Voorbeschouwing Rupel Boom – City Pirates

Vorig weekend was aangekondigd dat het speelveld van Lille in slechte staat verkeerde. Waren de spelers al gereed in hun tenue voor de opwarming?
Sam Vermeylen: “Enkele spelers hadden zich al omgekleed en waren al langs de kinesist geweest. Ongeveer een uur voor de wedstrijd arriveerde de scheidsrechter om het veld te inspecteren. In het midden van het veld was een strook die er erg slecht bij lag. Met een regenzone op komst was het begrijpelijk dat de wedstrijd niet kon plaatsvinden. Het was teleurstellend dat we de verplaatsing moesten maken ondanks de bekendheid over de slechte staat van het veld in Lille.”

Er valt niet veel meer te zeggen over vorig weekend, dus laten we snel naar de wedstrijd tegen City Pirates gaan. Daar behaalden we onze eerste uitoverwinning. Het is nog niet zolang geleden, maar kan je ons geheugen nog eens opfrissen?
S.V.: ”Het was een gesloten wedstrijd waarbij we kort voor het einde een doelpunt maakten, een voorzet/schot als gelukstreffer. Enkele minuten voor het einde misten we ook nog een strafschop.”

City Pirates heeft zich versterkt tijdens de winterstop, maar hun vooruitgang in de rangschikking is nog niet opvallend.
S.V.: ”Na nieuwjaar hebben ze drie keer verloren. Ze behaalden echter een gelijkspel tegen Belisia Bilsen en een overwinning tegen Jong KV. We moeten ons eigen niveau behalen en ons niet te veel laten afleiden door het feit dat deze ploeg onderaan de ranglijst staat.”

Is de opdracht hetzelfde als vorig weekend?
S.V.: ”Scherp starten en de drie punten in eigen huis houden!”

De selectie van vorig weekend was ons grotendeels onbekend. Zijn er wijzigingen waarvan onze supporters op de hoogte moeten zijn?
S.V.: “De selectie blijft in grote lijnen hetzelfde. Vorig weekend was Staf De Graeve ziek, maar hij is nu terug in de selectie. Voor de rest is iedereen fit.”