Voorbeschouwing Rupel Boom – Belisia Bilzen

Neutrale toeschouwers die regelmatig de wedstrijden van Rupel Boom bijwonen, krijgen waar voor hun geld. Er vallen veel doelpunten aan beide kanten, maar uiteindelijk waren het tot op heden de Boomkes die als winnaar uit de strijd kwamen. Echter, vorige woensdag hebben we een pijnlijke nederlaag geleden tegen Lille United. Gelukkig krijgen we snel de kans om dit verlies goed te maken, maar daarvoor moeten we eerst Belisia Bilzen, de nummer 2 in de rangschikking, verslaan.

Het is onbegrijpelijk dat we met 0 punten terugkeren naar Boom na een voorsprong van 0-3 in Lille. Wat ging er mis?
Sam Vermeylen: “In de tweede helft vergaten we te voetballen, wat ook gedeeltelijk te wijten was aan het sterke spel van Lille. We hadden moeite met hun directe power play en slaagden er niet in om voldoende druk vooruit te zetten.”

Was het gebrek aan ervaring de oorzaak van deze nederlaag?
S.V.: “Ik zou dat niet zeggen. Het jeugdige enthousiasme van ons team heeft ons al eerder overwinningen opgeleverd. Toch zullen de jonge spelers zeker lessen trekken uit deze ervaring.”

Was vermoeidheid door de opeenvolging van wedstrijden de reden?
S.V.: “Tot nu toe heb ik geen signalen van vermoeidheid ontvangen van de groep en ik wil me daar ook niet achter verschuilen. Na de wedstrijd ben ik altijd op zoek naar redenen en analyseer ik wat er mis is gegaan en hoe we het beter hadden kunnen doen. Natuurlijk is het altijd makkelijk om achteraf te praten. Tegen Lille hebben we te weinig gecreëerd in balbezit en hebben we te weinig druk uitgeoefend op de tegenstander.”

Zo eindigt deze mooie reeks.
S.V.: “Hoewel een 6 op 9 voorafgaand aan de uitwedstrijden tegen Bocholt, RC Mechelen en Lille acceptabel leek, overheerst nu toch teleurstelling na de wedstrijd tegen Lille. Het was jammer dat Mo aan het einde van de wedstrijd de lat raakte, vooral omdat we op dat moment met slechts 10 man op het veld stonden.”

In de volgende wedstrijd tegen Belisia Bilzen zullen we alles uit de kast moeten halen tegen dit sterke team.
S.V.: “Dat zich nog eens extra heeft versterkt in de winterstop. Hoewel we de eerste ontmoeting met Belisia Bilzen met 2-0 hebben verloren, speelden we toen niet slecht. Rupel Boom had toen een sterke eerste helft gespeeld, waarbij we eigenlijk op voorsprong hadden moeten staan. Maar volgens een ongeschreven wet in het voetbal kregen we in de tweede helft het deksel op de neus.”

Met Javan en Jordan die zijn geschorst, blijft de vraag wie in de basiself zal spelen: Koen, Quinten, Jordy,…?
S.V.: “Dit blijft een open vraag tot zondag. Door de drukke speelkalender hebben we nog geen gezamenlijke training kunnen doen. (Vrijdag) Ik verwacht echter wel dat iedereen fit is, aangezien niemand melding heeft gemaakt van blessures.”

Veel succes!