Voorbeschouwing Rupel Boom – Diegem Sport

Supporters die afgelopen weekend thuisbleven om naar de wielerwedstrijd Parijs-Roubaix te kijken, kregen opnieuw hetzelfde voorgeschoteld.
Of ‘De Boomkes’ nu goed of slecht spelen, winnen of verliezen, met een gemiddelde van 4 doelpunten per thuiswedstrijd is er meer actie te zien op Rupel Boom. Met alle respect voor Van Der Poel, maar het Gemeentelijk Parkstadion was wellicht een betere keuze geweest.
Éen streepje van de vijf op de muur tot aan het eindslot van deze competitie. Zowel de strijd om de titel als de jacht op het laatste eindrondeticket zijn spannend.

???? | Diegem Sport staat met 40 punten op de twaalfde plaats in het klassement. In september speelden we gelijk met 2-2 in Diegem.

 

De eerste finale richting de eindronde was een sterke wedstrijd.
Sam Vermeylen: “In de eerste helft eisten we veel balbezit op en zetten we de tegenstander snel onder druk. Enkele doelkansen werden eveneens afgedwongen. Bij het ingaan van de rust koesterden we een voorsprong van 2-1. In feite had het verschil aanzienlijker moeten zijn. Ook het tegendoelpunt was te vermijden. Tijdens de trainingen werden de spelers erop gewezen dat de tegenstander snel verticaal kan schakelen.”

Hadden we niet vroeger het lot van de wedstrijd moeten bezegelen?
S.V.: “We hadden inderdaad efficiënter met onze kansen moeten omgaan en onszelf daarmee meer ademruimte verschaffen. Als we daar niet in zouden slagen en ze gelijk konden maken, zou het moeilijk geweest zijn om alsnog zege te behalen. Gelukkig konden we uiteindelijk dat derde doelpunt maken, waarmee de wedstrijd in feite beslist was.”

Een paar weken geleden zei je altijd niet teveel vooruit te zien en wedstrijd per wedstrijd te bekijken. Een sportman streeft immer naar winst en de hoogste lof. Hoe groot zou de teleurstelling zijn indien we de play-offs niet halen?
S.V.: “Natuurlijk zou er ontgoocheling zijn. Met nog vier wedstrijden te gaan, vertoeven we momenteel op de vierde plek. En daar wensen we te blijven. De eindronde halen is onze drijfveer. Zeker wanneer men heeft gekozen voor een project zoals dat van Rupel Boom. Dan dient men er volop voor te gaan.”

De tweede confrontatie op weg naar de eindronde is tegen Diegem. Het eerste treffen was op de tweede speeldag. Het Rupel Boom van toen verschilt van het huidige.
S.V.: “In de aanvang van de heenwedstrijd waren we niet alert genoeg en ondervonden we moeilijkheden met de snelle reacties van Diegem die gevaarlijk waren. Daarop moeten we ons nu opnieuw goed voorbereiden“

In februari heeft Diegem weten te winnen van Hasselt. Elke wedstrijd moet dus gespeeld worden.
S.V.: “Diegem is een team met individuele klasse. Met Deflem en Salejmani hebben ze ook scorend vermogen, samen goed voor 30 goals. Ze werken tevens met veel jeugdige spelers. Diegem weet regelmatig een resultaat te behalen dat niet door iedereen werd verwacht. Gemakkelijke wedstrijden zijn er zeker niet, vooral niet in deze laatste rechte lijn.”

Hoe vordert het herstel van de blessure van Lars Coveliers?
S.V.: “Het is nog te vroeg om de trainingen zonder contact te hervatten. De breuk is nog niet volledig genezen en er hoeft geen enkel risico genomen te worden.”

Voorafgaand aan de vorige wedstrijd waren er enkele lichte kwetsuren. Jordan Kerstenne stond niet op het wedstrijdblad.
S.V.: ”Jordan onderging een inspuiting. Het is nog afwachten tot de training van zaterdagochtend om te evalueren hoe hij die training zal doorstaan. Voor het overige is iedereen in goede conditie.”

Veel Succes! C’mon Boomkes!

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.