Voorbeschouwing Lyra Lierse – Rupel Boom

We blikken met coach Sam Vermeylen eerst even terug op de gewonnen partij tegen Lille United.

De afgelopen seizoenen heb ik zelden een tegenstander in Boom gezien die zo weinig druk naar voren uitoefende als Lille United.
S.V.: “De bezoekers speelden inderdaad een zwakke wedstrijd. Lille is echter een team met spelers die een goede opleiding hebben genoten en op een hoger niveau hebben gespeeld. Het was dus deels ook onze verdienste.”
“In de eerste helft creëerden we voldoende kansen om te scoren dankzij een goede pressing. Vanwege onze hoge druk moest Lille vaak de lange bal gebruiken.”

De tegenstander zat helemaal niet in de wedstrijd. We maakten de 1-0, maar een dik kwartier later stond het alweer gelijk.
S.V.: “Lille paste hun opbouw goed aan om onder onze druk uit te komen. En dat was een slimme zet. Het kostte onze spelers even moeite om de pressing te behouden. We stonden niet meer zo compact als in de eerste helft om de speler in balbezit onder druk te zetten. Het enige dat we hadden moeten doen is het initiatief behouden.”
“Aan het einde van de wedstrijd veranderden we onze veldbezetting om op een andere manier druk te kunnen zetten. Ook mogen we niet vergeten dat hun doelpunt hun enige kans tussen de palen was gedurende de hele wedstrijd.”

Kanu heeft met zijn vervanging publiekelijk laten zien dat hij het er niet mee eens was.
S.V.: “Na de wedstrijd bood hij in de kleedkamer zijn excuses aan. Hij gaf toe dat zijn reactie niet correct was en dat hij de keuzes van de coach moet respecteren. Kanu was echter van mening dat hij op een andere positie had moeten spelen voor deze wedstrijd, maar ik heb een andere visie in het belang van het team.”
“Ik had hem uitgenodigd voor een gesprek op donderdag om 17:45 uur, voorafgaand aan de training. Hij kwam echter pas enkele minuten voor aanvang van de training binnen. Tijdens de training verkondigde hij opnieuw zijn standpunt. Mijn reactie was dat het altijd de taak van de trainer is om de veldbezetting te bepalen, waarna hij besloot om te stoppen met trainen en het veld te verlaten met de woorden dat hij er mee stopt bij Rupel Boom.”
“Uit respect naar de spelersgroep en mezelf kan ik deze reactie niet tolereren. Daarom zal Kanu sowieso niet in de selectie zitten voor de wedstrijd op zondag.”

Kanu is wel 1 van de sterkhouders.
S.V.: “Tot op heden heeft hij bijna elke wedstrijd gespeeld en het nodige vertrouwen gekregen. Ik wil toch wel vermelden dat er tevens een opeenstapeling van verschillende zaken te betreuren valt, zoals bijvoorbeeld te laat komen op wedstrijddagen. Daarbij nu zijn reactie op het trainingsveld. Dat kunnen we in een teamsport niet negeren. Het is logisch dat hij er niet bij is voor de volgende wedstrijd.”

Die volgende wedstrijd is tegen Lyra Lierse, een team dat net hun trainer heeft “ontslagen”.
Kunnen we een tegenreactie verwachten van hun spelersgroep?

S.V.: “Ik vind dat een speler altijd gemotiveerd moet zijn om te winnen. Het kan echter moeilijk zijn als ze hun voorbereiding wijzigen in de aanloop naar de wedstrijd tegen Rupel Boom. Mogelijk verandert de interim-trainer hun systeem of krijgen andere spelers speeltijd. We moeten ons echter niet te veel richten op de tegenstander, maar wel op onszelf.”

Er is een mogelijkheid om momentum te krijgen met de komende tegenstanders, een goede reeks neer te zetten en vertrouwen op te bouwen.
S.V.: “We moeten proberen met een goed gevoel de winterstop in te gaan. Vol te gaan voor 9 punten in de komende 3 wedstrijden. We gaan elke week, ongeacht de tegenstander, voor de 3 punten. Dit seizoen zijn we nog niet weggespeeld en we hadden in veel wedstrijden de controle. Ik zie geen reden waarom we met twijfel naar de laatste 3 wedstrijden voor de winterstop zouden moeten gaan. Laten we het echter week per week bekijken en beginnen met winnen in Berlaar.”

Vorige weekend lagen er wat spelers in de lappenmand.
S.V.: “Jordy heeft donderdag geprobeerd om weer te trainen, maar na een half uur moest hij deze staken omdat hij opnieuw last kreeg van zijn blessure aan de buikspieren.“
“Quinten Herregodts is nog steeds geblesseerd en Quinten Servranckx heeft zijn eerste 45 minuten bij de beloften gespeeld.”
“Arne Pörtner was er vorige week ook niet vanwege hamstringproblemen en kan nog niet voluit trappen of sprinten.”
“Hervé Telen kon vorige week niet spelen vanwege een enkelblessure. Deze week heeft hij wel volledig meegetraind.“
“Jordan Kerstenne kreeg een tik op zijn bil. Zijn paraatheid zal samen met Hervé geëvalueerd worden na de training op zaterdagochtend.”

Succes!

 

We contacteerden T.D. Hubert Stas over de zaak Kanu.

Hoe hebt u dit beleefd?
H.S.: “Op het moment van de training donderdagavond zat ik in kader van mijn job in het buitenland. Ik had de pech dat mijn vlucht 3 uur vertraging had. Dus werd ik pas later op de hoogte gebracht van het incident.”

Wat wil u hierover kwijt?
H.S.: “Uiteraard betreuren wij ten zeerste dat Kanu deze beslissing genomen heeft want hij had voor de ploeg zeker nog van nut kunnen zijn. Maar anderzijds is het ook heel begrijpelijk dat de coach de groepsethiek hoog in het vaandel draagt.”
“Laat ons nu 100% de focus richten op de 3 resterende wedstrijden van de heenronde, te beginnen met de verplaatsing naar Lyra-Lierse waar we een rechtstreekse tegenstander van de competitie zullen bekampen.”

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.