt voor de deur, een echte topper. Eerst treffen we de jonge spelers van KV Mechelen. Voor deze gelegenheid spraken we niet met trainer Sam Vermeylen, maar met Jules Houttequiet, voormalig speler van Jong KV.

 

Voor lange tijd moest je tevreden zijn met een plek op de bank of werd je zelfs in sommige wedstrijden niet geselecteerd. Maar recentelijk heb je opnieuw een basisplaats veroverd. Hoe komt het dat zo’n veelbelovende speler op een zijspoor belandde?
Jules Houttequiet: “Aan het begin van het seizoen begon ik goed, althans dat vond ik zelf, met de wedstrijd tegen Bocholt. Ik heb al bij verschillende clubs gespeeld en moet mezelf aan het begin van elk seizoen opnieuw bewijzen. De resultaten als team waren aanvankelijk niet goed waardoor de coach moest ingrijpen en ik buiten de basisselectie viel. Dat was erg moeilijk voor me. Ik verloor mijn motivatie en de juiste mentaliteit. Uiteindelijk lukte het me om de knop om te draaien. De coach gaf me een nieuwe kans om mezelf te bewijzen.”

Die spreekwoordelijke ‘knop omzetten’ kwam net op tijd. Het resulteerde in een verlengd verblijf bij Rupel Boom. Zou je daar zijn gebleven als de zaken niet beter waren gelopen?
J.H: “Dat kan ik niet zeggen, misschien niet. Ik ben een speler die beter presteert als ik me goed voel. Volgens mij heb ik mezelf bewezen om het waard te zijn.”

Dit weekend spelen we tegen je voormalige club. Had je daar vaak een basisplaats?
J.H: “Twee seizoenen geleden speelde ik bij Helmond op uitleenbasis van KV Mechelen. Vorig jaar kwam ik bij de beloften van KV Mechelen (Jong KV), waar ik in de eerste wedstrijd ook goed begon met een doelpunt en een assist. Daarna kreeg ik te maken met veel blessureleed.”

Heb je veel samengespeeld met de huidige spelers van Jong KV?
J.H: “Met de meeste spelers wel. Ik ken praktisch iedereen bij naam en gezicht.”

Ben je, net als Arne Pörtner, een echte kakker?
J.H: “Laten we zeggen dat ik wel een zekere sympathie heb voor KV Mechelen. Het is een mooie club met fantastische supporters, maar ik ben niet zo fanatiek als Arne.”

Wat verwacht je van de wedstrijd?
J.H: “Het is een tijd geleden dat we op kunstgras hebben gespeeld, wat in het voordeel is van ploegen die willen voetballen. De tegenstander is een jonge ploeg met veel kwaliteit die probeert te voetballen, maar vanwege hun jeugdigheid ook veel fouten maakt. We hebben duidelijke instructies van de trainer gekregen. Daar ga ik natuurlijk niet te diep op in om onze tactiek niet prijs te geven.”

Wat ging er eigenlijk mis in de vorige wedstrijd?
J.H: “In de wedstrijden tegen Lebbeke en Overijse was er veel inzet en strijd. Dit ontbrak tegen Diegem. We waren te veel bezig met onszelf en te weinig als team. Voor mij is het ook weer even wennen om 90 minuten te spelen, maar ik zorg goed voor mezelf.”

Speelt de druk om de eindronde te halen een rol?
J.H: “Absoluut niet verlammend. Ik ervaar nu minder druk dan aan het begin van het seizoen omdat de resultaten toen niet goed waren. De tweede helft van het seizoen verliep veel beter waardoor de druk afnam. We hebben zeker de ambitie om de playoffs te halen.”

Bedankt Jules en veel succes morgen! C’mon Boomkes!

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.