Voorbeschouwing Overijse – Rupel Boom

In de tweede helft van het seizoen slaagden we erin om alle derby’s naar onze hand te zetten.
Sam Vermeylen: “Dit was een doel waar de spelersgroep echt op gefocust was. Het is niet alleen een plezier voor ons, maar ook voor alle anderen binnen de club en onze trouwe supporters.”

 

Eindelijk zijn we erin geslaagd om de top 5 binnen te dringen. Nu is het cruciaal om daar te blijven. Een vierde plek in het eindklassement zou vrijwel zeker een ticket voor de eindronde opleveren. Zal dit ons nieuwe streefdoel worden?
S.V.: “We staan slechts twee punten achter Houtvenne, de ploeg op de vierde plaats. Met nog zes wedstrijden voor de boeg is dit zeker haalbaar. Het is niet een doel op zich, we streven ernaar om zoveel mogelijk overwinningen te behalen en te gaan voor het hoogst haalbare. Zoals altijd nemen we het wedstrijd per wedstrijd op en zien we waar we uiteindelijk zullen eindigen. Gezien onze mindere seizoensstart hebben we al boven verwachting gepresteerd en een sterk seizoen achter de rug.”

 

Aanstaande zaterdag nemen we het op tegen Tempo Overijse. Wat herinner je je nog van de eerste ontmoeting in oktober?
S.V.: “We kwamen verdiend op voorsprong in de eerste helft en hadden de wedstrijd onder controle. In de tweede helft kwam Overijse sterker voor de dag en probeerden ze aan te vallen waardoor het een open wedstrijd werd met ruimte voor ons om te counteren. Het duurde echter niet lang voordat de stand weer gelijk was. Diep in blessuretijd wist Cyronn De Wilde het winnende doelpunt binnen te koppen.”

 

Voor hen is dit de wedstrijd van de laatste kans. Verwacht je een extra gemotiveerde tegenstander?
S.V.: “Als zij zich nog steeds willen handhaven, moeten ze nu beginnen met twee opeenvolgende overwinningen. Natuurlijk zullen ze uiterst gemotiveerd zijn. Als we terugblikken op de eerste wedstrijd, weten we dat ze over kwaliteit beschikken. Daarom moeten we alert zijn en ons goed voorbereiden. Zoals altijd gaan we voor de volle drie punten.”

 

Is iedereen fit?
S.V.: “Afgezien van Lars Coveliers kan ik putten uit een volledig fitte selectie.”

 

Veel succes gewenst!

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.