Voorbeschouwing Rupel Boom – Lebbeke

Er zijn nog 5 reguliere competitiewedstrijden te gaan en Rupel Boom is nog steeds in de running om een eindrondeticket te bemachtigen. De korte paaspauze was welgekomen, maar wat kijken we uit naar de volgende wedstrijd. Wat er ook gebeurt, onze club is opnieuw op de rails.

De volgende tegenstrever die we mogen ontvangen in het Gemeentelijk Parkstadion is FC Lebbeke. De Oost-Vlamingen staan met 42 punten op een achtste plaats in het klassement. In oktober verloren we in Lebbeke met 2-1.

Zoals altijd hebben we voorafgaand aan de wedstrijd gesproken met T1 Sam Vermeylen.

Kwam het weekendje rust gelegen na de toch wel drukke periode die we hebben gekend hebben?
S.V.: “Je bent natuurlijk al bezig met de voorbereidingen voor de volgende wedstrijd, maar het was fijn om een weekend niet naar de club te hoeven gaan. Het gaf me de kans om iets anders te doen.”

Vrijdag kregen we goed nieuws over de licentie voor eerste amateur. De licentiemanager heeft een positief advies gegeven aan de licentiecommissie. Afgezien van de sportieve prestaties lijkt de weg naar de eindronde nu open te liggen.
S.V.:  “Ik had al signalen opgevangen binnen de club dat dit in orde zou komen. Het is fijn om nu de bevestiging te hebben. De club heeft opnieuw goed werk geleverd.”

Jijzelf, de rest van de technische staf en het grootste deel van de huidige spelersgroep heeft bijgetekend. Volgend seizoen kunnen we voortbouwen op wat we hebben opgebouwd.
S.V.: “Het is leuk dat veel spelers blijven en de volledige technische staf behouden blijft. Dit klikt goed onder elkaar. Dit zorgt voor stabiliteit en we kunnen voortbouwen op de automatismen. Het is nu afwachten welke nieuwe spelers de groep zullen versterken.”

Zijn we klaar om nog vijf finales te spelen richting de eindronde?
S.V.: “We waren er voor vorig weekend ook al klaar voor. We kijken ernaar uit om nog mee te strijden voor een eindrondeticket na dit lange seizoen, samen met de spelers en technische staf. We hebben het in eigen handen. Het is geweldig dat we nog steeds meedingen voor de prijzen. Als we ons niveau behalen in de komende wedstrijden, zullen we er kortbij zijn. Te beginnen tegen Lebbeke.”

De eerste finale is dus tegen Lebbeke. In de heenronde was er een cruciale fase die mee aan de basis lag van het verlies.
S.V.: “Er was toen een fase met hands waarbij we een penalty konden krijgen. In de tegenaanval ging de bal voor handsbal wel op de stip. Los daarvan vond ik onze prestatie niet goed genoeg om aanspraak te kunnen maken op meer.”

De vierde plaats lijkt een strijd te worden tussen drie ploegen: Houtvenne, RC Mechelen en Rupel Boom. Dit weekend is er een topper tussen RC Mechelen en Houtvenne.
S.V.: “Het is aan ons om eventueel een goede zaak te doen. Elke club hoopt een perfecte score van 15 op 15 te behalen. De ploeg die het meest constant is, zal uiteindelijk een plekje in de eindronde bemachtigen.”

Misschien hebben we opnieuw een perfecte score van 12 op 12 nodig om dit doel te bereiken?
S.V.: “Dat zou fantastisch zijn. De komende twee wedstrijden zijn cruciaal. Deze gezonde spanning is wel plezant.”

Is iedereen fit na de paasfeesten?
S.V.: “Er zijn een aantal spelers die last ondervinden van kleine blessures.”

Veel succes! C’mon Boomkes!

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.