Voorbeschouwing Lille United – Rupel Boom

De oorspronkelijke ambities waren gericht op een rustig seizoen. Overwinningen in derby’s, zoals die tegen Racing Mechelen, zouden het seizoen wat meer kleur geven. Na de wedstrijd van afgelopen zaterdag heerste er veel euforie onder spelers en supporters, waarbij de sfeer van hoogtijdagen herleefde. Maar een rustig seizoen draaien? Dat staat niet op onze agenda! Met een recente reeks van 24 punten op 30 staan supporters, spelers en de technische staf op dezelfde lijn. Rupel Boom beukt op de deur van de top 5 en kan alsnog een belangrijke rol spelen in deze competitie. Woensdag is het mogelijk zover. Bij winst tegen Lille United stijgen we naar de vierde plaats in de rangschikking. Laten we proberen met beide voeten op de grond te blijven. Alles mag, niets moet, maar als het mogelijk is… graag!

 

Hebben jullie de overwinning van zaterdag nog uitbundig gevierd?
Sam Vermeylen: “We zijn langs een supporterscafé in Schelle geweest en hebben daar samen met de spelers een uurtje doorgebracht. Het was een leuke manier om de overwinning te vieren, vooral na zo’n belangrijke wedstrijd voor de supporters.”

De supporters hopen stiekem op het behalen van de eindronde. Begint dit ook te leven in de kleedkamer?
S.V.: “Voor het begin van de derde periode heb ik de spelersgroep gemotiveerd om zo lang mogelijk mee te doen in de strijd om de periodetitel. Als we winnen tegen Lille hebben we een perfecte score van 12 punten uit 12 in deze laatste periode.”

Is het geloof aanwezig in de groep?
S.V.: “We moeten er zelf in geloven en er alles aan doen om het te bereiken. Aan het einde van de rit zien we wel waar we geëindigd zijn.”

Op Bocholt wonnen jullie met 0-5. Quinten Servranckx viel op en tegen Racing keerde Zeroual na schorsing terug en maakte de 0-1. Dit zijn positieve selectieproblemen.
S.V.: “Als coach maak ik altijd keuzes in het belang van het team, nooit tegen een bepaalde speler. De opstelling wordt gekozen op basis van een bepaald idee. Goede trainingen hebben geleid tot positieve resultaten en het creëren van automatismen. Het is prettiger om te kiezen tussen spelers dan om te gaan met blessures of vormproblemen. Het is fijn dat we op meerdere spelers kunnen rekenen, met invallers die positief hebben bijgedragen aan de behaalde resultaten.”

De volgende tegenstander is Lille United. Ze zullen zich niet zomaar gewonnen geven omdat ze de punten harder nodig hebben dan wij. Wat verwacht je van deze wedstrijd?
S.V.: “Het wordt een moeilijke midweekwedstrijd met jongens die eerst nog moeten werken om daarna nog de verplaatsing te maken. De wedstrijd begint pas om half 9, wat de omstandigheden niet gemakkelijker maakt. Er is zeker kwaliteit bij Lille aanwezig. Ervaring en gestalte moeten we zeker niet onderschatten, zelfs als ze onderaan staan. Lille heeft een goede reeks van 4 punten op 6 tegen Belisia en Houtvenne neergezet.”

“Met de juiste focus, volwassenheid en vastberadenheid als team, zien we wel welk resultaat we na 90 minuten behalen. We gaan volledig voor die 3 punten, zoals altijd.“

Veel succes! C’mon Boomkes!

Deze inhaalwedstrijd zal gespeeld worden op het kunstgrasterrein van het vroegere FC Oosterzonen waar ook reeksgenoot KVC Houtvenne haar thuiswedstrijden speelt.
Adres: Bovemansstraat 20 te 2260 Westerlo
Om organisatorische redenen zal de aftrap op woensdag 6 maart gegeven worden om 20u30 !