Voorbeschouwing Rupel Boom – Jong KV

Aanstaande zondag staat de wedstrijd tussen Rupel Boom en Jong KV op het programma. Jong KV is de B-ploeg van de ‘kakkers’ waarvan het altijd onduidelijk is welk team er aan de aftrap zal verschijnen. Zondag zal het tevens onze laatste thuiswedstrijd van 2023 zijn. Een jaar dat ons niet veel goeds heeft gebracht. Gelukkig hebben we dit seizoen een sterke thuisreputatie opgebouwd. Laten we hopen dat we de feestdagen ingaan zonder een nederlaag in ons Parkstadion.

Wil je nog iets kwijt over de wedstrijd van vorig weekend?
S.V.: “In het eerste halfuur hebben we onze kansen niet kunnen benutten. Als we één van deze momenten hadden kunnen grijpen, had de wedstrijd er heel anders uit gezien.”
“In de tweede helft hebben we als team niet genoeg laten zien. We kwamen achter door een doelpunt uit een stilstaande fase. Lyra-Lierse wist door hun voorsprong te profiteren van de minder gunstige weersomstandigheden en speelde vaak de lange bal waardoor wij van lager uit in de sneeuw moesten opbouwen.”

De volgende tegenstander, door supporters ook wel “de vriendjes van Sam” genoemd. Ken je vrienden!
S.V.: “Als medewerker van de topsportschool ken ik natuurlijk een aantal spelers van Jong KV, net zoals jonge veelbelovende spelers van andere clubs zoals Antwerp. Bijna alle clubs van dit niveau hebben jeugdspelers die lessen volgen op de topsportschool.”

Jong KV heeft afgelopen woensdag een inhaalwedstrijd gespeeld. Speelt dat in ons voordeel of kunnen die jonge gasten daarmee omgaan?
S.V.: “Spelers die op de topsportschool zitten, zijn gewend om veel te trainen en wedstrijden te spelen. Ze zijn bekend met dit ritme. De selectie van Jong KV hangt sterk samen met die van het eerste elftal. Je weet nooit van tevoren wie er zal spelen. Het is mogelijk dat velen van hen, die woensdag niet hebben gespeeld, aan de aftrap verschijnen.”

Vind je dit competitievervalsing?
S.V.: “Voor het Belgische voetbal is het positief. Deze jonge spelers krijgen meer speelkansen met inzet. Het dient ook als een tussenstap naar het echte werk. Het format draagt bij aan hun verdere ontwikkeling. Het zou echter wenselijk zijn dat er minder afwisseling tussen de selecties van beide kernen zou zijn.”

Overigens speelde Jong KV gelijk tegen Lille United, een team waar wij thuis geen moeite mee hadden.
S.V.: “Jong KV stond met 0-2 voor en kreeg genoeg kansen om de klus te klaren, maar liet dit na. Wanneer je dan 20 minuten voor tijd een tegendoelpunt incasseert (1-2), weet je dat het nog lastig wordt. Uiteindelijk kwam de gelijkmaker tot stand in de laatste minuut van de reguliere speeltijd.

Veel succes!

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.