Voorbeschouwing Rupel Boom – Berchem Sport

Als Rupel Boom wint van Berchem Sport en Tempo Overijse verliest, is het behoud in 2e amateur een feit. De twijfels hierover waren de afgelopen weken echter minimaal. Toch is het een knappe prestatie van de jonge kern om dit zo snel te bereiken.

Vorige week bleek Belisia Bilzen duidelijk te sterk voor Rupel Boom.
Sam Vermeylen: “We hebben zo’n 20 minuten ons spel kunnen spelen tot het eerste tegendoelpunt, dat wat ongelukkig tot stand kwam. Daarna incasseerden we te makkelijk nog twee doelpunten en was de wedstrijd voor de rust al beslist. In de tweede helft hebben we nog geprobeerd, maar we lieten uiteindelijk te weinig zien om het hen moeilijk te maken.”

We incasseerden negen doelpunten in één week en Sofiane haalde in de laatste vijf thuiswedstrijden zelfs zestien keer de bal uit het net.
S.V.: We proberen natuurlijk ook altijd aanvallend te spelen. We mogen dit niet teveel in het hoofd laten meespelen. Als we het aanvallend compartiment bekijken, doen we het absoluut niet zo slecht.”

Een extra domper is de elleboogblessure van Lars Coveliers. Zullen we hem dit seizoen nog zien spelen?
S.V.: “Hij zal ongeveer 4 tot 6 weken buiten strijd zijn. Er is niet veel wat hij kan doen behalve rusten. Nu is het aan andere spelers, die minder hebben gespeeld, om zich te bewijzen. Het is jammer voor Lars dat dit net voor de wedstrijd tegen zijn voormalige club gebeurde. De groep zal een tandje moeten bijzetten voor Lars. En het is jammer voor ons, want hij heeft al laten zien waarom hij bij Rupel Boom is gekomen.”

Jordy Mathei speelde de volle 90 minuten tegen Belisia. Had dit te maken met het scoreverloop?
S.V.: “Door het scoreverloop hebben we andere spelers ook speeltijd gegeven. Het was ook een kans voor Jordy om ritme op te doen, vooral omdat Javan Ngoyi geschorst was en Jordy de enige diepe spits in de selectie was.”

In de eerste helft van het seizoen verloren we met 3-0 van Berchem, hoewel het spelbeeld in ons voordeel was.
S.V.: “We hadden meer balbezit, maar ik kan niet zeggen dat Berchem Sport de overwinning niet verdiende. We slaagden er niet in om voldoende kwaliteit in de laatste fase te brengen. We hebben het in de recente derby’s goed gedaan. Hopelijk kunnen we deze trend voortzetten tegen Berchem.”

Berchem heeft statistisch gezien de op twee na minst scorende aanval en tegelijkertijd de op drie na beste verdediging in de competitie.
S.V.: “We moeten ons niet te veel laten leiden door statistieken. Efficiëntie zal cruciaal zijn in deze wedstrijd. We moeten onze kansen benutten en scherp verdedigen.”

Zijn we klaar om opnieuw een reeks van vier overwinningen neer te zetten, zoals we al twee keer dit seizoen hebben gedaan?
S.V.: “Dat zou fantastisch zijn. We zullen proberen zoveel mogelijk te winnen. We moeten vooral tegen ploegen die boven ons staan, spelen. We willen onze positie in het klassement versterken en dan zien waar we eindigen.”

Succes!

Schenkers van de wedstrijdbal:

Schenker van de wedstrijdbal:

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.