Voorbeschouwing Lyra-Lierse – Rupel Boom

Belangrijke historische wedstrijden van Rupel Boom brengen doorgaans toenemende zenuwen met zich mee aan het begin van het weekend. Met dit verlengde Hemelvaartweekend zullen sommige levensgezellen van Rupel Boom-supporters blij zijn dat het zondag is. Dat stresskonijn de deur uit. Aangezien zondag de allereerste wedstrijd van de eindronde op het programma staat, met reeksgenoot Lyra-Lierse als tegenstander.

De twee eerdere ontmoetingen met Lyra-Lierse zijn wedstrijden die we eigenlijk het liefst zo snel mogelijk achter ons laten. Toch kunnen ze als extra motivatie dienen voor de confrontatie in de play-offs. We zijn op onze hoede, wetende dat Lyra-Lierse een sterke terugronde heeft gespeeld, zelfs iets beter dan die van Rupel Boom. Toch slaagden de Pallieters er niet in om in hun laatste 4 wedstrijden te winnen. Laten we hopen dat hun motor nog wat verder blijft sputteren.

We spraken met T1 Sam Vermeylen en 1 van de meest spraakmakende spelers van het seizoen.

Jullie hebben lang kunnen spelen zonder al te veel druk, omdat er weinig te verliezen was. Beginnen de zenuwen nu toch wat toe te nemen?
Sam Vermeyen: “Ik heb deze week niet gemerkt dat de spelers nerveus werden. Als we het niet halen, zal er natuurlijk teleurstelling zijn. We staan nu voor een cruciale promotiewedstrijd. Onze mentale veerkracht kan hier een rol spelen. Bij een tegenslag moeten we blijven strijden tot op het einde.”

Mohamed Zeroual: “Sinds deze week voel ik wel wat stress voor deze wedstrijd. Ik wil echt graag promoveren met Rupel Boom. We spelen de laatste weken op een hoog niveau en we moeten die vorm zien te bevestigen.”

Wat vinden jullie van de loting?
S.V.: “Een loting hebben we niet in de hand, dus daar kunnen we niets aan veranderen. Ik had liever thuis gespeeld. De meeste teams wilden waarschijnlijk Hasselt en Lyra-Lierse vermijden. We deden het in 3de periode beter dan onze tegenstander van zondag. Dat geeft ons vertrouwen. We moeten ons niet te veel richten op andere teams, maar op onszelf. Rupel Boom kan elke ploeg in deze eindronde verslaan.”

M.Z.: “Ik had liever een team uit de andere reeks geloot. Maar uiteindelijk hebben wij, net als Lyra-Lierse, 60 punten behaald. Het wordt een mooie maar moeilijke wedstrijd.”

In de competitie gaan we 2 keer kansloos onderuit tegen hen. Wat is er nu anders dan in december en februari?
S.V.: “De eindronde brengt natuurlijk extra druk met zich mee. In de competitie kun je een verlies nog herstellen in de volgende wedstrijd. Nu moeten we de overwinning behalen, al is het na verlengingen of penalty’s. Het geeft een soort bekergevoel, waarin verrassingen vaak voorkomen. Het feit dat we twee keer van hen hebben verloren, betekent niet dat we nu met een bang hart naar Berlaar afzakken.”

M.Z.: “Alle spelers hebben wel een soort revanchegevoel. Ik wil niet voor de derde keer verliezen van dezelfde ploeg. De eerste keer waren de omstandigheden uitzonderlijk vanwege de sneeuw. Sinds februari is ons team ook enorm gegroeid. We zijn er klaar voor!”

We gaan daar waarschijnlijk terecht komen in een heksenketel. Terwijl er maar een beperkt aantal Rupel Boom supporters zijn toegelaten.
S.V.: “Ons bezoekersvak zal volstaan. Het is aan die supporters om extra hun best te doen om onze ploeg te steunen.”

Mo, je bent 1 van de sterkhouders dit seizoen en je wordt door veel supporters op handen gedragen. Ik neem aan dat er heel wat interesse was van andere clubs?
M.Z.: “Ik voel mij hier goed. Mijn grootste prioriteit ligt bij Rupel Boom. Het is heel leuk om die bevestiging te krijgen. Door de steun van de supporters kan ik alleen nog maar beter worden.”

Is iedereen fit voor de clash van het seizoen?
S.V.: “Enkel Hervé Telen is nog gekwetst.”

In het verleden vond er bij eindronde wedstrijden een heuse volksverhuizing uit Boom plaats. Gezien het beperkte aantal beschikbare bezoekerstickets is dit voor deze wedstrijd niet mogelijk. We laten het niet aan ons hart komen. Een oproep aan de aanwezige supporters om onze ploeg 90 (of 120 bij verlengingen) minuten aan te moedigen. Onze supportersgroep BSU roept op om morgen het uitvak zo blauw als mogelijk te kleuren. Tot morgen supporters!
C’mon Boomkes!

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.